T
Tetro
Гостин
enough saidПа не знам
enough saidПа не знам
А зошто неможе да помине бившиот на другарката? нели минатото си е минато, сегашноста е битна? еве ако се сакате, убаво ви е заедно, те засмејува...? ај ако не те мрзи објасни малкуОд никакво влијание не е Лазаре со кој бил и со колку бил и кој биле тие. Од апсолутно никакво влијание. Битно е да го бива, ако не го бива ништо од бизнисот. Несакам никој да учам тука не правам отстапки.
А бивш на другарка или фамилија неможе да помине, оти е бивш на другака или братучетка и нема што да поминува. Се разбира не значи бивш од градинка со кој си пишувале песнички. А да го поминеме со ваљак ако сака другарката можеме, само да се организираме
Навистина си Max Legenda,супер woman.Уште да можеше да раѓаш ќе беше комплетен.Некои ги спомнаа видео игрите како одлика за одредување на карактерот...
Не би рекол дека се одлучувачки фактор бидејќи тие се еден вид хоби-како што девојките имаат свој начин на користење на слободното време,така и ние си имаме свој начин(било да се игри,спорт или трето).Клучното е да не се претерува.
Он Топик:Домаќин човек сум.Прашајте било кој што ме познава ќе ви рече дека сум поработлив од доста жени домаќинки во МКД.Купувам намирници,фрлам ѓубре,расчистувам снег и ѓубре во дворот,мијам садови,чистам со правосмукалка.Доста семејни обврски се на мој грб и не се срамам да признаам,исто како што не се срамам да признаам дека ако така ми испадне во животот со мојата сопатничка да се договориме јас да бидам домаќинот место неа.Ги исполнувам повеќето критериуми(освен готвење,ама и за тоа ќе најдам чаре) и верувам дека ќе бидам awesome татко на моите деца-како мое наследство ќе им дадам да уживаат на ист начин како што и јас уживав во детството со Star wars,Star trek,се што е sci-fi related,Dragon ball,manga/anime,Queen,GNR,Led zeppelin и сиот тој рок...хеј,не ме гледајте чудно,ако ништо друго тие деца барем нема да ги трпат срањата од типот на Биберот,Сајрус,браќа Џонас или некоја друга скапаница.
Ууау колку не се согласувам.Знаете што, пробав да набројувам карактеристики ама некако не иде работава па затоа ќе се надоврзам само на некои претходни постови од девојките:
Мажите во Македонија го изгубија идентитетот кога се укина редовното одслужување на војска. Денешни мажи се плашат од скакулец, а камоли да те заштитат. Не дај боже да се најдат у таква ситуација да треба да те бранат од некого и нешто. Или од страв први ќе те нападнат наместо да те одбранат или ќе те убедуваат да се предадеш само они да не настрадаат .
Во продолжение, ова рамноправноста со жените ги уништи тотално. Не постои маж што ќе ти признае дека си постигнала повеќе од него. Во моментот кога ќе стане свесен за тоа дека ти можеш да го престигнеш во кариера и успех, ќе превземе се што е во негова моќност да го спречи тоа па макар и да те затрудни иако не е спремен да стане татко. И обично тоа го прават на индиректен и таинствен начин, како демек за твое добро и преку советување и решавање на проблеми со цел да ти го свртат паметот и да се предомислиш сама без тој да ти забрани. Најинтересното во целата оваа приказна е што ни самите не се свесни дека го прават тоа, да се разбереме, они никогаш свесно не коваат план како да те спречат во успехот.
Понатаму со текот на годините, колку повеќе сте заедно и колку повеќе сфаќа дека не може без тебе толку повеќе не се прифаќаат твоите мисли и ставови. Твоето по дифолт не чини.
Значи овој момент стварно не го разбирам, бара предлог од тебе- ти му даваш предлог и автоматски не го прифаќа и ти вика не чини, поминуваат месец дена и тој ти доаѓа назад со истиот тој предлог ти што си му го кажала ама овојпат нему му текнало и сега многу јасно предлогот се прифаќа. Ти му викаш - па да, нели ти реков дека вака е најдобро, не ти ми збореше глупости ќе ти рече, и завршена приказна.
Тоа е
ти учена се роди?Од никакво влијание не е Лазаре со кој бил и со колку бил и кој биле тие. Од апсолутно никакво влијание. Битно е да го бива, ако не го бива ништо од бизнисот. Несакам никој да учам тука не правам отстапки.
А бивш на другарка или фамилија неможе да помине, оти е бивш на другака или братучетка и нема што да поминува. Се разбира не значи бивш од градинка со кој си пишувале песнички. А да го поминеме со ваљак ако сака другарката можеме, само да се организираме
Убаво пишав „бившиот“ да не е од градинка. Бивш подразбирам човек кој го сакала, кој и значел, можеби секогаш ќе и значи, каков што сите имаме во минатото. Јас тој човек неможам да го гледам со други очи, таков карактер сум, може да ме засмејува до утре сабајле како другар - дечко на другарката, но кога она раскинува со него, релациите со него бледеат, нема што да градам однос со тој човек освен здраво како си, добар ли си и што има ново. Плус како што имаме различен вкус, нема шанси некој да се поклопи. Апсолутно никакви шанси за да се случи нешто такво.А зошто неможе да помине бившиот на другарката? нели минатото си е минато, сегашноста е битна? еве ако се сакате, убаво ви е заедно, те засмејува...? ај ако не те мрзи објасни малку
Ууау колку не се согласувам.
Патем се изначитав доста интересни мислења, али сепак во практика е сосема спротивно, или пак по одреден период ќе мора да се спуштат малце критериумите и да се каже whatever works...
незнам што да ти одговорамти учена се роди?
немора да значи ако е бивш на некоја другарка или братучетка дека до него било проблемот, може дечкото да си е сасвим океј а проблемот да бил у другарка ти или братучеткати
Не можам да забременам,ама можам тебе да те забременам(знам,знам,науката нема асално објаснување за мојот феномен),ама има проблем.Било кој што се пораѓал од мое семе има компликации,мислам дека видеово добро објаснува.Навистина си Max Legenda,супер woman.Уште да можеше да раѓаш ќе беше комплетен.
Дали ти би идел со бивша на брат или братучед?ти учена се роди?
немора да значи ако е бивш на некоја другарка или братучетка дека до него било проблемот, може дечкото да си е сасвим океј а проблемот да бил у другарка ти или братучеткати
ма у реду енезнам што да ти одговорам
Па баш затоа не се согласувам, дека сум машко Се шалам, приметив дека пишуваш од лично искуство, затоа е опасно кога се чита, бидејќи ако секој си искаже искуство ќе собереме различни мислења и нема да се дојде до некој општ заклучок..Знам дека не се согласуваш, сепак машко си
Али 90% од моите постови се пишувани врз база на лично искуство.
Ако не те мрзи демантирај ме малку поопширно, може ќе се развие интересна дискусија .
Ме интересира со што и зошто не се согласуваш?
Имав некаде прочитано/слушнато да се бега од жени со кариера или кои бркаат кариера. Мене искрено не ми смета да имате кариера, баш напротив, но никогаш, никогаш нема да дозволам да ја стави кариерата пред децата. Не сакам да бидам татко на 40 години и да има големи шанси никогаш да не си ги видам внуците или пак да ги гледам додека играат фудбал.Во продолжение, ова рамноправноста со жените ги уништи тотално. Не постои маж што ќе ти признае дека си постигнала повеќе од него. Во моментот кога ќе стане свесен за тоа дека ти можеш да го престигнеш во кариера и успех, ќе превземе се што е во негова моќност да го спречи тоа па макар и да те затрудни иако не е спремен да стане татко. И обично тоа го прават на индиректен и таинствен начин, како демек за твое добро и преку советување и решавање на проблеми со цел да ти го свртат паметот и да се предомислиш сама без тој да ти забрани. Најинтересното во целата оваа приказна е што ни самите не се свесни дека го прават тоа, да се разбереме, они никогаш свесно не коваат план како да те спречат во успехот.
Рече гледаш парламент, не те потсеќа на тоа кога после неколку месеци позицијата излегува со предлог закон од опозицијата а претходно го отфрлила предлог законотЗначи овој момент стварно не го разбирам, бара предлог од тебе- ти му даваш предлог и автоматски не го прифаќа и ти вика не чини, поминуваат месец дена и тој ти доаѓа назад со истиот тој предлог ти што си му го кажала ама овојпат нему му текнало и сега многу јасно предлогот се прифаќа. Ти му викаш - па да, нели ти реков дека вака е најдобро, не ти ми збореше глупости ќе ти рече, и завршена приказна.
ова е веќе друга категорија на бивши послем сериозна врска сигурно не би пробувал нештоДали ти би идел со бивша на брат или братучед?
Пази, под бивша не се подразбира некоја што ја смувал или со која идел месец дена, бивша е некоја со која биле у сериозна врска и се сакале, нема врска кој како згрешил.
ептен си сфатил,браво. ако не го бива за тит, а само за кревет го бива ќе го смени името во вибратор.ако принцот на бел коњ дошол и незнае да си го најде во гаќите ќе оди да си најде друга принцеза. сексот е 50% од врската, ако таму не се поклопуваш ќе бидеш изневерен или ќе изневеруваш, вечно неисполнет и незадоволен.патем на 30 години да нема спиено со никоја, голема е веројатноста да е сериски убиец.ма у реду е
го сфатив твојот одговор на оваа тема кој е.... битно ти е партнерот само добро да те работи.
значи и да е принцот на белиот коњ ако не те работи добро џабе му е, рајт?