Кучиња скитници

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    619

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
Било како само да се тргнат од улица, не е проблем па ако сакаат и живи во дробилка нека ги ставаат со задните нозе прво,само нека ги тргнат од улица.
Зар нема некоја институција да те прибере тебе или да те тргне ? ... ја више не можам да ги гледам ни на улица ни на форум ни нигде таквите како тебе.. нека најдат некој начин.. па макар и живи да ве касапат.

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
Како мене бе цели 10 години не ме каснало ниту едно бездомно куче, незнам што е работата, нит сум добил беснило, или било каква зараза.

Само креваат галама според мене.
не знам како тебе не те каснало,ама мене од чист мир ни провоцирано ни ништо додека си одев по улица во Карпош 4. Ниту видов куче ниту пак лаеше едноставно осетив како нешто ме трга за нога и кога се свртив ми ја пушти ногата ама веќе беше касно пошто имав два заби закачени преку тренерки. Не се плашам од кучиња пошто растен сум со нив ама тоа не дај боже можи да му се деси и на мало дете па да си има трауми.
Наредното утро во државна прво нешто што ме прашаа е дали имам сини картони (во мене тогаш немав пошто бев студент од друг град и ми беа истечени па морав да оставам лична карта како гаранција) оти на приватно 6 вакцини верувале или не се 24 000 денари а со сини картони се бесплатни,и ако некој што не е осигуреник ако е каснат ќе си ја земе бељата.
Тоа што имале жолти обетки на ушите можи значи дека се вакцинирани (и ова мене што ме касна беше такво го заприметив) ама не значи дека не се агресивни и според мене (пак ќе речам љубител на домашни животни) успивањето е оправдано,или пак нивно кастрирање во најмала рака

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Зар нема некоја институција да те прибере тебе или да те тргне ? ... ја више не можам да ги гледам ни на улица ни на форум ни нигде таквите како тебе.. нека најдат некој начин.. па макар и живи да ве касапат.
Дојди пробај оооооооооооооооооооо голем хуманисту:pipi:

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.760
Поени од реакции
1.043
Во пес верба не треба да се има , и не смее да има улични кучиња кои слободно се движат низ градовите ... никогаш не ме каснало куче ниту пак мразам кучиња ( напротив ) , но факт е дека не смее слободно да се шетаат кучиња низ градовите ... точно е дека голем дел од тие кучиња не се агресивни , но како што реков и погоре во пес верба не треба да се има ... нормално е да има по некое куче низ улиците на нашите градови , но ова што се случува поготово во Скопје е ненормално ... како е можно во град со големина на Скопје да има преку 7 000 кучиња скитници ... иначе последниве години многу ме нервира огромното лицемерие на таканаречените здруженија за заштита на животните , поготво оние кои се борат против успивањето на кучињата скитници ... ако се навистина толку хумани , тогаш место здруженија за заштита на кучињата скитници , нека направат здружение за заштита на бездомниците или социјалците ... како и да е , им посакувам на сите тие кои се толку многу загрижени во врска со ове кучиња , да бидат барем по еднаш каснати од истите кучиња , па да видам дали и тогаш вака ќе размислуваат за оваа тема .

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
Дојди пробај оооооооооооооооооооо голем хуманисту:pipi:
Хахаах... би би.. али се плашам дека не си доволно вреден за да лежам затвор за тебе..

К

Кнез Мишкин

Гостин
Било како само да се тргнат од улица, не е проблем па ако сакаат и живи во дробилка нека ги ставаат со задните нозе прво,само нека ги тргнат од улица.
Искрено не сум некој фанатик кој се бори за права за животните, ама твојот пост ме згрози, на крај треба да знаеш дека човекот е крив за се што се случува.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Кожата од хиперманганатот добива кафеава боја, на овој сигурно му ставале интерферонска терапија за да нели не добие беснило.

Како мене бе цели 10 години не ме каснало ниту едно бездомно куче, незнам што е работата, нит сум добил беснило, или било каква зараза.

Само креваат галама според мене.

Не знам ни ја како не те каснала, се прашувам и зошто не те каснале :tapp:

Сигурно е галама, не дека стварно кучињата побеснаја...

B

Black Guard

Гостин
Се знае што е стандардната мерка а тоа е отстрел,нема движење од 00 часод до 3-4 наутро па така ем ке нема бездомници ем ќе бидеме сведоци на корисноста на ловџиите,башка меракот ќе им се направи.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Значи ми се гади од вакви ванабе хуманитарци кои со прст не мрднале за да се погрижат за нивните сакани кучиња и да им обезбедат топол дом ама кога треба на форум да се излајат први се за тоа.

Ако толку ги сакате чувајтесиги кај вас, а не пола од уличните низ Скопје ги депортиравте у Тетово и сеа као нешто Анима Мунди сте биле...бре-бре...

И да, зима е, не можат да најдат храна, збеснати се и касаат и зашто некој би дигал галама околу тоа? Едноставно не сакам со страв да се шетам низ улица и да се пазам да не од некоја страна ми рипне некое куче... ооо, вие големи заштитници, соберите си ги вашите чеда додека уште се живи...

Член од
20 мај 2008
Мислења
1.099
Поени од реакции
1.079
Пред некој ден во населба Аеродром улични кучиња нападнаа две мали девојчиња кој се враќаа од училиште.И неколку луѓе што бевме во близина се стрчавме да ги спасиме.Е послем девојчињата беа толку исплашени што не им текнуваше ни каде треба да одат ни каде живеат.
Иначе кучињата сега се здивени бидејќи им е сезона за парење.Кога ќе видите чопор кучиња или неодете од таму или заобиколете ги од далеку.
А проблемот не е само од скитниците кучиња,туку и кучињата со сопственици прават проблеми.Мене неколку пати ме нападнале кога сум бил на Водно и еднаш ме нападнало куче што го шетаа врзано.

ПС: А што да кажат кутрите Роми :)

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Значи ми се гади од вакви ванабе хуманитарци кои со прст не мрднале за да се погрижат за нивните сакани кучиња и да им обезбедат топол дом ама кога треба на форум да се излајат први се за тоа.

Ако толку ги сакате чувајтесиги кај вас, а не пола од уличните низ Скопје ги депортиравте у Тетово и сеа као нешто Анима Мунди сте биле...бре-бре...

И да, зима е, не можат да најдат храна, збеснати се и касаат и зашто некој би дигал галама околу тоа? Едноставно не сакам со страв да се шетам низ улица и да се пазам да не од некоја страна ми рипне некое куче... ооо, вие големи заштитници, соберите си ги вашите чеда додека уште се живи...
И мене ми е страв да шетам по улица. Пример кога идам на плоштад цигани од сите страни скокаат по мобилни и пари. Брцаат во џебови, те буткаат, те плукаат. Недај боже па да си девојче. Исто и накај Чаир кога шетам некако не ми е пријатно пошо имало ситуации без да се рчкаш да дојдат и да те спукаат. Ама сепак тоа не е проблем нели, толеранција мора да се има. Проблем се кучињата, затоа што се е средено во државава сите плата зимаат, вработеност пука, безбедност на највисоко ниво, криминал и насилство никакво, ама затоа дајте некако кучињата да ги средиме што може побрзо. Мене ми се гади од вакви глупости испишани во пост како твојот. Затоа што ако више пишуваш нешто можеш да дадеш некоја идеа како да се реши проблемот а не само да наредиш глупости.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882

Не ги спомнувај кретеноидните педери од анима мунди,кога правеа протест на плоштад против крзнена облека, мороните беа облечени во кожни јакни кожни чижми патики и кондури,после јадеа гомна демек тоа било еколошка кожа :pos: ко божем растена у епрувета е кожата па ниедно животно не е убиено за таа кожа, а глупите не знаеја ни што кажуваат со тоа еколошка кожа. Се надеваат дека никој не знае дека еколошка кожа се нарекува дека се преработува со био разградливи хемикалии а не дека е вештачка кожа или скај.
Ама тоа ти е лицемерие до бесвест, а од глупи уште по глупи. Е ај баш да видам некој од тие педерите како зима куче од стационар и го пушта на улица после има мамицата да му ја заебам,ке му ја набутам муцката од кучето у гз дома д си го носи така, све се тоа илитени педери кој сакаат само да лапнат некоја паричка од европските фондови ништо друго.
--- надополнето: 25 февруари 2012 во 02:33 ---
И мене ми е страв да шетам по улица. Пример кога идам на плоштад цигани од сите страни скокаат по мобилни и пари. Брцаат во џебови, те буткаат, те плукаат. Недај боже па да си девојче. Исто и накај Чаир кога шетам некако не ми е пријатно пошо имало ситуации без да се рчкаш да дојдат и да те спукаат. Ама сепак тоа не е проблем нели, толеранција мора да се има. Проблем се кучињата, затоа што се е средено во државава сите плата зимаат, вработеност пука, безбедност на највисоко ниво, криминал и насилство никакво, ама затоа дајте некако кучињата да ги средиме што може побрзо. Мене ми се гади од вакви глупости испишани во пост како твојот. Затоа што ако више пишуваш нешто можеш да дадеш некоја идеа како да се реши проблемот а не само да наредиш глупости.
ВО НАЈБРЗ МОЖЕН РОК ДА СЕ ИСТРЕБАТ СИТЕ

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Не ги спомнувај кретеноидните педери од анима мунди,кога правеа протест на плоштад против крзнена облека, мороните беа облечени во кожни јакни кожни чижми патики и кондури,после јадеа гомна демек тоа било еколошка кожа :pos: ко божем растена у епрувета е кожата па ниедно животно не е убиено за таа кожа, а глупите не знаеја ни што кажуваат со тоа еколошка кожа. Се надеваат дека никој не знае дека еколошка кожа се нарекува дека се преработува со био разградливи хемикалии а не дека е вештачка кожа или скај.
Ама тоа ти е лицемерие до бесвест, а од глупи уште по глупи. Е ај баш да видам некој од тие педерите како зима куче од стационар и го пушта на улица после има мамицата да му ја заебам,ке му ја набутам муцката од кучето у гз дома д си го носи така, све се тоа илитени педери кој сакаат само да лапнат некоја паричка од европските фондови ништо друго.
--- надополнето: 25 февруари 2012 во 02:33 ---

ВО НАЈБРЗ МОЖЕН РОК ДА СЕ ИСТРЕБАТ СИТЕ
Ти го прочитав мислењето и се слагам 100% за тие од Анима Мунди. Не само за тоа и акциите им се многу феил се гледа дека се влезени за да лапаат кеш. А иначе ако више толку опасна идеа имаш тргни сам да ја реализираш. Јас имам идеа само што е многу многу голема обврска и незнам дали сакам да се нафаќам за тоа. Посебно во вакво ограничено општество како нашево.

Член од
20 мај 2008
Мислења
1.099
Поени од реакции
1.079
Ти многу параноичени си бил,може треба да одиш на бајачка малце да ти забае против уроци и уплав :)

Kajgana Shop

На врв Bottom