Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
17 ноември 2008
Мислења
344
Поени од реакции
15
Чеј сеа... 1.4 и 1.6 не е исто. Особено не ако споредуваме скопската гужва во лето, со пуштена клима, и некој помал град, ете да речиме Штип или Велес.

Ако прајме муабет за 1.4 дизелашот, без пуштена клима, и со добро напумпани гуми 5,5 - 6 литри горе долу е реална потрошувачка во лето. Зима, оди нагоре, дефинитивно.

А за лагуната 1.9 дека 7 троши низ град... дури не видам невервам. 8, 8 и пол во лето реално можеби, на зима до 10 ќе дојди бројката ко ништо.
--- надополнето: 24 февруари 2012 во 13:49 ---

Донесена во Мкд, или? 1200-1500 евра одприлика се давачките.
da da donesena vo MK so se se mi bese prasanjeto

Член од
11 декември 2010
Мислења
408
Поени од реакции
210
Абе џабе ти е и клима и се, има газот да ти се испоти и со најладна клима :)

Isofix седишта за мене се најдобра варијатна, одлични се за одржување и се чистат добро за разлика од кожата.

Постои и друг тип на кожа (на англиски се вика leatherette) кој е еден тип на високо квалитетен PVC (пластика, со други зборови), не генерира топлина како кожа, се чисти со обично сунѓерче, многу полесна за чистење и подобро изгледа него кожа. Меѓутоа прилично ретка е.

Абе види кожата е најмал проблем, значи барам совет што е подобро Ford Mondeo 2.0 TDCI Ghia или Opel Vecta 2.2 DTI GTS или некој предлог за до 4.500 евра само колата, значи тое е тоа.Позз

Член од
11 декември 2010
Мислења
408
Поени од реакции
210
Vujkomi ima saab 9000 od 92 ili 94 2.3t 200 hp go kupi na 180.000 sea ima 290.000 i za toa vreme sto go vozese nemase praveno nikakvi popravki a deloj za saab 9000 kako i za 9-3 gi ima mnogu po bugarija i grcija tuka mnogu i gi nema,prezadovolen e od kolata ..Narednata kola ke mu bidi pak SAAB
Секој кој што бил сопственик на SAAB оди повторно на SAAB тоа е нивното мото.А и единствен маркетинг им је тоа квалитетот и уникатноста на колата, пази не зборам за мотор и сл туку самиот автомобил како е правен и слични работи.

P.S Новите SAAB-ви носат машини од линијата на GM, така да не се исти со SAAB 9000 или SAAB 900, али како и да е според мене SAAB е квалитетен автомобил и не го ставам на исто рамниште со Рено и сл марки.

чек сеа... прајме споредба рено vs бентли, шо одприлика е 15 реноа едно бентли, и сааб шо е исто колку едно рено? Луѓето не се будали, ако стварно бил подобар сааб од рено, ќе купувале сааб...

Пошо глеам дека ти оди гуглањето... Изгуглај го Zhejiang Geely Holding Group и види шо се издешавало во 2010... Па ќе прајме муабет.
Пријател еве гледаш по форумов колку луѓето знаат оствари за SAAB, со што го имаш и одговорот зошто попрво би зел Рено отколку SAAB а не дека Реното е подобро, лично мое мислење.

И да Volvo сега е под Zhejiang Geely Holding Group а тоа што Zhejiang Geely Holding Group е кинеска не значи дека на Volvo-то ке му падне квалитетот.Пример дадов со Land Rover и Jaguar Cars.

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Малку оф-топик - новата КИА Оптима го превзема визуелниот идентитет којшто го имаше СААБ, според мене. Сакам да кажам, ми изгледа онака како што би очекувал да изгледа нов СААБ, кога дизајнот на стариот 9-3 би се модернизирал малку.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Пријател еве гледаш по форумов колку луѓето знаат оствари за SAAB, со што го имаш и одговорот зошто попрво би зел Рено отколку SAAB а не дека Реното е подобро, лично мое мислење.
И значи идиме до моменто дека во мкд, да возиш СААБ е пред се неисплатливо. Поради слабата застапеност на возилата, ако го чукниш (недајбоже) делови настаро неможиш да најдиш, ако се подзаеби нешто асолен мајстор да го попрај неможиш да најдиш (додуша за сите така е, пошо мајсториве ни се чорба), СААБ незнам дали има официјално представништво во Мкд... И да кога веќе ја прајме споредбата, Рено е подобра опција, макар било понеквалитетно во изработка/трајност.

И да Volvo сега е под Zhejiang Geely Holding Group а тоа што Zhejiang Geely Holding Group е кинеска не значи дека на Volvo-то ке му падне квалитетот.Пример дадов со Land Rover и Jaguar Cars.
Не реков јас ништо, од муабето за квалитетот на возилата... Само му давам податоци на Кано да не рипа безвезе...

Член од
9 јуни 2011
Мислења
14
Поени од реакции
7
Прекрасно возило ! За луѓе со стил а не за чатал.Што се однесува до продавањето , азошто икогаш би ја продал ? И ден денеска може да се види по некој легендарен примерок на СААБ 99 или СААБ 900 , изгледаат како да се од фабрика излезени а имаат преку 20-30 години.Имаше порано еден СААБОЉУБЕЦ карши ПТТ средното во Лисиче , провери дали е уште активен , тој е и сервисер.

Член од
10 април 2009
Мислења
146
Поени од реакции
9
Чеј сеа... 1.4 и 1.6 не е исто. Особено не ако споредуваме скопската гужва во лето, со пуштена клима, и некој помал град, ете да речиме Штип или Велес.

Ако прајме муабет за 1.4 дизелашот, без пуштена клима, и со добро напумпани гуми 5,5 - 6 литри горе долу е реална потрошувачка во лето. Зима, оди нагоре, дефинитивно.

А за лагуната 1.9 дека 7 троши низ град... дури не видам невервам. 8, 8 и пол во лето реално можеби, на зима до 10 ќе дојди бројката ко ништо.
Многу офф ме отеравте пробувајќи да ви докажам нешто што го знам и сум го видел со свој очи. Барем да имате искуство од прва рака па да се докажуваме а не сите да викате неверувам, нема шанси и сл.
назад на барањето совет...лагуна dci, меган dci, голф 4 tdi...отприлика овој тип на коли. мислење ми треба за овие коли. шкартливи ли се, специфични за одржување, склони кој расипување кон одредена километража, пазење од странски пазари за овие коли????

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Многу офф ме отеравте пробувајќи да ви докажам нешто што го знам и сум го видел со свој очи. Барем да имате искуство од прва рака па да се докажуваме а не сите да викате неверувам, нема шанси и сл.
назад на барањето совет...лагуна dci, меган dci, голф 4 tdi...отприлика овој тип на коли. мислење ми треба за овие коли. шкартливи ли се, специфични за одржување, склони кој расипување кон одредена километража, пазење од странски пазари за овие коли????
Искуство од прва рака... имам Фиеста 1.8Д од 1994, кадет 1.6Д од 1991, Ауди А4 1.9 тди, Мерцедес 240Д од 78-ма... да неречам со дизелаши се расправам 10 години уназад. Вујко ми има Фиеста 1.4 тдци, па и неговата не троши 3.8 низ град (ако е така напишано во каталогот). Сем пежото ако е некој феномен на природата.

Назад... паше лагуна, меган и голф се различни класи на возила. Иако лагуна и меган го носат истиот мотор, не се исти. Искуство од прва рака (пошо само такво глеам дека те интересира): бегај од dci моторите на рено произведено под 2002... Сите имаат мака со турбината, а една турбина чини околу 400 евра. За голфојте, бегај од sdi моторот.

Член од
11 декември 2010
Мислења
408
Поени од реакции
210
И значи идиме до моменто дека во мкд, да возиш СААБ е пред се неисплатливо. Поради слабата застапеност на возилата, ако го чукниш (недајбоже) делови настаро неможиш да најдиш, ако се подзаеби нешто асолен мајстор да го попрај неможиш да најдиш (додуша за сите така е, пошо мајсториве ни се чорба), СААБ незнам дали има официјално представништво во Мкд... И да кога веќе ја прајме споредбата, Рено е подобра опција, макар било понеквалитетно во изработка/трајност.

Не реков јас ништо, од муабето за квалитетот на возилата... Само му давам податоци на Кано да не рипа безвезе...
Значи според тебе да не одиме во свој вкус туку по вкусот на мнозината, бидејки ако мнозината возат еден тип на автомобил и за него право има и мајстор и делови.Пријател јас не сум тој тип.Инаку има преставништво на SAAB во Македонија али не знам кај, имало сајт али не работи нормално во Македонија и многу малку луге знаат оствари што автомобил е SAAB.Јас отворив и друга теме бидејки малку ме разубедивте за SAAB-от но кога ке го погледнам SAAB 9-3 2003 година и споредам со Ford Mondeo или Opel Vecta C исти години, некако не ми се еднакви во се, освен во моторот со Opel Vecta C.

П.С. А тоа дека SAAB се вози од луге со стил е друга приказна.

Малку оф-топик - новата КИА Оптима го превзема визуелниот идентитет којшто го имаше СААБ, според мене. Сакам да кажам, ми изгледа онака како што би очекувал да изгледа нов СААБ, кога дизајнот на стариот 9-3 би се модернизирал малку.
Слуши не знам што сакаш да кажиш со ова али KIA и SAAB се неспоредливи во секој аспект.Инаку и Hyundai Genesis изледа слично со Mercedes-Benz ...

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Слуши не знам што сакаш да кажиш со ова али KIA и SAAB се неспоредливи во секој аспект.Инаку и Hyundai Genesis изледа слично со Mercedes-Benz ...
Дека дизајнерот на КИА се угледал на дизајнот на СААБ, мислам дека баш јасно напишав. Инаку, еве ти уште малку оф-топик - според мене КИА Оптима е моментално најубавата лимузина во класата, ако ја изземеме Алфа 159.

Член од
17 ноември 2008
Мислења
344
Поени од реакции
15
Во план сме да земеме а6 ке ве молам некој совети да кажите или дали некој воопшто имал ваква кола !!! ПОЗИТИВНИ и НЕГАТИВНИ страни .... !

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Во план сме да земеме а6 ке ве молам некој совети да кажите или дали некој воопшто имал ваква кола !!! ПОЗИТИВНИ и НЕГАТИВНИ страни .... !
старо или ново ?
инаку какво и да земеш нема да зажалиш (y)

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Троши многу 2500 кубика и една цистерна позади тебе не ќе е лошо.

Kajgana Shop

На врв Bottom