Ако искочиме со оној состав што е најавен, со 4ка од Занети, Камбијасо, Паломбо и Оби во средина, не знам што би било поразлично од минатите натпревари. И Марсеј ќе го користи тоа што многу послаби тимови го користеа овие неколку минати натпревари. Не сум оптимист
И да му е намерата да се брани, со тоа што ставаш еден куп на дефанзивно ориентиани играчи не значи дека ќе имаш добра одбрана или дека ќе ти биде сигурна. Ако не ја имаш топката во нозе и да бидеш опасен со неа барем еднакво колку противникот, тогаш џабе е што ќе си ја заѕидаш одбраната со многу играчи. Ние го правиме најглупавото, се потпираме на одбрана и се утепуваме од трчање за да ја земеме топката и после за неколку секунди им ја даваме пак назад за да пробаат. Нема смисла да се потпираш толку на бранење ако одкога ќе се одбраниш, незнаеш што да правиш после.
Немаме кој да ја пренесе топката, да ги промени фазите, од одбрана у напад, кога ќе освоиме (или поверојатно кога они ќе згрешат) топка. Вечна мака.
Вака, со овој тим имаме средина што ќе се лепи до задната линија во одбрана и пасивно ќе се брани и средина што ќе аплаудира од позади кога ќе идеме во напад.
Ме мрзи сеа да го критикувам и Раниери, иако има што. Му го продадоа Мота и фактички тимот се подели на две целини што се неповрзани меѓусебе и нема кој да ги поврзе, тоа е јасно. Ама не може волку тврдоглаво да си тера и понатаму со нешто што не штима.
Ја да сум, би поставил комплетно различна средина. Би играл тројка од Поли(Гуарин) - Занети - Алварез и пред нив Снајдер и во напад Форлан и Милито. Со тоа што кога ќе има многу противници позади топка и кога не сме во полуконтра Алварез ќе има повеќе слобода да иде на крило(десно) а Форлан би се извлекувал лево. Понапаѓачка формација е да, ама финтата е кога е топката на средината од теренот да не губиме посед во никој случај и малце би барало повеќе дисциплина од бековите. Мислам тоа е оптимално од составот што го имаме моментално.
Ама пошто ја не сум, ќе си земам едно пиво, ќе си правам паметен на форум и ќе си се смешкам додека Раниери се поти вечер.