СЕХА - ГСС лига

• Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување
Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.029
Поени од реакции
74.429
.Реално да не е Станич во металург,оддамна ќе беа испаднати во европа и ќе беа негде на средина на табела во регионалнава лига.
Брат не заебавај сега и ти :icon_mrgr:

Заедничко за двата тима е што не играме допадлив ракомет, па може затоа постојано ми изгледа дека и двата тима се ужасно слаби :eek:
И двата тима играта ја базираат на одбраната, па затоа по толку малку голови има :facepalm:
Металург бар има шутери, ама ние од кај ги вадиме победиве, стварно не ми е јасно.
Јас незнам друг тим каде што крилата и пикерот имаат повеќе голови од бековите. Пикер ни изведува пенали :facepalm::pos:

Ивица ЈМК

Forza Juve Per Sempre!!!!
Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
Брат не заебавај сега и ти :icon_mrgr:

Заедничко за двата тима е што не играме допадлив ракомет, па може затоа постојано ми изгледа дека и двата тима се ужасно слаби :eek:
И двата тима играта ја базираат на одбраната, па затоа по толку малку голови има :facepalm:
Металург бар има шутери, ама ние од кај ги вадиме победиве, стварно не ми е јасно.
Јас незнам друг тим каде што крилата и пикерот имаат повеќе голови од бековите. Пикер ни изведува пенали :facepalm::pos:
добро можда и јас претерав,ама да не е станич,тешко дека ќе биде толку убедлив металург.Исто важи и за Србија репрезенатција тоа.Не знам шо му е на типот,дали тоа коката го држи уште од пред две години или се почнала да делува :pos:

P

PewDiePie

Гостин
добро можда и јас претерав
Добро ова што го пиша,зошто мислев дека се заебаваш. :)
--- надополнето: 21 февруари 2012 во 21:56 ---
Бар до утре Вардар прв на табела а ?

Инаку како што тргнала работава од фајнл фор две ќе бидат наши екипи,треба да бараме во Б.Т. да се игра завршницава на СЕХА-ва.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.029
Поени од реакции
74.429
Нема шанси да биде во Борис Трајковски фајнл-форот.
Загреб видоа дека Македонскиве екипи се тврд орев, и како инциијатори на ова натпреварување нема да дозволат да се игра во Македонија.
Првично требаше завршниот турнир да биде во Сараево. Дали сите очекуваа дека Босна ќе се најде таму, ама тимов пропадна финансиски и веднаш Загреб се јави како град кој најверојатно ќе го организира крајниот турнир.
Не е лоша СЕХА лигава како за полчеток. Со внесување на уште неколку екипи како Вестпрем, Пик Сегед, Висла Плок, па и Партизан и Војводина, натпреварувањево за некоја година може да стане на ранг на Бундеслига :icon_mrgr:
Многу значат овие мечеви за нашиве ракометари, иако мора да се признае дека во моментов пола од екипиве се на рангот на Пелистер (без навреда :icon_mrgr:)

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Загреб видоа дека Македонскиве екипи се тврд орев, и како инциијатори на ова натпреварување нема да дозволат да се игра во Македонија.
Првично требаше завршниот турнир да биде во Сараево. Дали сите очекуваа дека Босна ќе се најде таму, ама тимов пропадна финансиски и веднаш Загреб се јави како град кој најверојатно ќе го организира крајниот турнир.
Не е лоша СЕХА лигава како за полчеток. Со внесување на уште неколку екипи како Вестпрем, Пик Сегед, Висла Плок, па и Партизан и Војводина, натпреварувањево за некоја година може да стане на ранг на Бундеслига :icon_mrgr:
Многу значат овие мечеви за нашиве ракометари, иако мора да се признае дека во моментов пола од екипиве се на рангот на Пелистер (без навреда :icon_mrgr:)
Не си во право, пелистер не може ни пола да пружи отпор од она што вечерва го пружи металопластика. А да не зборам за другите. Може само две или три екипи се доста послаби. Но догодина ако се приклучат и словнските и унгарските е тек тогаш ќе биде многу јака лигата.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Партизан влезе во ЛШ и ја раздаде екипата.Војводина не е нешто појака од Металопластика.
Пик Сегет,Веспрем и 3 словенски екипи доста е.Само ќе треба некоја екипа да отпадне.Мои кандидати Извиѓач (Босна најде спонзор),Звезда и Сутјеска.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Добро ова што го пиша,зошто мислев дека се заебаваш. :)
--- надополнето: 21 февруари 2012 во 21:56 ---
Бар до утре Вардар прв на табела а ?

Инаку како што тргнала работава од фајнл фор две ќе бидат наши екипи,треба да бараме во Б.Т. да се игра завршницава на СЕХА-ва.
Па ова се знаеше уште после 5то коло ама одлуката беше донесена кога беа и самите завршни преговори за формирање на лигава такада останува во Босна да се игра и сигурен сум дека Металург конкретно може да игра финале а дури не би ме чудело Вардар и Металург да играат меѓусебено во полуфинале.

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
Брат не заебавај ако не дај и чеховски медведи да ги вклучат во лигата јас сум и татран да не беше у лигава се знаеше кој требаше да бидат три од словенија и по две од кај нас ,србија ,хрватска, босна и една од црна гора па после како иде квалитетот нагоре да се приклучи уште по една екипа од секоја земја освен од словенија не ни требаат веспрем пик сегед ни таттран ни пољаците

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.029
Поени од реакции
74.429
Брат не заебавај ако не дај и чеховски медведи да ги вклучат во лигата јас сум и татран да не беше у лигава се знаеше кој требаше да бидат три од словенија и по две од кај нас ,србија ,хрватска, босна и една од црна гора па после како иде квалитетот нагоре да се приклучи уште по една екипа од секоја земја освен од словенија не ни требаат веспрем пик сегед ни таттран ни пољаците
Ако гледаме географски не ни требаат, ама ако сакаме јаки противници ите како ни требаат. Секако ги заборавив и Словенските екипи :)
Со вакви противници, ќе му дојде како секоја недела нашове екипи да играат меч од ЛШ. А нормално при вакви противници, и Минчо и Михајло ќе вложат уште повеќе средства за многу посилни состави :icon_mrgr:

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Маџарите и те како ни требаат.Моментално тие ги имаат најјаките екипи,а се заинтересирани за влез во лигата.Имаат и публика и финансии и квалитет и организација добра.
Татран е одлична екипа,планираат да бидат уште појаки наредните години.

Пик Сегет
Веспрем
Татран
Цеље
Горење
Копер
Загреб
НЕХЕ
Металург
Вардар
Босна (нов спонзор најдоа,од следната сезона ќе се појачаат)
Борац
Партизан
Металопластика
Ловќен
и останува уште едно место за најјаката екипа од останатите не спомнати тука.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Кај бе Маџарите најјаки екипи имале, Пик сегед моментално се дрва испаднаа како последни во ЛШ, а Веспрем е исто послаба екипа од Загреб и Металург... Моментално во Унгарија има пад во клубскиот ракомет, нешто слично е и со Словенија ги нема Горење и Цеље кои беа одлични и во ЛШ...

Моментално од сите овие набројани екипи во регионов Загреб па Металург се дефинитивно најсилни екипи па после нив следуваат Копер и Веспрем.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Кај бе Маџарите најјаки екипи имале, Пик сегед моментално се дрва испаднаа како последни во ЛШ, а Веспрем е исто послаба екипа од Загреб и Металург... Моментално во Унгарија има пад во клубскиот ракомет, нешто слично е и со Словенија ги нема Горење и Цеље кои беа одлични и во ЛШ...

Моментално од сите овие набројани екипи во регионов Загреб па Металург се дефинитивно најсилни екипи па после нив следуваат Копер и Веспрем.
Веспрем игра одлично во една од најјаките групи во ЛШ.Моментално се трети ги имаат тепано оваа сезона и Киелце и Берлин и Чеховски Медведи и Силкеборг.
Играат таму Сулиќ,Алиловиќ,Вујин,Иванчик,Tерзиќ,Перез,Илеш........ пола маџарска репрезентација плус 2ца хрватски,еден српски,босански..........
Пик Сегет е исто солидна екипа.Претпоследни се,со теоретска шанса за пролазак даље во една екстремно тешка група.Монпеље,АГ,Кил,Адемар........
Дефинитивно со нив и словенците квалитетот ќе се подигне за едно-две скалила.......

Kajgana Shop

На врв Bottom