Фан Клуб: Челзи

Sura

Gooner 4 Life
Член од
6 мај 2010
Мислења
3.422
Поени од реакции
1.923
Греота е да се фаќате за Чех, целата одбрана ви беше ко нашана.....:tapp: Али би трбало да идете понатаму, дома ги имате 100 %.....позз

Член од
8 август 2008
Мислења
2.680
Поени од реакции
512
Добро бе кој кур му беше филмот на Боаш со стартните 11?
Ќе правел еволуција, а играчот кој 99.9% си оди за 2-3 несеци го става во почетниот тим (Малуда) и притоа не покажува ништо цела утакмица и го вади дури во 80та минута. Чекаше Лампард и Есиен да постигнат 1-2 гола или што?!?
Каква му е таа ротација не ја разбирам, што ротира тој, а не ротираа Анчелоти и оние пред нив? Што е поразлично во неговата концепција од порано? Не разбирам и не ми е јасно, искрено.
Кога се има тешко гостување во кризен период, мора ли да игра со истата испосрана формација?!?
Зошто не се игра со 4ца во среден ред, па дури и 5, или правило е да се игра со 2ца странични и 1 класичен напаѓач? Зошто не игра со Рамирес, Есиен и Меирелеш позади Мата, кој би можел да игра централно зад Дрогба и Стариџ, ако толку има желба Стариџ нека го проба во противничкиот 16тник наместо лево.
Нон стоп се форсира истиот состав, во иста формација, преку курац веќе. Јас сезонава не видов ни 1 натпревар со 2ца напаѓачи во противнички 16тник. Оној 1 што го имаме беше катастрофа, ако се додаде фактот дека 2цата стопери го градеа тоа е еднакво на пропаст. Неможеме да создадеме вишок играч, течна акција, брзи топки и спринтови... Ништо, буквално ништо. Мора да го гледаме Луиз како додава долги топки без врска, како оди напред во дриблинг или да се надеваме некој да го покрие Иванович за да упати квалитетен центаршут.
Кога и да ја држеме топката одма имаше нивни играч до наш, вршеа пресинг, каде беше нашиот пресинг, која беше нашата филозофија, да напаѓаме и одиме на победа или да се браниме и да избегнеме пораз?
Се вежбаат прекини на терен, или шо даде Господ тоа е на утакмица?
Кога играч е сам и има отворен пат кон голот, на 18 метри, треба да му се влезе во шут или да се остави да шутне? Пошо според нашиве mercenaries не ми е јасно...

И ќе заборавев:
1: Овој натпревар ни покажа дека и со неискусен менаџер може да се победи и да се изигра добро (пошо нивниот асистент сигурно нема водено ни една утакмица како менаџер) така да секое оправдување за Боаш не држи вода.
2: Кога некој сака, и се труди да даде гол, тоа го прави без разлика како и на кој начин, дали со рамо, глава, нога, или к*р, а нашион шмокло од 50м нека оди во Темза и нека се удави

Плавиот^

London is blue!
Член од
3 октомври 2011
Мислења
930
Поени од реакции
1.462
Абе ајде преку курац више. Кој кур му е на боаш? Муда имал? МУДА ИМАЛ?!
Малуда и меирелеш во прв состав кога и самиот знае дека не иде. Ало човек освести се! Бертранд зошто не го ставиш бе пичка ти материна? Босингва ќе ми играл! Му упропасти кариера бе алооо! Згреши ли што го стави Ромеу пре некој месец а?! Згреши ли? :mad: 10 утакмици по ред го вади истиот сосатв не иде и пак исто (n) Па гледаш дека не иде бе брат! Дај му шанса на лампард, од меирелеш е сигурно сто пати подобар! Есиен не беше во прв состав :tapp:
Муда имал, жими мудава имал муда.

Ајде сега романчо ти си на ред! Кога можеше мурињо, сколари, грант, анчелоти без причина да ги шутнеш, можеш и сега! Побрзо оти со ваков челзи тешко ЛШ наредна, а за ЛЕ ќе треба да се помачиме.

F

fantomX

Гостин
Докторкана е крива бе, не за џабе стално ја бркав на почеток менаџер ко играв.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.543
Поени од реакции
5.772
Добро, ептен пријателски, без заебавања, едно прашање ?

Кој, кур, фактор игра Меирелеш во тимот ? Зошто пред Лампард, и Есиен ? Некои работи се толку очигледни, и менаџериве, пак со глата се мават од ѕид (не, конкретно само за АВБ, туку и за АВ во случајот со Волкот).

F

fantomX

Гостин
Добро, ептен пријателски, без заебавања, едно прашање ?

Кој, кур, фактор игра Меирелеш во тимот ? Зошто пред Лампард, и Есиен ? Некои работи се толку очигледни, и менаџериве, пак со глата се мават од ѕид (не, конкретно само за АВБ, туку и за АВ во случајот со Волкот).
Според тоа шо го видов од Лампард месец-два наназад, и ја би играл со Мерелеш. За Есиен не знам, нема многу играно после повредата.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.543
Поени од реакции
5.772
Докторкана е крива бе, не за џабе стално ја бркав на почеток менаџер ко играв.
Едит: Многу јака е !!!! :D :D
--- надополнето: 22 февруари 2012 во 01:31 ---
Според тоа шо го видов од Лампард месец-два наназад, и ја би играл со Мерелеш. За Есиен не знам, нема многу играно после повредата.
Абе играч со преку 800 меча на најквалитено ниво, преку 100 голови, денес Лампард мораше да добие предност, а и мечеви наназад. Не знам, можи не сум толку компетентен да кажам, ама тое моето видување.

Меирелеш бе, да му ибам фризурата, за на стап.

F

fantomX

Гостин
Абе играч со преку 800 меча на најквалитено ниво, преку 100 голови, денес Лампард мораше да добие предност, а и мечеви наназад. Не знам, можи не сум толку компетентен да кажам, ама тое моето видување.

Меирелеш бе, да му ибам фризурата, за на стап.
Можеше и Ди Матео да биди пријавен за настап, по твојава логика, ко искусен играч нели. Ако бивш.

8_88

888
Член од
7 мај 2009
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.610
Меирелеш во почетокот беше „добар“ но сега е само петел и друго ништо...
И секако треба да се седне на клупа. Според мене било кој во средина моментално би изиграл подобро од него, без разлика што скоро сите се ДМФ...

F

fantomX

Гостин
Не е само по мојата логика. А, ти си задоволен од настапот на Раул ?
Јас не сум задоволен од моментот кога за првпат го видов со дрес на Челзи - на претставувањето ко беше купен.

Но Лампард е очаен. Не навлегувам во причини, намерно или не, но очаен е. За Есиен кажав, не знам.
--- надополнето: 22 февруари 2012 во 01:49 ---
Меирелеш во почетокот беше „добар“ но сега е само петел и друго ништо...
И секако треба да се седне на клупа. Според мене било кој во средина моментално би изиграл подобро од него, без разлика што скоро сите се ДМФ...
Па вечерва и ДМФ пробуваше да игра Мерелеш. И „благодарение“ на него го примивме првиот гол. Крив е исклучиво тој и само тој. Исто како шо за третиот кривица подеднакво делат Чех и Луиз и никој трет.

8_88

888
Член од
7 мај 2009
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.610
Јас не сум задоволен од моментот кога за првпат го видов со дрес на Челзи - на претставувањето ко беше купен.

Но Лампард е очаен. Не навлегувам во причини, намерно или не, но очаен е. За Есиен кажав, не знам.
--- надополнето: 22 февруари 2012 во 01:49 ---

Па вечерва и ДМФ пробуваше да игра Мерелеш. И „благодарение“ на него го примивме првиот гол. Крив е исклучиво тој и само тој. Исто како шо за третиот кривица подеднакво делат Чех и Луиз и никој трет.
Целосно се согласувам во врска со ова.
Барем нема да го гледам во реваншот ( да се надевам и на Босингва дека нема да го гледам :свиркам: )

Kajgana Shop

На врв Bottom