Може и сам РНС против глупакот Тони,видовме со песната Одмазда,го утепа,го утепа поштено со лирика,а не како Тони,се соблака,глуми лудница се јача без потреба.
Не треба тоа воопшто,лириката и поентата на лириката се важни,а не спотот.
Немој да ми кажеш дека не е така.
Тони паметен ?
Не ме смеј брат,Тони ако беше паметен ќе останеше Урбана Димензија,барем ќе имаше чисто лице и респект од сите,а не сега да го плука кој стигне,да изиграва Лејди Гага од Македонија.
Тони ти е нешто како Фифти цент во Америка,првиот албум му беше бомба и после почна да се занесува,славата и парите му удрија во глава и почна да прави лејм песнички ала златно славејче.
Квалитетот што во секоја песна го има РНС не може да се споредува со тоа што го има Тони до сега извадено,без разлика дали во иднина ќе вади спотови од милијарда долари,ќе си остане курва лапната за пари.
Се разбираме другар...РНС добро си ја скрои приказната во Одмазда и искрено мислев дека Тони нема да врати на дисот, но Зен изненади со одговорот за РНС, дел од приказната си ја раскажа во Надвор, а Повеќе од Рапер глупаво е да кажеш дека се јача без потреба...траката е лудница (не очекував такво нешто) и бит, лирика и флоу одлично...Ладнокрвно и на дрзок начин го спушти на земја и си го кажа својот филм.
Па колку што го познавам, а најдобро можеше да воочиш на Срвајвор за каков карактер се работи и колку може мудро да постапи во одредени ситуации, да не беше паметен немаше сигурно да заработи колку што сега заработил, затоа што имало милион пример на обид за комерцијализација од страна на други рапер и види ги каде се сега.
Брат, не е само Фифти ако следиш добро. Наброј ги и Дре, Еминем, Снуп Дог, Баста, Џеј Зи...Сите на некој начин се искомерцијализирале и сами си признале дека тоа го направиле за кеш и да дојде некој од наведените овде да има концерт сигурен сум дека би одел на него. Не дека го споредувам Зен со нив, ама приказната им е слична. Гледам дека си пристрасен кон Легија и искрено ти смета ваквиот одговор на Зен (како и на други фанови кои ги читам по коментари и не чекаа ни еден ден да помине да прават видеа демек копија од Гејм и слични срања).
Го почитувам РНС како артист и тоа што го направил, ама искрено ми здосади со тие траки...иста тема, исто флоу, исти бит...Порано и јас бев како тебе, можда и повеќе влезен во тој фазон, но сега по некое време си го слушам тоа што ми прави филм, затоа што работите во рапот се сменати веќе долго време и се изгуби поентата на хип хопот по поминувањето на 20ти век. Сите гледаат кој директно, кој индиректно да заработат од него.
Само 12 годишни копиљаци пра фама околку ова, било фаној на зен или сан... мене појче ме нервира тие малолетни фаној на Легија пошто тие мислат дека само Легија и неколку east coast групи кои се спомнува во текстојте на Легија се рап... страхотно
да се надополнам
а малолетните фаној на зен па се уште пострашни, пошто тие па ептен незна шо е рап освен врчак/тони и од америчките drake и она со газојне
Е ова е тоа...Ми го зеде зборот, целосно се слагам