Хип хоп културата во Македонија

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Може и сам РНС против глупакот Тони,видовме со песната Одмазда,го утепа,го утепа поштено со лирика,а не како Тони,се соблака,глуми лудница се јача без потреба.
Не треба тоа воопшто,лириката и поентата на лириката се важни,а не спотот.
Немој да ми кажеш дека не е така.
Тони паметен ?
Не ме смеј брат,Тони ако беше паметен ќе останеше Урбана Димензија,барем ќе имаше чисто лице и респект од сите,а не сега да го плука кој стигне,да изиграва Лејди Гага од Македонија.
Тони ти е нешто како Фифти цент во Америка,првиот албум му беше бомба и после почна да се занесува,славата и парите му удрија во глава и почна да прави лејм песнички ала златно славејче.

Квалитетот што во секоја песна го има РНС не може да се споредува со тоа што го има Тони до сега извадено,без разлика дали во иднина ќе вади спотови од милијарда долари,ќе си остане курва лапната за пари.
А у ствари тоа со лејм комерц траките му беше најпаметното нешто. Се проби на пазарот со песни поприфатливи за широка маса - „лејм“. Направи име, со Преживеан се рашири и у Србија и сеа со оваа популарност може да си биде популарен и да праи пари со јаки и квалитетни траки, какви што му се последните(освен таа „3“ не знам што ќе му е).

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Да не ве цитирам сите,ќе пишам одделен пост па како сакате сфатете ме.

Прво,Тони Зен правеше рап додека си беше Урбана Димензија,гураше некако,ама му се трпеа песните и имаа смисла.
Отиде,т.е направи “трансфер“ кај што не треба и го затупавија почна да прави песни на кој се палат копиљаци од 12 години и дрољи што немаат врска од животот.

Квалитетот му отиде надоле,додека спотовите му се океј ај да речам.
Пишав погоре,спотот не ја вади песната,текстот ја прави целата работа,ама кој како разбира и сфаќа тоа.
Имаме различни мислења на оваа тема.
РНС е во право,Тони го умре рапот заедно со Слаткарот кој години пред тоа фураа олд скул рап,видоа нема аир од тоа,се решија да станат курвици и да праат срање и пол накај две од песни.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Епа во тој случај и Тони и Пеше можеа да возвратат со правење на вистинско срање и так ада го воздигаат рапот у Македонија, но едниот одлучи да си праи пари со Скај и Дада, а другиов да праи пари од стрипови.

А иначе за мене Тони додека беше димензија тоа беше најужасното нешто, посебно „хитот“ Рап фанатик - ужас!

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.916
Епа во тој случај и Тони и Пеше можеа да возвратат со правење на вистинско срање и так ада го воздигаат рапот у Македонија, но едниот одлучи да си праи пари со Скај и Дада, а другиов да праи пари од стрипови.

А иначе за мене Тони додека беше димензија тоа беше најужасното нешто, посебно „хитот“ Рап фанатик - ужас!
Ме заебаваш ??

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
Само 12 годишни копиљаци пра фама околку ова, било фаној на зен или сан... мене појче ме нервира тие малолетни фаној на Легија пошто тие мислат дека само Легија и неколку east coast групи кои се спомнува во текстојте на Легија се рап... страхотно

да се надополнам
а малолетните фаној на зен па се уште пострашни, пошто тие па ептен незна шо е рап освен врчак/тони и од америчките drake и она со газојне

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.732
Поени од реакции
9.472
Може и сам РНС против глупакот Тони,видовме со песната Одмазда,го утепа,го утепа поштено со лирика,а не како Тони,се соблака,глуми лудница се јача без потреба.
Не треба тоа воопшто,лириката и поентата на лириката се важни,а не спотот.
Немој да ми кажеш дека не е така.
Тони паметен ?
Не ме смеј брат,Тони ако беше паметен ќе останеше Урбана Димензија,барем ќе имаше чисто лице и респект од сите,а не сега да го плука кој стигне,да изиграва Лејди Гага од Македонија.
Тони ти е нешто како Фифти цент во Америка,првиот албум му беше бомба и после почна да се занесува,славата и парите му удрија во глава и почна да прави лејм песнички ала златно славејче.

Квалитетот што во секоја песна го има РНС не може да се споредува со тоа што го има Тони до сега извадено,без разлика дали во иднина ќе вади спотови од милијарда долари,ќе си остане курва лапната за пари.
Се разбираме другар...РНС добро си ја скрои приказната во Одмазда и искрено мислев дека Тони нема да врати на дисот, но Зен изненади со одговорот за РНС, дел од приказната си ја раскажа во Надвор, а Повеќе од Рапер глупаво е да кажеш дека се јача без потреба...траката е лудница (не очекував такво нешто) и бит, лирика и флоу одлично...Ладнокрвно и на дрзок начин го спушти на земја и си го кажа својот филм.
Па колку што го познавам, а најдобро можеше да воочиш на Срвајвор за каков карактер се работи и колку може мудро да постапи во одредени ситуации, да не беше паметен немаше сигурно да заработи колку што сега заработил, затоа што имало милион пример на обид за комерцијализација од страна на други рапер и види ги каде се сега.

Брат, не е само Фифти ако следиш добро. Наброј ги и Дре, Еминем, Снуп Дог, Баста, Џеј Зи...Сите на некој начин се искомерцијализирале и сами си признале дека тоа го направиле за кеш и да дојде некој од наведените овде да има концерт сигурен сум дека би одел на него. Не дека го споредувам Зен со нив, ама приказната им е слична. Гледам дека си пристрасен кон Легија и искрено ти смета ваквиот одговор на Зен (како и на други фанови кои ги читам по коментари и не чекаа ни еден ден да помине да прават видеа демек копија од Гејм и слични срања).

Го почитувам РНС како артист и тоа што го направил, ама искрено ми здосади со тие траки...иста тема, исто флоу, исти бит...Порано и јас бев како тебе, можда и повеќе влезен во тој фазон, но сега по некое време си го слушам тоа што ми прави филм, затоа што работите во рапот се сменати веќе долго време и се изгуби поентата на хип хопот по поминувањето на 20ти век. Сите гледаат кој директно, кој индиректно да заработат од него.

Само 12 годишни копиљаци пра фама околку ова, било фаној на зен или сан... мене појче ме нервира тие малолетни фаној на Легија пошто тие мислат дека само Легија и неколку east coast групи кои се спомнува во текстојте на Легија се рап... страхотно

да се надополнам
а малолетните фаној на зен па се уште пострашни, пошто тие па ептен незна шо е рап освен врчак/тони и од америчките drake и она со газојне
Е ова е тоа...Ми го зеде зборот, целосно се слагам :)

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
РНС е во право,Тони го умре рапот заедно со Слаткарот кој години пред тоа фураа олд скул рап,видоа нема аир од тоа,се решија да станат курвици и да праат срање и пол накај две од песни.
Ај сега да бидиме реални.
Ако не беа Тони Зен и Слаткар, знајш кога че се слушаште толку рап во Македонија? Ко че си го видам тилов. Сега немој да ми речиш, че си слушаја тие што слушаја и претходно. Ок. Ама, еден куп од овие сега, што мрчат против Тони Зен, навлегле во рапот БАШ ради Тони Зен.
90% од моменталната слава на Легијата моментално е ради тоа што Тони Зен го промовираше рапот на широката маса. Знајш кога че настапуваја Легијата во елитни клубови низ Македонија, пак ко че си го видев тилов. Немој да и кажиш дека ги боли кур за пари, оти ако ти ги кажам цените што ги бараат за настап че ти се сврти тепето.
И да, има деца, одкако го слушнале Зен, навлегле во рапот, па почнале да слушаат Легија/курци/палци, па се пронашле во текстовите и сега се ХЦ.

Не сум многу по рапов ама во однос за дисов. Има една изрека, многу вистинита. Мрази само тој што се плаши, храбриот презира. Ислушај ги една по друга песниве, и јасно ќе ти стани кој се плаши а кој е храбар.
Го уби во поим значи.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Шознам, ја мислам дека Тони изгуби малолетни фанови, а за тоа најзаслужен е Слаткар. Последно време е изгубен во фан-базата...

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.916
Не. Зошто мислиш така ? Не направи он пари од стрипот никакви, но не по негов избор, планот му беше друг, си очекуваше убава паричка :)
Па заради тоа. Пошо стрипот слабо се продава, а баш е квалитетен, али кој ти чита стрип во МКД. :)

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Па заради тоа. Пошо стрипот слабо се продава, а баш е квалитетен, али кој ти чита стрип во МКД. :)
Јас конкретно двата му ги имам, а и следниот ќе го купам. Колку да ја поддржам таа култура да се прошири :)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Закоравените фанови на Легијата, немајќи можност да пишуваат како ова од Зен е срање, нечини, бљак... сеа имаат две опции со кои се правдаат.

1. Крадел финти од странство.
2. Не требало да врати на дисот...

1. srlsy !? Па кој наш нема крадено финти од Америте !? Кој не отишол по нивниот терк !?
2. Истиве што сеа викаат „не требаше да враќа“, да не вратеше ќе викаа „кај е сеа Зен да врати!?“

Ферски е да признаете пораз дечки.

Не сум многу навлезен у рап-водите кај нас, не се правам експерт, не сум ни ничив фан, пуштам траки и од двата „табора“, али ова од Зен е навистина квалитетно у секој поглед, многу подобро од поголемиот дел негови дела.

Си го тера филмот дечкото, му се може, јебига, ги има сите предиспозиции за тоа.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Ronin Legijata
As i expected...."dissot" beshe "jas ova...ti ona".......BEDOTII !!!!!
Значи колку ми се допаѓа речникот на нашиве ни рапери, поим за интелегенција...

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Ronin Legijata
As i expected...."dissot" beshe "jas ova...ti ona".......BEDOTII !!!!!
Значи колку ми се допаѓа речникот на нашиве ни рапери, поим за интелегенција...
Овој па овој, преку врски земен у Легија, испод секој од нив е 3 слоја. Волку време шо слушам рап уште ене сум бил во прилика да кажам: „Еј Ронин искина у таа трака!“

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Овој па овој, преку врски земен у Легија, испод секој од нив е 3 слоја. Волку време шо слушам рап уште ене сум бил во прилика да кажам: „Еј Ронин искина у таа трака!“
Преку врски земен во легија :pos: Ко да е фирма некоја, како напрај... :ROFLMAO:

Kajgana Shop

На врв Bottom