El 'Borracho
Riot Maker
- Член од
- 18 јули 2009
- Мислења
- 822
- Поени од реакции
- 238
Моите очи и уши се реални и разликата помеѓу мене и тебе е тоа што ти браниш страна, а јас кажувам факти. Јас не навивам ни за Зен ни за Сан, ни едниот ни другиот сум го слушал.Те молам цитирај ги стиховите
--- надополнето: 22 февруари 2012 во 03:55 ---
Сакаш да кажеш дека музиката не е 75% иста? Сакаш да кажеш дека сценографијата не е ископирана? Друже неможам јас да ти помогнам да ти подобро слушаш, гледаш и приметуваш работи. Може само да ти направам споредба, па кој како си види по свое убедување.
Е сега пошто гледам дека инсистираш за то дека спотовите се копии и дека се едно те исто без никаква логика и креативност сакам да ги споредиш овие три видеа и да ми кажиш шо гледаш на спотот
сакаш јас да ти кажам шо гледам? јас гледам три кадри: парк, мост, напуштена зграда. Сите кадри се затемнети. Друго немам ни шо да кажам пошто нема ништо друго на спото за да се спомни. Е сега, ако ти викаш дека спото на Тони Зен, сценографски е 75% сличен со од тој на Гејм, тогаш овие три спота меѓу себе сценографски се слични 140%. А сакаш да зборуваме за текстот на Тонио? Да те потсетам на една трака од Nas, стопосто ја знајш... се вика Hip Hop is Dead.... сакаш да ти исцтирирам неколку стиха?
Hip hop just died this mornin'
And she's dead, she's dead
- NasРапот го фрлија во гроб, тој е мртов - РНС
If hip hop should die we die together
Bodies in the morgue lie together
- NasРапот ќе умре штом на мојот гроб ти ставиш цвеќе - РНС
Everybody sound the same, commercialize the game
Reminiscin' when it wasn't all business
If it got where it started
So we all gather here for the dearly departed
Hip hopper since a toddler
One homeboy became a man then a mobster
- Nasза последниов стих немам конкретен дел али РНС исто спомнува дека се искомерцијализирале, не треба така, треба да се вратиме на старите времина рапот ко беше HC, и стихо
One homeboy became a man then a mobster
е всушност истото шо го кажува за тони зен како демек стана мафијаш нешто опасен рапер.Е сега... јас не мислам дека РНС крадел од Nas, пошто идеата е иста, играта е иста, рапот е ист, само раперите и римите се менува, така да нареден пат ко че пробуваш да докажиш шо е плагијат, имај повеќе факти и аргументи а не само "друже ако неможиш ти да слушниш и видиш јас неможам да ти помогнам"