Економски факултет (reloaded)

Член од
14 јануари 2011
Мислења
27
Поени од реакции
0
Мислам дека нема кажано, а моментално сме до 25 страна.
Логично ми изгледа со 4та глава, таман до пола, ама не знам за сигурно.
A има кажано нешто за тоа ораторството, и дали и ако си на испит треба и тоа ?

Член од
13 јануари 2012
Мислења
29
Поени од реакции
2
Некој што иде на предавање Анализа на финансиски извештаи да каже што треба да се учи од книгата???
Ништо од книга...имаш прашања од Либро и само тоа...јас земав 9ка со тие прашања.

Член од
13 јануари 2012
Мислења
29
Поени од реакции
2
Ooo epa super ako ima prashanja ja ne ni prasav :) samo kniga mi dadoa 3 dela nekako mnogu mi dojdoa :).Fala ti :)
Em se mnogu golemi knigite em se nerazbirlivi...zatoa uci si gi samo prashanjata i imash 100% najmalku 9ka. A komunikacii planirash na ispit da idesh?Jas planiram vo april, samo sakam prashanja da najdam posto vaka e mnogu golema za ucenje.Ti mozes da pronajdesh prashanja od januarska sesija?

Член од
14 јануари 2011
Мислења
27
Поени од реакции
0
Em se mnogu golemi knigite em se nerazbirlivi...zatoa uci si gi samo prashanjata i imash 100% najmalku 9ka. A komunikacii planirash na ispit da idesh?Jas planiram vo april, samo sakam prashanja da najdam posto vaka e mnogu golema za ucenje.Ti mozes da pronajdesh prashanja od januarska sesija?
Pa planiram na ispit ama ke vidam ,i jas baram prashanja ako najdam ke te izvestam ...

Член од
2 февруари 2012
Мислења
8
Поени од реакции
3
Fala mn
Од кога ќе се логираш на zephyr од лева страна имаш една табела: Sort my courses,
Create a courses category, Subscribe to courses, Unsubscribe from courses, Platform announcements.
Ќе одиш кај здебеленото т.е Subscribe to courses после тоа Search courses ќе го пишеш името на предметот или името на професорот и подолу ќе го бараш предметот со соодветната година и ќе натиснеш Subscribe и толку. После тоа ќе одиш кај My zephyr (дали од горе или од страна не е битно) и ќе влезеш кај линкот со името на предметот. Ако треба да се пријавувате во групи што знам ќе одиш кај groups, презентации од предавања и вежби се наоѓаат во documents но мислам за тој предмет немаат ништо ставено освен ако не ставиле деновиве :)

Мислам дека не можеш но сепак прашај си на студентски :)

Нема врска тоа јас учев од скриптата па сега фино лепо си го презапишав предметот :S
Fala mnogu , eve so tvoja pomos najdov nesto :)

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.810
Поени од реакции
1.561
Некој да не случајно има прашања државна регулација ?

Член од
2 февруари 2012
Мислења
8
Поени од реакции
3
Kolegi, upravuvacko smetkovodstvo koi glavi treba da se spremat za kolokvium?
i za smetkovodstveni kontrolni sistemi?
:confused:

Член од
20 септември 2010
Мислења
30
Поени од реакции
1
Колеги МАТЕМАТИЧКИ МЕТОДИ дали може да се земе добра оцена (9/10) без присуство.
И дали воопшто ги зема во предвид тие списоци за редовност?
Фала

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.652
Некој што иде на предавање Анализа на финансиски извештаи да каже што треба да се учи од книгата???
До која страна е Анализа?
И мене ме интересира за Деловно комуницирање, ако е на испит дали треба да се има такво ораторство или што и да е... не дека ми е проблем, али ај хехе :)

Член од
29 јануари 2012
Мислења
84
Поени од реакции
12
Дали се сеќава некој од минатата година Монетарна економија, Гоцков на колку пати даде теми на студенти за презентација... Оваа година даде минатата недела као нешто за Доларизација, оваа даде за учество нешто на готовите пари во М1 и ме интересира дали давал и уште или само овие 2 пати, јас сега ми текна дека сакам да праам такво нешто и дека не ми е срам, па ај Ве молам ако некој се сеќава, да ми каже... Фала однапред :)

Член од
7 јуни 2010
Мислења
31
Поени од реакции
1
Колешке ти пратив по ПП се надевам ќе помогне:)
ке те замолам и мене да ми пратиш материјали јавни финансии, тоа што имаш!:)
и ако знаеш како е на колоквиуми што да се учи?
фала многу
позз :)

Член од
22 август 2009
Мислења
124
Поени од реакции
13
moze nekoj da mi kaze za angliski 2 koja kniga sto od kade treba da se uci i kako ke bide kolokviumi? ispit? bilo sto ?

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596
Дали проф.Михаил Петковски спомна на кој датум ќе биде дебатата ?

Kajgana Shop

На врв Bottom