Од кога ќе се логираш на zephyr од лева страна имаш една табела: Sort my courses,Колеги, може ли некој да ми каже за ZEPHYR . Се логирав, но незнам како да пребарувам. Ми треба за математички методи да видам што има професорката поставено. Инаку, одам на предавањата и искрено баш ништо не разбирам. Се надевам на вежбите ќе биде поинаку. Дали има некаде да се најдат задачите со решение од учебникот, или барем со некакви насоки за решавање.
Мислам дека не можеш но сепак прашај си на студентскиА можам уште да го променам изборниот?
Нема врска тоа јас учев од скриптата па сега фино лепо си го презапишав предметот :SЗеми си скрипта од Либро и полагаш сигурно,не се замарајте со учебнико.
А јас 9ка зедов само со учење од скриптата.Чудно.Нема врска тоа јас учев од скриптата па сега фино лепо си го презапишав предметот :S
Јас 10ка земав со учење од скрипта, ама здраво учење од скрипта се до точка знаев...А јас 9ка зедов само со учење од скриптата.Чудно.
Таман работа дека убо треба да се научи,на крај краева се работи за 50 страни од колоквиум.Јас 10ка земав со учење од скрипта, ама здраво учење од скрипта се до точка знаев...
А јас 9ка зедов само со учење од скриптата.Чудно.
Е браво за вас, ја ќе си се мачам со книгатаЈас 10ка земав со учење од скрипта, ама здраво учење од скрипта се до точка знаев...
Од предавања тешко да разбереш нешто.На вежби подобро е.Ќе решавате задачи и од таму се учат постапките, а и во книгата имаше мислам на крај на секоја тема некоја основна постапка за решавање.Колеги, може ли некој да ми каже за ZEPHYR . Се логирав, но незнам како да пребарувам. Ми треба за математички методи да видам што има професорката поставено. Инаку, одам на предавањата и искрено баш ништо не разбирам. Се надевам на вежбите ќе биде поинаку. Дали има некаде да се најдат задачите со решение од учебникот, или барем со некакви насоки за решавање.
Учи си од таа на Славе, не комплицирај. Драган не прави тешки тестови, бара најбитни дефиниции и малце логика. Нема потреба од бубање на 500те страни, само еднаш прочитај и по втор пат наврати им се на најбитните работи. Задачите ќе се слични како тие од вежби.Луѓе дали за статистика има врска дали ќе учам од книгата од Калина (помалата) или од онаа на Славе Ристески (поголемата) ако не сум од смерот ебизнис? Оти Калина им рекла дека не е битно од која книга ќе учеле ист бил материјалот ама пак нешто слабо на мојот смер се збори за таа нејзина книга, сите сме со оваа monsterbook од 550 стр. (мене ми е Драган Тевдовски професор)
Предлог: Читај од книга , учи од скриптаЕ браво за вас, ја ќе си се мачам со книгата
Првите три додатоци не требаат рече ќе кажува накнадно кои требаат кои неПредлог: Читај од книга , учи од скрипта
Дали треба по Монетарна Економија да се учат и Додатоците?
Мислам дека нема кажано, а моментално сме до 25 страна.Иде ли некој на предавања Деловно комуницирање? До кај треба за прв колоквиум...до која страна?
А знаеш ли дали негде можат да се најдат прашања?Мислам дека нема кажано, а моментално сме до 25 страна.
Логично ми изгледа со 4та глава, таман до пола, ама не знам за сигурно.