Колку сте задоволни од македонските електронски медиуми?

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Не е проблемот само со нашите медиуми, еве и Yahoo секоја недела имаат барем една вест со Ким Курвешијан. Тоа е тоа, шоу бизнис и слава. Подобро она него за Парис Хилтон да го дрват :eek:

Инаку се слагам, досадни содржини имаат - НЛО забележан на секој чекор (не знам како до сеа инвазија не ни направија), разголени славни личности, црна хроника, политичари со лопати и црвени панделки...

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.030
Поени од реакции
11.667
Иако на почетокот не ми се допаѓаше, во последно време primetime.mk е ептен добар.Уникатен е и не се замара со такви вести.Посебно се добри со статиите за Скопје а и потсеќањето на „Милионер“ беше добро.Се надевам дека ќе продолжат во таков стил. (y)
Благодарам на критиката. Секаков коментар е добредојден, без разлика дали е лош или добар. Добрите не' мотивираат додатно да продолжиме со истото темпо, а лошите да се поправиме онаму каде нашите читатели сметаат дека треба. :)
Отворам да видам што сајт е и прво што ми падна во очи: „Северина се породи!“
Значи вака. Ова се ретки примери на нашиот сајт каде може да пронајдете вакви текстови. Но, секој член на Primetime има одврзани раце во пишувањето на текстовите, т.е. може да пишува за што сака или она што смета дека треба да стои на нашиот сајт. Ќе бидам целосно искрен со вас. Свесни сме во вакво општество живееме. Турските серии се хит (зборам процентуално, лино јас, ниедна немам гледано), вестите од шоу бизнисот секогаш привлекуваат читатели. Мора понекогаш и вакви комерцијални текстови, ако така можам да се изразам, кои привлекуваат читатели. (колку толку) Да беше само до мене, вестите не би биле таму, но реков и пак ќе кажам. Сите во тимот сме еднакви и секој си е задолжен за одредени категории. Плус, ова се 2 текста само (мислам само овие беа, барем на толку ми текнуваат во моментов), а имаме 250 текстови (од кога почнавме). Како и да е, секоја критика е во ред и ние ќе ја прифатиме и ќе ја разгледаме. :) Поздрав.

Член од
8 септември 2011
Мислења
100
Поени од реакции
17
Интересна тема и треба да дискутираме. Од она што го пратам на порталите како заклучок го донесов следново.
Пола и повеќете од нив немаат лектор, печатни грешки, лош превод катастрофа.
Инвентивноста и креативноста им е дефинитивно на нула.
Си копираат статии едни од други, само ги менуваат сликите и редоследот на зборовите.
Теми без кои неможат се следниве: "Кардашиан на плажа " "Кардашиан со нови бикини" "Кардашиан има нова кола" . " Како да задоволиш партнерка во 10 чекори " "Вечна дилема дали постои Г-точка" "5 причини зашто не треба да се оди на солариум" " 10 причини како да го натераш да трча по тебе" :facepalm:
Или имаш следново. Фотка од некое место со наслов- прекрасно зајдисонце, фотка од Париз со наслов- Градот на светлината во полна романтичност.

Немам прочитано некој да предложи некоја книга, да предложи театраска претстава, да направи интервју со некој глумец кој има актуелен проект, да предложат или дадат критика на некој музички албум.

Се е сведено на жолта штампа, погледнете ги овие гради, кој со кого се фатил, кој кого откачил.
Точно така, затоа и нашиот портал е за нијанса поразличен од другите, не се обидуваме толку да атакуваме на трачеви, добро признавам дека можеби беше грешка тоа што објавивме за турски серии, или пак за Северина, но сепак мора да се состои од мала доза на комерцијала за да би имало читаност.

Инаку како реплика на ова твоево, еве една интересна статија за уште поинтересена драма од Шекспир, која се игра во Драмскиот театар во Скопје. Но, овде не застануваме и ќе пробаме колку можеме да ја избегнеме комерцијалата и да пишуваме за доста инветивни работи, а доказ за тоа се пред и постземјотресните слики за Скопје, како и многу интересни факти кои самите ги истражуваме.

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Гласам ,оваа тема да се избрише:vozbud:
Факти :
-Целта на темава е да се намали бројот на теми во ЧДА (До сега ќе имаше веќе отворена тема Северина се породи.)
-Исмејувањето на новинарите.
-Возвишување и подршка за колумнистите.
-Охрабрување на хејтерите уште повеќе да критикуваат во која групација и јас спаѓам.
-Понижување на македонските портали.

ПС. Се надевам дека повторно нема да ме банираат со образложение- не се прави сеир на секоја тема:pos:

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.754
Поени од реакции
4.522
Изреволтирана поради неколкуте веб сајтови што ги имам лајкнато на фб ја отварам темава. Можеби не е за тука, вие одлучете.
Значи, што по ѓаволите се случува? Какви се тие квази новинари кои објавуваат по сајтовите, секоја втора вест е за Ким Кардашиан, со кој се ебела, што носела и каде била видена. Искрено ми е преку половиов орган од такви прости работи.
Им пишав на Многоо и добив повратен одговор од нив, дека Македонската публика била заинтересирана за такви вести. Епа тогаш зошто тие како сајт не се погрижат Македонската публика да се интересира за други по паметни и по поучни работи? Јас незнаев која е Ким Кардашиан, (ја земам како пример) се додека не почнав да ја посетувам Фемина.мк и забележав дека секоја втора вест е поврзана со неа, со Ријана и други слични Холивуд курвичиња.

Ако не чини темава, слободно нека иде во канта, јас лично мислам дека има доста за дискусија овде. :coffee:
Темава чини ама јас не гледам некоја поголема дикусија во идинина тука.
Зошто?
Презентираш факт кој и никој неможе да го оспори зошто едноставно таква е ситуацијата.
Денес да се отвори сопствен сајт се потребни минимални средства така да секој втор дали бил со средно офчарско или дипломиран адвокат може да си постави страна на нет и да пишува за што к*р сака.
И од тоа следува поради таа непрофесионалност произлегуваат ти квази веб страни.
Што да ти кажам освен да те советувам да не се замараш :D

Член од
4 мај 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
564
забележав дека на Канал77 наутро кажуваат занимливости од сајтот на зазабава во целост :tapp:

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Ким се изeба*а, Северина се породи, who gives a fuck.
Ако македонскиве "медиуми" се шунд и кич не бидете бетер од нив.

B

Borg_Drone

Гостин
Изреволтирана поради неколкуте веб сајтови што ги имам лајкнато на фб ја отварам темава. Можеби не е за тука, вие одлучете.
Значи, што по ѓаволите се случува? Какви се тие квази новинари кои објавуваат по сајтовите, секоја втора вест е за Ким Кардашиан, со кој се ебела, што носела и каде била видена. Искрено ми е преку половиов орган од такви прости работи.
Им пишав на Многоо и добив повратен одговор од нив, дека Македонската публика била заинтересирана за такви вести. Епа тогаш зошто тие како сајт не се погрижат Македонската публика да се интересира за други по паметни и по поучни работи? Јас незнаев која е Ким Кардашиан, (ја земам како пример) се додека не почнав да ја посетувам Фемина.мк и забележав дека секоја втора вест е поврзана со неа, со Ријана и други слични Холивуд курвичиња.

Ако не чини темава, слободно нека иде во канта, јас лично мислам дека има доста за дискусија овде. :coffee:
Едноставно решение: не следи македонски телевизии, весници (втора година по ред ми е веќе) како мене, следи ги другите странски телевизии и весници кои се многу пообјективни и поинтересни и готово.Јас на пример за тоа го користам интернетот.Македонското новинарство е отидено по ѓаволите уште од 2000 год.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Народот тоа сака да чита, просто е. Да стават некоја научна статија и да стават статија со наслов прдната Анџелина Џоли ќе видиш која статија колку посети ќе има :)

Има и супер наши сајтови, не е се темно.

B

Borg_Drone

Гостин
Народот тоа сака да чита, просто е. Да стават некоја научна статија и да стават статија со наслов прдната Анџелина Џоли ќе видиш која статија колку посети ќе има :)

Има и супер наши сајтови, не е се темно.
Народот ако сака да чита, има библиотеки од каде што може да изнајмува книги и штандови од каде што може да купува книги.Една книга прочитана ти е исто како да си изгледала еден филм.А не сега кај мене на работа спремаат пченица за Езел ги слушав вработените.Ху да фак из Езел???
Или пак ставаат инфо во некој весник за тоа како ќе умре Акиро Куросава во серијата „you name it“.
Навистина тешки глупости има во нашиве весници. И плус сите до еден се партизирани.....Не знам како и покрај овие сознанија луѓето се лажат и ги читаат весниците.Чудна работа, најверојатно имаат алги наместо мозок во главите луѓево.

П

Паган-др

Гостин
Се нервирав и јас едно време, ама едноставно what is much, much is. Премногу новопечени сајтови чија главна цел се лајкови, 10 типови на ова, 10 типови на она, статии од по 2 реда (разбирам кратко-јасно, ама не кратко-недоречено, за содржината да не коментирам. Ама тоа е, народов наш ни е плиток, а уредниците бараат публика и таму ја најдоа.

И еве, да завршам со муабетов, скриншот што ми излезе на фејсбук од Серпико (Бетмен) на форумов:

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Целосно се слагам со темата на Везилка !

Истото се случува и со телевизиите , ама тоа е друга тема.
Главно народот иде надоле со IQ , тоа е барем јасно.
Сега у време кога сите имат Интернет , камера и остало , тоа се повеќе доаѓа до израз.
Исто ми е скурчено и со статусите на ФБ , посебно па кога ќе видам некоја 30-40 годишна жена шо пишува од тие срањата copy/paste и кликни лајк ако се слагаш , WTF јеботе имаш ли 10 години ?! Истото важи и за тинејџери па и луѓе на моја генерација ( 20-25 ).

За прости луѓе па и не е потребно некој поинтелектуален материјал , за кој треба да се замарат и тие шо пиѓуват и тие шо читат , тоа е тешко нели ? Мал број на неврони коа активираш , може да се прегреат , а пошто не се регенерират , мора да се штедат од тешка тематика :pos:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.496
Поени од реакции
8.017
Порано ги читав сите .mk сајтови и добрите содржини ги препорачував преку mIRC, messenger, mail.
Сега ги читам само статиите кои други луѓе (за кои знам дека имаат изграден вкус) ќе ги препорачаат преку Twitter или FB.

Од сето тоа испаѓа дека сега читам само Кајгана, Он.нет и БркајРабота од македонските сајтови.

Kajgana Shop

На врв Bottom