![]()
Се изнасмеав со ова![]()
Претпоставував најискрено

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
![]()
Се изнасмеав со ова![]()
знамЗа тие пари боље карта нема, топ изборBTW што процесор имаше?
Другар не се секирај поради тоа што секцаат Crbon и Undercover бидејќи проблемот е во игрите не во компјутерот.знам
иначе имам e5200 на 2.5ghz... тоа со температурите беше утка xD
друго сум гледал... тоа се температури на нешто.. CPUTIN и AUXTIN... макс вчера ми ги даде како 110C :/
Иначе као се покажува P5 KPL-AM-SE( уште пред 2ипол години кога ја купив..цената мислам дека и беше околу 2 илјади и нешто, што значи дека е тапа) матичната при оверклок?
Сакам да го клокнам процесорот на 3ghz. Бидејќи вака ми прави проблеми при гејминг.
И матичната и процесорот ти се тапа и нема да можеш да го оверклокуваш, пола заради самиот процесор (пошто не е баш склон на оверклок), пола заради матичната која уште помалку е склона на оверклок (матичната ти е SE + G31 чипсет е).знам
друго сум гледал... тоа се температури на нешто.. CPUTIN и AUXTIN... макс вчера ми ги даде како 110C :/
Иначе као се покажува P5 KPL-AM-SE( уште пред 2ипол години кога ја купив..цената мислам дека и беше околу 2 илјади и нешто, што значи дека е тапа) матичната при оверклок?
Сакам да го клокнам процесорот на 3ghz. Бидејќи вака ми прави проблеми при гејминг.
знам
Ај да се пофалам и јас))
Вчера си земав HD6850( толку беше буџетот пошто земав претходно CM Silent Pro M 500 )
за тие пари мислам дека е екстра графичката.![]()
Друже, јас на најмалку 20 места по нет имам прочитано дека Е5200 e меѓу најдобрите оверклокерски процесори,и дека се клока како луд. Па не би рекол за него дека е тапа, со оглед дека се со stock кулер се клока и до 3.3 ghz без проблеми.И матичната и процесорот ти се тапа и нема да можеш да го оверклокуваш, пола заради самиот процесор (пошто не е баш склон на оверклок), пола заради матичната која уште помалку е склона на оверклок (матичната ти е SE + G31 чипсет е).
You're fucked.
Edit: и не го слушај овој над мене, пошто не е до игрите. До твојот процесор е. Зошто на пример мене не ми сецкаат?
Не само на времето туку и сега, има луѓе кои фрлаат пари на јаки графички а притоа зимаат скапани процесори како мојот, и ги клокаат на 3.5 ghz па и повеќе. На youtube, имам видено е5200 со хд6850, hd6870 па и со gtx460 1gb, еднаш мислам дека видов и со gtx560 итн.Матичната е тапа за тоа си во право, али мислам дека би можел без проблеми да клокаш на 3Ghz, па и нешто повеќе. E5200, E8400 и Q6600 на времето беа омилени меѓу оверклокерите, со добра матична, рам и напојување се тераа на многу повисоки фрекфенции од сток фрекфенцијата поготово E8400 и E5200.
Со процесор како мојот The Run на јутјуб ја тераат на ултра.Си земал дупло подобар ѕвер од мојот, со здравје да ја служиш![]()
БТВ. јас е играм Undercover Max-OUT на 40+ солидно FPS, Hot Pursuit ми е 18-22 FPS Max-OUT, a Skyrim е 30+ на Ultra + AA и AF, али на 1280х1024 резолуција, тоа ми е МАХ
Mass Effect 2 не ја имам испробано така да неможам да коментирам за неа хД, а The Run би требало да имаш 25-30 FPS на Medium (затоа што 30 FPS ограничена е играта) Иначе јас е играм Crysis 1 се на High и наеднаш ќе засецка... а во акции ќе ми дава "грчење" на звукот хД, и секако ги имам најновите пачови инсталирани :/ Успат не му имам дадено сеуште вијарга на AMD Athlon 4400+
(и не знам дали да му давам ради напојувањето) :/
Ај со среќа друже картичката. И јас и ти во ист кош околу процесорите и матичната, па полека, до побра матична и процесор.Ај да се пофалам и јас))
Вчера си земав HD6850![]()
Па првата ти е најмалку 3, а и до 4 пати помоќна од втората.Барам совет. Имам две конфигурации во дилема, всушност, картичките ме држат во дилема бидејќи и не се разбирам многу во хардвер оставам на ваш совет.
Sapphire HD 6670 2GB GDDR5 или GeForce GT520 1GB DDR3 HDMI/DVI/VGA (бај д веј ако може некој да ми објасни што значат овие)
Се уверив лично вчера во тоаNema veze sto e G31 cipset ja imam klokano E2200 od 2.2Ghz na 3.0Ghz so ist takov cipset bez problem duri i mozam da kazam bese cudno zosto go imav toj kompjuter skoro 1 mesec i posle koga ja kupiv MSI P45-C51 so istiot procesor nekako ne idese bas tecno kako so prethodnata maticna odnosno so G31, zotoa posle toa si nabaviv Q6600 i na istata frekfrencija bese kako da sum go zamenil moeto tico so impreza STi 4x4
E5200 se kloka kako lud da ne se zalazuvame treba samo da znaes sto pravis duri i so stock kuler toj procesor postignuva visok klok zaradi negovite 65w potrosnja na struja...
Се уверив лично вчера во тоа)
не го клокнав многу али сега за сега си седи на 3.012 GHZ
температурата максимум рипнува 56 C али само на дел од секундата бидејќи вообичаено при full load се движи меѓу 51-54 C.
клокањето е многу лесно преку мојов биос xD имаш само да наместиш на мануал и фреквенцијата да ја подесишstock беше на 200, а сега е на 240 ( Множителот е 12.5 според мојата логика, иако не се гледа во биосот).
Разликата беше како ден и ноќ во Skyrim, со се до даска, минимум фрејмови што го добивам е 35, а максимум иде и на повеќе 60, и графичката работи со полна пареа на таа игра. Иде и до 98% load.
Додека NFS the run... пак не ваља... никако не иде течно, на ултра иде u slow motion, односно две секунди во реалноста, во играта се како 1, односно двојно поспоро :S. додека на пониски сетинзи, макар и на low, иде добро да се рече... но пак присецкува минимално на моменти... и е меѓу 28-31, иако знае да падне и 22-23 на дел од секунда.
А не треба да биде вака, бидејќи според ова ги стигнувам минималните хардверски побарувања и треба да иде течно на пониски сетинзи. wtf :/
http://www.game-debate.com/games/index.php?g_id=1805&game=Need for Speed: The Run&p_make=Intel&p_deriv=Pentium Dual Core E5200 2.5GHz&gc_make=ATI&gc_deriv=Radeon HD 6850&ram=4&laptop=0&checkSubmit=#systemRequirements