Најголемиот студентски дом во Македонија се распаѓа

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

Кога еден фејспалм не е доволен.
Компјутери по школи... :pos: :pos: ако ги извадиш буквите "омпјтеи" од тој збор, ќе добиеш што всушност добија учениците. Везилке заш мор не поддржаваш таму ваму некој проект?

Он топик: Само ќе речам дека ова е мизерија, барем за нивниве кадри шо седат таму да го потсредат местото, а за студентите... нив оддамна никој не ги ебава. Евентуално ако излезат на протест, е тогаш има мамето да им го ебат! (се извинуем за вулгарностите)

B

Borg_Drone

Гостин
Состојбата во Гоце Делчев не е ваква од сега, туку е уште многу оддамна ваква состојбата и ова не е нешто ново.Добар дел од детството го поминав пред игралиштето на Гоце Делчев играјќи фудбал а и исто така дел од детството го поминав во интернет-кафе клубот што е на сликата на прва страна, на мирц итн. и знам прилично во какви мизерни услови живеат студентите од Гоце Делчев.Ама кога ќе видиш тие што живеат таму, па и другиве студенти што живеат во другите студентски домови се самите виновни за тоа што им се случува таму.Јас разбирам дека ако ти протестираш дека ќе ти се случи сценариото да леташ и јасна ми е ситуацијата на студентските здруженија и наводно студентското собрание и што ти ја знам тие органи (не мислам тука на бубрег, срце, бел дроб) на нашиот ни „најпрестижен“ Универзитет св.Кирил и Методиј дека таму и седиштата почнаа да ги партизираат, ама дајте......Како вие очекувате да се промени нешто кога деведесет проценти од студентите се дел од некоја партија, односно и тие следат директиви како и шефовите на студентските здруженија од нивната партија.За да влезеш во Гоце Делчев треба да си член на партија и да побркаш добри врски за да најдеш легло за таа дупка.
И така, кога и двата фактора се партизирани тогаш не очекувај или не се ни надевај на некакви протести зошто ситуацијата во високото образование е до корен партизирана а дел од тие што не се партиски определени и да протестираат ризикуваат само да си направат штета зошто тие во овој случај се малцинство а како малцинство и не можат да сторат некоја ептен голема работа.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Незнам дали слушнале македонскиве струденти за зборот протест...не бе ако ни е , ја сум и за бетер.
Така е бе Цитро така е. За што го гласаа дебелиот? За да изиграва кловн на Политико кога викаше дека домовите биле супер? Абе набоди го на ражен и врти го...без јаболко!

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Какво образование такви домови и исто такви студенти.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Си бил во Стив?
Додуша според овие слики, ептен е некако пропаднат Гоце.Прв пат ко се најдов во Гоце ме фати депресија од самиот надворешен изглед на зградата - една од најгрдите во Скопје, внатре не беше олку распаднато (или ме носеле во посалам соби :D).А со лифтот сум имал среќа, тешко тие студенти шо се со години таму и живеат најгоре...
Не не сум бил во Стив, по ова што го кажжуваш изгледа дека и таму е слична ситуацијава

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Не не сум бил во Стив, по ова што го кажжуваш изгледа дека и таму е слична ситуацијава
Не е. Стив се реновирани двете машки згради, а женската е во добра состојба. Се почна таму да се гради и нова зграда.

B

Black Guard

Гостин
Доста критикувате каратистот го реформираше образованието.

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
За мала споредба..студентски дом во Прага..ништо посебно нит луксузно..ама достоинствено.

не ме јеби бе,се би дал да можам таму да престојувам...такви услови кај нас може за едно 200 години,ако не и повише....

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
пред да кењате прочитајте малку. Само да се мрчело. Пола од вас не ни влегле во студентски дом во живот а први се да плукаат.
Вест од 25. декември 2011 (пред месец и пол)
На местото на старите, полураспаднати, студентски бараки во „Стив Наумов“, за осум месеци ќе никне нов студентски дом. Ќе се градат нови објекти на 1.900 метри квадратни. Студентите ќе добијат трокреветни соби со тоалет, современа библиотека и читална. За прв пат ќе има и шест едно креветни соби за лица со посебни потреби.
Овие објекти почнуваат да се градат после успешната реконструкција на првата и втора машка зграда во овој студентски дом. Владата и понатаму ќе продолжи да инвестира во подобрувања на условите на студентските домови, затоа што студентите се нашата иднина. Затоа ќе почне набрзо да се реконструира и студентскиот дом „Гоце Делчев“
Вкупната инвестиција е во вредност од 75 милиони денари и е обезбедена од Буџетот на Република Македонија.
Владата и во иднина ќе продолжи да инвестира во подобрување на условите во кои престојуваат македонските студенти, за идната година планирани се 60 милиони евра директни инвестиции рече Груевски. Ќе се градат нови сместувачки капацитети во Скопје, Тетово и Штип, а паралелно со инвестициите во станбената инфраструктура намалени се и партиципациите на факултетите, отворени се нови факултети и дисперзирани студии.***Да потсетиме претходниве 20 години не памтам нешто да е вложено во студентскиве домови освен можда инвентар, мада и тоа се сомневам.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.818
Поени од реакции
12.308
Владата и во иднина ќе продолжи да инвестира
Клучно ...и во иднина :confused:
Не ми е јасно која факинг инвестиција имало досега кога ова делува као Тирекс да прошол низ неа?

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Клучно ...и во иднина :confused:
Не ми е јасно која факинг инвестиција имало досега кога ова делува као Тирекс да прошол низ неа?
Oвие објекти почнуваат да се градат после успешната реконструкција на првата и втора машка зграда во овој студентски дом.

Kajgana Shop

На врв Bottom