Како Челзи би ја спасил сезоната со освоен Ф.А. Куп?Еве шанса за Челзи да ја спасат сезоната колку толку и во август да играат на *ќе видиме кој стадион поради Олимпијадата* за Шилдот. Ако не ги победат Бирмингем за недела дена и Лестер, подобро сите играчи да си го раскинат договорот своеволно
Па кога веќе не може лигата а шансите за ЛШ се најверојатно мали, тогаш барем ФА купот да биде освоен. Колку да има со што АВБ да се пофали ко за почетокКако Челзи би ја спасил сезоната со освоен Ф.А. Куп?
Мислам дека го немаш баш гледано Челзи многу последниве, па еве 2 години нека биди, не мора и поназад, зато ќе поминам преку несврзаниве муабети шо ми ги прајш.Па кога веќе не може лигата а шансите за ЛШ се најверојатно мали, тогаш барем ФА купот да биде освоен. Колку да има со што АВБ да се пофали ко за почеток
Проблемите на Челзи се други и не ги решаваат ни сите милиони ефа купој досега изиграни од неговото основање па до ден денешен.Абе добро, за нас некако чудно е, ама FA купот во Енглеска (Британска острва) не е заебанција.
Според твојов Челзи патепис ко така, ни Лига на Шампиони не помага,,,,Мислам дека го немаш баш гледано Челзи многу последниве, па еве 2 години нека биди, не мора и поназад, зато ќе поминам преку несврзаниве муабети шо ми ги прајш.
--- надополнето: 21 февруари 2012 во 01:35 ---
Проблемите на Челзи се други и не ги решаваат ни сите милиони ефа купој досега изиграни од неговото основање па до ден денешен.
Кој мој „Челзи патепис“?Според твојов Челзи патепис ко така, ни Лига на Шампиони не помага,,,,
Многу пари бараш бе за тим што немат потенција(л)Кој мој „Челзи патепис“?
Која Лига на Шампиони бе, ако сакаш можам еден цел реферат да ти напишам зошто Челзи не можи подалеку од четврт-финале сезонава, а ни следната па и таа по неа, ако воопшто се пласира во ЛШ со тие сезони? Само претходно, да ти пратам број на сметка, префрли 5000 денёри, не мислам за џабе да ти пишувам.
Всушност „немање сила“, „одење прудолу“ не се дел од мислите кои ги имам, ама не е битно.Многу пари бараш бе за тим што немат потенција(л)
Јас ти верувам ко ќе спомниш дека Челзи нема појќе сила, ниту за брзо време ќе има. И дека ојт се прудолу.
Ама шо значит то? Дека нешто „малу - од малу“ треба да се прајт. ФА куп не е на одмет во таква позиција.
И сега, ако Челзи немат сила ниту можности ни за ЛШ ни за ПЛ и во следните години (оти ти вервам дека е така), зошто да не го освојат и ФА купот, онака ко рифреш.
Ако не, најарно, онака поштено, нек си испаднат во Чемпионшип и нека се „раѓаат одново“.
Во рефератот кој ти го нудев има место и за тоа - имајќи ги во предвид деловите од финансиските извештаи кои Челзи јавно ги објавува, ама ти очигледно не ни знајш дека такво нешто некогаш имало па камоли да си ги видел, точно за да нема потреба од Арапи/Абрамович, на Челзи му треба континуитет во ЛШ и парите од истото.Значи, според тебе, спасот е во заработката на пари? Их, лесна работа. ќе го купат арапи кои ќе даваат пари појќе од она (што сега не го) дава Абрамович и решена е работата.
Спасена ќе биди сезоната на Челзи бе.
Пошо, од таа перспектива гледаш. Место во ЛШ, за да има заработка тимот?
Претходно рече дека мојш да елаборираш дека Челзи нема да ја освои Лигата на прваци и во наредните години. То е показател за твоето рачунање на место во ЛШ, само од комерцијални причини и кеш за Челзи.
Пошо, од навивачка перспектива, во никој случај играње во ЛШ, без објективна можност да се освои, во никој случај не е повредна работа од FA ламарината.
Ти дан си еден од „буџетарите“ на челзи, шо ти е олку важно шо заработува Челзи бе?
Ако е така, арапски газда, 16 место стандард и накриви капата.
гајле ти е за ламарини.
Во рефератот кој ти го нудев има место и за тоа - имајќи ги во предвид деловите од финансиските извештаи кои Челзи јавно ги објавува, ама ти очигледно не ни знајш дека такво нешто некогаш имало па камоли да си ги видел, точно за да нема потреба од Арапи/Абрамович, на Челзи му треба континуитет во ЛШ и парите од истото.
Ќе го видевме тој помочан Ливерпул дали ќе фукнеше 20 милиони фунти за никаков играч ко Даунинг ако не беа овие сегашниве Амери, не тие двајцата претходни, веднаш откако го изгуби континуитетот во Лигата на Шампиони. Криво ми е само шо Челзи даде 50 милиони за Торес, ќе беше интересен Ливерпул со Торес и без тие пари.
Но пошто не сум буџетар на Челзи, да го видиме другиот аспект, фудбалскиот. Тука е многу едноставно да се кажи - не сакам „thursday night, channel five“ - фудбал.
Или накратко, ЛШ-фудбал во СЕКАКВА ПРЕСМЕТКА е повредна работа од ФА/КК ламарините. Како шо реков, во позицијата на Тотенхем - 3то место, не можи ни нагоре ни надолу - е тогаш можи да се прај муабет за овие купој.
Арапски газда - 16 место? Ах, ти шегобиецу...
Делови од извештаи, во вид на статии на официјалниот сајт, а како такви, имам обичај да ги читам, горе долу, сите.Види, да бев јас навивач на вашиот мочан Челзи (нели, измочани се клубовиве), ќе ме заболеше за финансиските извештаи. Шо мајка барам да ги прегледувам финансиските извештаи на комерцијален фудбалски клуб што нема никаква директна врска со мене?
Ама ти, бидејќи си загрижен за кешот на Челзи и за месечниот економски билтен, поважно ти е то, отколку мочани ФА купој и 140 годишни традиции.
Всушност, мојш да си ја олесниш душичката. Од време на време гледај флешскор, и заокружувај ги минусите на Челзи секој месец. И онака то е важно.
Континуитетот во ЛШ и дуелите со Артмедија Петржалка бидејќи се поважни од секој мочан куп од Островот, ете, го донесоа Челзи во позицијата која што е.
Нема врска, кулирај си.
Оваа сезона, подобро без ФА отколку со ФА, без разлика на крајниот епилог од ПЛ.
Шегобиец ју сеј.
Делови од извештаи, во вид на статии на официјалниот сајт, а како такви, имам обичај да ги читам, горе долу, сите.
Можеби е и поарно да почнам од време на време да гледам флешскор место натпреварите во живо, имајќи во предвид шо се видов од Челзи почнувајќи од тој проклет дуел со Интер во ЛШ на Стемфорд Бриџ па се до некни (мада и пред тоа имаше „бисерни дуели“). Не знам за поарно, ама за поздраво сигурно ќе биди.
„Континуитетот во ЛШ и дуелите со Артмедија Петржалка бидејќи се поважни од секој мочан куп од Островот, ете, го донесоа Челзи во позицијата која што е.“ - барај си ја логиката во ова сам, неколку минути јас го читам, не можам да ја најдам. Играњето во ЛШ и приоритетот за истото фо однос на ФА/КК било тоа шо го упропасти Челзи, ја па две години се чудам шо е работата, то до ЛШ да ти било.
Не е битно дали има или нема врска. Баш крајниот епилог од ПЛ е главниот во ситуацијата на Челзи, како „без разлика“ на него? ФА е второстепен, ФА е натпреварување од втор ред, толку е едноставно.
Секако, во нормални услови, и топ 4 и ФА е пресметката. Ама пошто условите не се ни н од нормални, приортет е топ 4.
И заборајв јас, на најбитното си застранил, фудбалскиот дел на вон топ-4 - „thursday night, channel five“ - фудбал не е многу привлечен, уште еднаш ова ќе ти го пишам, оти чудно ми е како вака си многу против финансиската страна на фудбалов, а цело време за тоа ме влечиш овде и го игнорираш друиот дел за кој пишувам.
Глуп сум бе, кажи ми ја ти логиката ко поинтелегентен. Ама ко да ја нема изгледа. Па и Розенборг на муабет падна дури од логика шо вришти.„Континуитетот во ЛШ и дуелите со Артмедија Петржалка бидејќи се поважни од секој мочан куп од Островот, ете, го донесоа Челзи во позицијата која што е.“
Многу лесно бе друже. Логички е, не знам заш не мојш да видиш.
Пошо лигата на прваци и континуитетот таму е толку битен, како то Челзи дојде до ова дереџе? Нели, најарно е таму.
То го викам дека Челзи нема освоено ЛШ, а не е ни поарен од Роземборг, кој во време ко играв на флипери беше најстандарден тим во ЛШ.
Континуитет, јеби га.
Е сега, ти ваљда сакаш да жнејш кај што јас не сум посеал, па ми споредвиш континуитетот во ЛШ со Фа куп.
Знајш кај почна муабетот?
Кај што се спомна спас на сезона со ФА куп.
Сезоната во никој случај не мојт да бидит спасена со освојување на четврто место.
То ти е исто ко родител да го наградит на детето ако поминит година на школо со двојка.
За Челзи, всушност, четвртото место е минимум, пред катастрофата, нели, која не ја сакаш.
Се подолу не мојт да бидит успех. Четврто е минимум.
ФА купот е успех = спас, каков таков на сезоната.
И самото то што ги споредвиш карлинг со ФА, всушност, е далеку од нормално размислување. Ама ако, терај си бе пријателе, сега февруари е помал, едвај чекаш да дојде ивештајот за Челзи.
Останува уште да ме уверуваш со некој економски извештај дека четврто место е спасот за сезоната, а ФА трофејот мање битен.
И ќе се почастам со грам хероин во вена.