nekoj zbor, dva/tri za Knicks, Lin-izacijava, dominacijata = KANALIZACIJATA, celata ovaa euforija, za Mike D'antoni i proektot "NBA 2012 k_r se trese i dolg e patot"
najprvo, ne sum fan na Knicks nitu sum protiv/plukac, kako treto lice od toj aspekt i pred se golem ljubitel na nba/basket bas mi e milo sto knicks napravija/sklopija seriozen tim i pocnaa da trgaat rabotite kolku tolku (taka izgleda ama seuste e daleku od dobro !) ako nishot drugo barem di trebalo da se zamrsat rabotite na istokot mnogu poveke i da se zgolemi konkurencijata (taka si vikav i minatata godina po doaganjeto na Melo so Amare) !
vtoro : NY e najgolemoto razocaruvanje/dupka/utka ovaa sesona, mu odgovara na nekoj toa ili ne, do pojavata na LIN i nema opravduvanje so ogled na toa koja postava ja imaa a sto napravija VS anonimusi i timovi kako Philadelphia i Indiana pa i Atlanta UTAH koi se vistinsko osvezuvanje i pokazaa mnogu pokompletna TIMSKA igra so ogled so koi igraci igraat !
================================================================================
mnogu od lugjevo zaboravaat (opravdano vo celata ovaa euforija ) so koj "timovi" realno igrase Knicks vo tekot na ova serija, od misterioznata pojava na Lin. Lesno moze da se proveri i vika vaka (pola od niv i gi gledav, ne bitno)
: Sacramento, Detroit,Wizards, Nets, Toronto, Hornets, Lakers, Min itn.......
......(poslednava so Dalas e vredna samo za spomnuvanje a i taa ja dobija so mnogu maki edvaj DOMA so besprekoren sut za 3 vtoro poluvreme i spored mene Jokerot beshe J.R smith koj so ne promeneti vloshki pravo od aerodrom nacuka 15 poeni i beshe vtor strelec !)
taka da izminatiov period i celata ovaa serija na Knicks treba da glasi >>>>>>>>
"LIn-izacijata VS. KANALIZACIJATA "
pa poveketo od ovie timovi sonuvaat da ja zavrshat sezonata so 10/15 pobedi i toa duri bi bil uspeh (Detroit, Wizads, Nets, Raptors, hornets KUTUK VRZ KUTUK ushte Bobcats falat na tronot!) (protiv Hornets najslabiot tim ja izgubija utakmicata so odlicnta igra na Ariza a isto taka i Toronto edvaj go tepaa vo poslednite min , pred se blagodareni na 2 golemi greshki na kalderon, koj inaku izigra dzverski toj natprevar!)
ovie timovi ednostavno se debeloto crevo na NBA ovaa sesona i ovaa serija na Knicks ne ja odslikuva realanta situacija i kapacitet na timot - lazna euforija
sekako, ne moze da se ospori pridonesot na Lin, koj e poveke od dobredojden i pred se neophoden za spas na NY vo posleden moment (vo periodot koga Melo beshe na klupata i iskreno NY tonese i veke beshe dovedeno vo prashanje ucestvoto na NY vo playot i se USTE i E !!!)
Januari, pred serijata so LIN, vo mecevi so poseriozni timovi site natprevari gi zagubija (del od niv Indiana, Houston, Bucks, Miami, Orlando, Denver itn)
===================================================================
J.r Smith e odlicen fit za Knicks. Smith e i igrac za prva postava ! So nego Knicks se transrofmiraat vo podominaten pred se ofanzivno uste poorientiran tim (smith mnogu so odbrana ne se zamarl ni vo Denver ni vo China niti planira da se smeni ) Ny ne oti ke se trudat niti ke smenat neshto vo pogled na odbranata (ko Chandler da im e za dzabe ) i glavno sekoja bitka protiv niv za timovite ke bide trka koj poveke poeni ke postigne od niv (vo sto i se mnogu dobri ?!)
Davis se oporavi, Bibby e daleku za frlanje, Smith pistoldijata, Melo sakatiot ....I KAJ E TOGASH PROBLEMOT. ?????..........mnogu tehnoloski visok ima Vo NY so site ovie dzvezdi..............problemot e Mike D;Antoni ne e sposoben da se spravi so ovoj tim..........i toa najmnogu ke gi jade.............
nekoj spomna sea Uste Melo da se vrati so Lin so Smith i titula.....ko na PEPELASHKA BAJKITE so princot.....na hartija DA, vo realnosta ne veruvam vo kapacitetot na Antoni bidejki toa go pokaza i lani i ovaa godina na pocetokot ai realno mnogu e guzva veke vo NY i ne im trebat tolku mnogu igraci i tehsko da se menadzira so takov all star tim ......koj i da bide trener ke ima mnogu problemi da izvadi maksimum i da gi izbalansira rabotite, samo ne Antoni veke !
dodeka navodno "nemashe" igraci vo NY i minatava godina site diskutiraa na Ny osven melo i amare im treba ushte nekoj (Billups beshe poveke od dovolen za rabotata ama i tuka antoni mnogu ne postigna !) sega ispadnaa so lopata (Lin, bibby, davis, chandler, j.r smith ..........) . a pa so Chandler so go zemaa pa ja dupnaa vo odbranava, Chandler so Amare vo isto vreme e gavol od koj patat i Lakers so Bynum +Gasol.............so 2 centri ne ja biva NBA vo isto vreme ............ke se sutkaat pod obrac!
primer : Bibby im treba mnogu na Bobcats i ke gi digne od mrtvite kako play, Davis isto na primer vo Hornets i ete drugi dva tima vo borba za 8 mesto i daleku podobar rezlutat i balans vo NBA (mnogu pobobro za site nas odkolku takvi igraci da dremat na klupa ili da igraat po 4-5 min !!!!!)
antoni celo vreme go drzeshe LIn vo prangi na klupa ne mu davashe da mrdne a sega mu odgovara da igra samo so nego zatoa sto mu nosi rezultat na timot , vo red, i ke tera ovaka do koga ??! (carmelo na klupava pocna da pravi faci za LIN ne mu emnogu drago da mu go jade lebot)????? Antoni nema strategija
30 utakmici ne se mnogu , ke letnat brgu............................ke vidime