A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

Член од
18 февруари 2012
Мислења
1
Поени од реакции
0
Значи вака користам бежичен Wadsl интернет од One и сега кога ке променам кукиште и креирам конекција на него внесувам таму user i pasw, али никако неможе да се конектирам и морам да се јавувам таму во скопје кога и да променам кукиште дали некој знае до што е проблем.Унапред фала

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Што е фркава со странава што им е, secure.drndrnjadinja? Порано ми покажуваше колку гига ми остануваат, сеа само покажува колку се потрошени. Моментот е што од 1 март треба да имам 400 гига лимит за разлика до сеа што имав 40 гига само, ама има фора/квар/фрка/што и да е ми покажуваше дека имам симнато 20 гига, сеа ми покажува само 6 дека сум симнал. Што им е проблемот xD
Иста ситуација и кај мене. Од 1 март треба да почнам со новиот пакет, до сега имав некои си 40 гига потрошено(од 80). Што е тамански за пола месец.
Вчера се логирам на секјур гледам само 2 гига потрошено, денес се логирам пак, глеам 3.5 гб потрошено...
Или не префрлиле на новиов пакет порано, или скриена камера ни праат. :icon_mrgr:

*или ке ми дое некоја солена сметка на први како честитка пред префрлање на тотал.

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
едит: сигурна информација, префрлувањето се случило од 15 месецов, а не од први март. Затоа е ресетиран бројачот.
Ко и обично, едно ти кажуваат , друго праат... нема везе, барем во наша корист е.

Член од
18 ноември 2010
Мислења
194
Поени од реакции
101
едит: сигурна информација, префрлувањето се случило од 15 месецов, а не од први март. Затоа е ресетиран бројачот.
Ко и обично, едно ти кажуваат , друго праат... нема везе, барем во наша корист е.
A ja budala si vikam nakaj 20 i nekoj februari da smenam...

akcioner

стартер
Член од
20 февруари 2010
Мислења
174
Поени од реакции
85
Веќе неколку години сум корисник на интернетот, сега доколку го продолжам истиот има ли шанси да ми дадат некој подобар модем/рутер со оглед на тоа дека не сум задоволен од квалитетот на интернетот? Моментално имам модем Д-линк најобичен.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.618
Поени од реакции
979
Веќе неколку години сум корисник на интернетот, сега доколку го продолжам истиот има ли шанси да ми дадат некој подобар модем/рутер со оглед на тоа дека не сум задоволен од квалитетот на интернетот? Моментално имам модем Д-линк најобичен.
I na novive korisnici istiot dlink modem go davaat....i epten retko da dobie nekoj tplink modem/ruter...ako ne ti cinel internetot ke bit da ne e do modemot :)

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Кога се јавив пред некој ден за проверка нешто ми вика сигналот ти подржува до 15 мегабита. Му викам епа пушти. Ми вика сега за сега ќе остане на 6, но потака можеби нагоре. Како и да е наредната година ќе се оди на 10 мегабита изгледа. (нормално ако продолжите 2 години договор :))

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Алелуја конечно се откачив од Телеком и сега сум комплетно на One.
Нека му ја пазат 400GB. :D

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.467
Поени од реакции
250
Денес конечно после 2 месеци ја зедов опремата за интернет, ми дадоа модем d-link се направив како што пишува во упатсвото, но нема интернет не свети сеаличката ADSL, чаре некој да не знае?

Член од
14 март 2010
Мислења
16.999
Поени од реакции
16.471
Денес конечно после 2 месеци ја зедов опремата за интернет, ми дадоа модем d-link се направив како што пишува во упатсвото, но нема интернет не свети сеаличката ADSL, чаре некој да не знае?
Чекај да ти пуштат сеа адсл линија.. или пак јави им се на 181, па тие да испратат барање до надлежните од t-home да пуштат линија.. тоа ќе трај околу 24 часа највеќе.
Барем така беше кај мене..

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.618
Поени од реакции
979
Чекај да ти пуштат сеа адсл линија.. или пак јави им се на 181, па тие да испратат барање до надлежните од t-home да пуштат линија.. тоа ќе трај околу 24 часа највеќе.
Барем така беше кај мене..
Ne e bash 24 sati..5-6 dena trae procedurata....i vo salon toa ke go kazat...jas cekav primer 6 dena..dosaduvaj im i moze i porano ek ti pustat..na 181 ne v salon :)

Член од
14 март 2010
Мислења
16.999
Поени од реакции
16.471
Ne e bash 24 sati..5-6 dena trae procedurata....i vo salon toa ke go kazat...jas cekav primer 6 dena..dosaduvaj im i moze i porano ek ti pustat..na 181 ne v salon :)
Пред 2 недели ми беше исклучен телефонот(т-хом) во два правци, а со тоа и адсл линијата.. од кога ги подмирив сметките мислев дека одма ќе имам и нет, ама требало да се пушти барање од уан до т-хом, па тие да ја пуштат и таа линија.. и одма утре дента уште рано сабајле беше пуштена линијата :)
Ако досадуваш верувам дека за брзо ќе ја средат работата.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.618
Поени од реакции
979
Пред 2 недели ми беше исклучен телефонот(т-хом) во два правци, а со тоа и адсл линијата.. од кога ги подмирив сметките мислев дека одма ќе имам и нет, ама требало да се пушти барање од уан до т-хом, па тие да ја пуштат и таа линија.. и одма утре дента уште рано сабајле беше пуштена линијата :)
Ако досадуваш верувам дека за брзо ќе ја средат работата.
Vo red ama tvojot slucaj e druga rabota...kako i da e premniogu se ceka za aktivacija na internetot odkako ke ti go dadat modemot..bes potreba po moe..thome za 1-2 dena maks go aktiviret moze i pobrzo ama sto e toa e :)))

Kajgana Shop

На врв Bottom