Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Јас освен талкање во Kingdom of Heaven од страна на еден сирак неам видено, искрено. Филмот е преовеличен тоа мора да се признае, малце насловот го бута, малце ефектите и сите тие каменофрлачи. За тоа со пораки за религиската нетолеранција го забележав, ама комерцијала си е комерцијала. Филмот е нешто у смисла на Аватар од Џејмс, се најави дека многу јак филм, после деценијата пак ќе дигне бум оти знаеш режисер на титаник, нема фрка. Коа се пушти во продажба олку гледања олку самоубиства од гледачите олку скап филм блаблабла. Аватар да седнам да го глеам од некој шо пишал разни глупости од неговата фантазија и на крај па многу акција и ај ќе сецкаме ќе мајтапиме. Тоа ти е исто ко ќе ти остане вишок ширит па ќе мора да цепиш за да дое вред со платното.

А за овај вториов можно е да сум го потценил, го глеав со хрватски така да непара го разбирав :icon_lol:
http://en.wikipedia.org/wiki/Balian_of_Ibelin
Обрати внимание на делот Defence of Jerusalem

Нормално дека има преувеличување како и во секој историски епик, исто и приказната никогаш не одговара буквално на историската заради драматика, и затоа што е прилагодена на нашето време, т.е. на начинот на кој ние од денешна перспектива ги разбираме работите за минатото.

BloodyJesus

патенирана чепкалка
Член од
15 февруари 2012
Мислења
1.206
Поени од реакции
1.240
http://en.wikipedia.org/wiki/Balian_of_Ibelin
Обрати внимание на делот Defence of Jerusalem

Нормално дека има преувеличување како и во секој историски епик, исто и приказната никогаш не одговара буквално на историската заради драматика, и затоа што е прилагодена на нашето време, т.е. на начинот на кој ние од денешна перспектива ги разбираме работите за минатото.
Ме густа!
Незнам дали си го гледал clash of the titans новата верзија, спореди ја со старата па ќе видиш колкава е разликата. Старата верзија е тотално за 10.
Случајов со clash of the titans и пишаното за кингдом и филмуваното.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Ме густа!
Незнам дали си го гледал clash of the titans новата верзија, спореди ја со старата па ќе видиш колкава е разликата. Старата верзија е тотално за 10.
Добро, тоа се две различни работи: филм Vs римејк на филм, и историски факти или книга Vs филм.

Римејкот ретко кога е подобар од оригиналот. Конкретниот го имав дома, го гледав 15 мин и се откажав. Ако сакаш да видиш навистина лош римејк треба да го гледаш Тројцата Мускетари од 2011. Значи тој филм е толку лош што мора да се види, му дава сосема нова димензија на зборот катастрофа.

Другата тема е често дискутирана, најмногу онаа за филм направен според книга. Јас ги разбирам читателите што сакаат се да биде исто како во книгата, но во пракса никогаш не е така и сценаристот не е должен да се однесува строго по книгата. Историските искривувања исто така не ми сметаат освен ако се направени за пропаганда, присвојување на историја итн...

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.753
Поени од реакции
5.011
Јас освен талкање во Kingdom of Heaven од страна на еден сирак неам видено, искрено. Филмот е преовеличен тоа мора да се признае, малце насловот го бута, малце ефектите и сите тие каменофрлачи. За тоа со пораки за религиската нетолеранција го забележав, ама комерцијала си е комерцијала. Филмот е нешто у смисла на Аватар од Џејмс, се најави дека многу јак филм, после деценијата пак ќе дигне бум оти знаеш режисер на титаник, нема фрка. Коа се пушти во продажба олку гледања олку самоубиства од гледачите олку скап филм блаблабла. Аватар да седнам да го глеам од некој шо пишал разни глупости од неговата фантазија и на крај па многу акција и ај ќе сецкаме ќе мајтапиме. Тоа ти е исто ко ќе ти остане вишок ширит па ќе мора да цепиш за да дое вред со платното.

А за овај вториов можно е да сум го потценил, го глеав со хрватски така да непара го разбирав :icon_lol:
Подолг од што треба е кингдом оф хевн , кинематографијата е извонредна , сепак поинтерен ќе ти бил ако крстоносните војни ти се тема која те интересира.
Го спомна аватар и Камерон као пример , еве ти друг пример ..
Елиен филмовите , првиот е од Ридли Скот (режисерот на кингдом) .. вториот е на Џејмс (Елиенс).
Која е разликата меѓу овие два филма ? Ќе ти го даде одговорот на начинот на режирање помеѓу Ридли и Џејмс.:)

BloodyJesus

патенирана чепкалка
Член од
15 февруари 2012
Мислења
1.206
Поени од реакции
1.240
Добро, тоа се две различни работи: филм Vs римејк на филм, и историски факти или книга Vs филм.

Римејкот ретко кога е подобар од оригиналот. Конкретниот го имав дома, го гледав 15 мин и се откажав. Ако сакаш да видиш навистина лош римејк треба да го гледаш Тројцата Мускетари од 2011. Значи тој филм е толку лош што мора да се види, му дава сосема нова димензија на зборот катастрофа.

Другата тема е често дискутирана, најмногу онаа за филм направен според книга. Јас ги разбирам читателите што сакаат се да биде исто како во книгата, но во пракса никогаш не е така и сценаристот не е должен да се однесува строго по книгата. Историските искривувања исто така не ми сметаат освен ако се направени за пропаганда, присвојување на историја итн...
Хахахахаа! мој човек! Тројцата мускетари е лаино од крт. 1h 50min да ми ги врати режисерот одма!
За тоа книга Vs филм сум останал онака со отворена уста од господар на прстените, алал да им е на луѓето кој го режирале. Многу е долг но вреди филмот за одзеденото време.
--- надополнето: 18 февруари 2012 во 16:59 ---
Подолг од што треба е кингдом оф хевн , кинематографијата е извонредна , сепак поинтерен ќе ти бил ако крстоносните војни ти се тема која те интересира.
Го спомна аватар и Камерон као пример , еве ти друг пример ..
Елиен филмовите , првиот е од Ридли Скот (режисерот на кингдом) .. вториот е на Џејмс (Елиенс).
Која е разликата меѓу овие два филма ? Ќе ти го даде одговорот на начинот на режирање помеѓу Ридли и Џејмс.:)
Крстоносните војни?
Не видов јас никаква друга „вистинска“ војна освен шо игра рагби со камењата.
Другите филмови не ги иам глеано ама ќе ги глеам, ти ветувам.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.560
Поени од реакции
2.524
Ме густа!
...доволно е само мечот и штитот да ги споредиш :cuc:

...толкава некреативност владее денеска, во време кога со денешниве ефекти може све да се прикаже...последен пример Лизард од најновиов Спајдермен што треба да искочи.
Римејков Clash Of The Titans се гледаше по трејлерот дека е безвезе и не треба да се гледа, CGI глупости... уште кога ќе видиш кој е во главна улога, г-инот "дрвена глума" од-кај-па-овој-во-еден-голем-проект-како-Аватар Сем Вортингтон...

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.067
Го нема анон да коментира за Хуго..
И јас не коментирам, шо го е..вртам.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.067

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Сакате да ви се дерам? Можам да ви се дерам ако сакате!
:)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.321
Поени од реакции
15.576

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.067
Сакате да ви се дерам? Можам да ви се дерам ако сакате!
:)
Ќе се жалам кај власта јас, како тоа модератор а недостапен за јавноста? Неделава 3 пати ти отварам профил да ти напишам нешто..
Можам да го замислам анон со фаца-во-климакс, подзевната уста, како сака да го осети снегчето од филмот..
Мартин навистина ја оживеал книгата за ќерка/син му.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Мислам дека единствен вистински придонес кој можеме да го дадеме е потпис на петиции и евентуално спамирање маилови на европски политичари. Останатото е илузија дека некако придонесуваме, иако секоја прилика да им се каже F-зборот треба да се искористи.
--- надополнето: 19 февруари 2012 во 03:28 ---
Ќе се жалам кај власта јас, како тоа модератор а недостапен за јавноста? Неделава 3 пати ти отварам профил да ти напишам нешто..
Можам да го замислам анон со фаца-во-климас, подзевната уста, како сака да го осети снегчето од филмот..
Мартин навистина ја оживеал книгата за ќерка/син му.
Модераторот требаше да биде away досега, ама по игра на случајот уште е тука. Ќе ме нема доста време, па да не ме очекувате залудно се исклучив. Или ќе се вратам еден ден со неограничен интернет, или сите ќе ве банирам :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.741
Поени од реакции
18.489
Го има 6 и 9 гига.
Квалитетна камера има филмов, флуидна, убава сценографија, костимографија..
Вреди да се види од визуелен аспект, у осталом би бил просек филм кој не треба да трае толку.

http://www.imdb.com/title/tt0000417/

:))))
OMG agfsdf фала! како волку брзо извадија Blu Ray?

А

Анноун

Гостин
Вчера го гледав Филаделфија , добар филм , но она што ме изнервира се 5те реда муабет што ги прави педерот Хенкс во цел филм , и 2-3те емотивни моменти кои ги има во филмот , и нели педер глуми , одма Оскар за најдобра ГЛАВНА машка улога. Барем за споредна да го номинирале , па да земе , а не така да ги резилат Даниел Деј-Луис ( In the name of The Father) и Лиам Нисон ( Schindler's List) . :pos: Да живеат педерите , Hooray !

Kajgana Shop

На врв Bottom