Перење мозоци

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Значи Спиро останува енигма, поет во душа, слободен уметник и љубител на светло-црвена боја.
Во ред :)

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Spirko od Muslimanite nikoj na ovoj svet ne go negira. Vie go negirate,krvta mu ja piete,teloto mu go jadete,na gradi,na srce ja nosite spravata na koja go izmacuvale,ja velicate,na visoko ja digate......

.
Ако се ослободиш од перењето и хипнозата на која што си изложен, ќе увидиш дека ова што го изјавуваш е лага и дека негирањето и девалвирањето на отелотворувањето и жртвата на Првороденото Чедо БОЖЈЕ има централно место во кураишката лага, која (во меѓувреме) го сочинува најголемиот антихрист!

Сваќаш?

п.с. Јас лично не носам крст, но во ниеден случај не Го негирам Христовиот Крст и тродневната смрт на Неговото тело, како што тоа го прават оние кои што се испрани со кураишката лага!

п.п.с. Крстниот знак означува победа БОЖЈА над смртта, неверата и човековата глупост!

Халел, Халел, ХалелуЈАХ! .:)

.
.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
.

.
Ако се ослободиш од перењето и хипнозата на која што си изложен, ќе увидиш дека ова што го изјавуваш е лага и дека негирањето и девалвирањето на отелотворувањето и жртвата на Првороденото Чедо БОЖЈЕ има ценрално место во кураишката идеологија, која (во меѓувреме) го сочинува најголемиот антихрист!

Сваќаш?

п.с. Јас лично не носам крст, но во ниеден случај не Го негирам Христовиот Крст и тродневната смрт на Неговото тело, како што тоа го прават оние кои што се испрани со кураишката лага!

п.п.с. Крстниот знак означува победа БОЖЈА над смртта, неверата и човековата глупост!

Халел, Халел, ХалелуЈАХ! .:)

.
.
A sto bese so trojstvoto za vreme na tri dnevnata "bozja smrt" (estakfirullah!) ? s.dvojstvo i mrtov bog ?
Se potsmevas i so Boga i so negovite bliski,spirko !

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
A sto bese so trojstvoto za vreme na tri dnevnata "bozja smrt" (estakfirullah!) ? s.dvojstvo i mrtov bog ?
Se potsmevas i so Boga i so negovite bliski,spirko !
.

Совршено *Светиот БОГ, Неговата Првородена *Света Мудрост (Логос), Неговиот *Свет Дух неможе никој да Го убие, туку таквите како вас (само за три дена, како би се исполнило вистинското пророштво) Го убија Телото на Неговата Света и Првородена Мудрост!

Сваќаш ли сега кој се потсмева и се поигрува со Совршениот и *Тросветол БОГ!?

.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Значи Спиро останува енигма, поет во душа, слободен уметник и љубител на светло-црвена боја.
Во Срцето (Крвта и Телото) на Мудроста БОЖЈА е сокриен Клучот со кој се одклучува секоја енигма!

Многу е едноставно: секаде и секогаш кадешто две или три (или повеќе) души се сретнуваат во Името на Милоста БОЖЈА (Исус), таму е и се’опфатната заедница на Мудроста БОЖЈА!

.

.

Ti samiot ne se svakas, koj ocekuvas drug da te svati ?

Слободно можеш на тоа уше да спиеш и понатака со кураишката лага да се миеш! (y)

.
.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Јас сум во едно сигурен или навива за Милан или за Донкастер. :D

Serengeti

Има само една вистина сето друго е лага
Член од
4 февруари 2009
Мислења
260
Поени од реакции
63
.

.
Serengeti, доколку на Lovec^ не му е испран мозокот - а јас верувам и се надевам дека нее - тој нема да се пофали со својата вера, својата традиција, својата нација, својата деноминација, ... туку со Милоста БОЖЈА, со Неговата Уникатна и Првородена Мудрост - Христос - и нејзината прачиста Инкарнација (Исус)!

Сваќаш!?

Никој нека не се лаже; ако некој мисли дека е мудар меѓу вас во овој свет, нека стане безумен, за да биде мудар.
Зашто мудроста од овој свет е безумство пред Бога,...!

(1 Коринтј. 3:18+19)

.
Ти мислиш дека не му е, епа друже јас мислам дека и на двајцата вас и те како добро ве испрале што треба на реклама за детергент да ве стават. Цело време пишуваш за некоја Божја мудрост уникатност љубов и етц кога си веќе Отруен не ги труј и другите, нормално ќе кажеш дека глупости зборам али Она совршеното кое е за тебе бе брат чувај го само за тебе и ако тебе ти е убаво на душичката таму и нека остане не го пуштај да излага надвор зашто за мене и за 99% од форумов е труење

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Доаѓа денот кога сите коишто одбиле, одбиваат и ќе одбијат да си ја измијат душата во дарената Крв на БОЖЈАТА Мудрост (Која што е чиста Милост), ќе се каат со неизречиво каење, ...

Таа Првородена БОЖЈА Мудрост е пред секоја творба, а Совршениот БОГ - за спасение на сите - Ја отелотвори во Исус Христос!

Тој не носеше оружје, никого не отепа, никого не угнетуваше, никого не заробуваше, никого не навредуваше, ... туку спасуваше, заштитуваше, лечеше, ослободуваше, ... но и покрај тоа луѓето чии души беа заразени, испрлани и вљубени во нечистиот дух, Него го негираа, девалвираа, навредуваа, ... и направија со Него тоа што сакаа!

Мене повеќе воопшто не ме изненадува кога и јас денес доживувам како широките народни маси Го одбиваат Патот на Мудроста БОЖЈА и сведочењето за Него го нарекуваат перење на мозок!

Ах камо среќа со Неговата Милостива Крв да си ги измија сопствените лажни и загадени мозоци, срца, души, ...!

.

.

Член од
11 февруари 2012
Мислења
6
Поени од реакции
0
Значи конкретно правам муабет за видеото доколку се пронајде во "простите" да ти се извинам, секој има право во што сака да си верува али не знам како да те наречам Исусов човек или како и да е, не знам во која религија е дозволена или напишано да се повикува на војна и дека само една нација има под Господ ???
Пишија како се вика твојата "Вистинска вера"
Јас сум православен Христијанин пријателе. Христијанството никако не повикува на војна напротив тоа е нај мирољубивата вера за тоа вели и самиот Исус "АКО НЕКОЈ ТЕ УДРИ ПО ЕДНИОТ ОБРАЗ ТИ СВРТИМУГО И ДРУГИОТ" Можеби кога би се потрудиле вие да ги проучите религиите макар и само од општа култура мислам дека не би гледале повеќе на нив со така слика како што гледате сега поззз.
--- надополнето: 22 февруари 2012 во 09:09 ---
Која е таа вистинска вера, не дека ме интересира ама сакам да знам.
Православно Христијанство .Барем спрема мене а како што рековме секој има право да верува во што сака па така и вас би ви препорачал ПРОУЧЕТЕГИ МАЛКУ РЕЛИГИИТЕ БАРЕМ И САМО ОД ОПШТА КУЛТУРА И НЕМА ДА ГЛЕДАТЕ СО ТАКОВ СТАВ КАКО ДОСЕГА поззз.

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Јас сум православен Христијанин пријателе. Христијанството никако не повикува на војна напротив тоа е нај мирољубивата вера за тоа вели и самиот Исус "АКО НЕКОЈ ТЕ УДРИ ПО ЕДНИОТ ОБРАЗ ТИ СВРТИМУГО И ДРУГИОТ" Можеби кога би се потрудиле вие да ги проучите религиите макар и само од општа култура мислам дека не би гледале повеќе на нив со така слика како што гледате сега поззз.

Православно Христијанство .Барем спрема мене а како што рековме секој има право да верува во што сака па така и вас би ви препорачал ПРОУЧЕТЕГИ МАЛКУ РЕЛИГИИТЕ БАРЕМ И САМО ОД ОПШТА КУЛТУРА И НЕМА ДА ГЛЕДАТЕ СО ТАКОВ СТАВ КАКО ДОСЕГА поззз.
Те поздравува Бруно.
Него друга работа, скрено сум за проучување на религиите од културен аспект, мислам таков алат за перење на мозоци не може да остане непроучен. А гледиштето кое го имаме не верувам дека ќе се смени тоа само на деца од 10 години успева, така почнува тој процес ете имаш убаво опишано во видеото.
Трета работа дали капс лок ја прави христијанската вера најправилна, just curious?

Член од
11 февруари 2012
Мислења
6
Поени од реакции
0
Те поздравува Бруно.
Него друга работа, скрено сум за проучување на религиите од културен аспект, мислам таков алат за перење на мозоци не може да остане непроучен. А гледиштето кое го имаме не верувам дека ќе се смени тоа само на деца од 10 години успева, така почнува тој процес ете имаш убаво опишано во видеото.
Трета работа дали капс лок ја прави христијанската вера најправилна, just curious?
"Нјправилона" Jас потенцирав НАЈПРАВИЛНА е замене затоа што јас сум православен ,а тоа немора да биде за другите.Немав намера да наметнувам мислење која е најправилна вера муабетот ми беше друго мислам дека го рабравте.

Serengeti

Има само една вистина сето друго е лага
Член од
4 февруари 2009
Мислења
260
Поени од реакции
63

Па другар па ти секако православен али јас правев муабет за видеото, разбра ли што се збори во видеото треба превод нешто, виде ли што им прават на деца на кој уште не им се развиени мозоците, според тебе дали е тоа нормално дали е тоа начинот да се пренесува верувањето во Исус на таков начин или пак битно е дека е православна христијанска вера дека зборат за Исус и веруваат во библија.
Читај меѓу редови не е се така розево, и јас сум фан на христијанството и мене никој не може да ми одзеде правото да одам во цркава да запалам свеќа али дека со сите работи се слагам епа не се слагам.
Прво Поповите што се тие бе друже објасними ти на мене, според мене тие ти се како некој старомодни даночни обрзници еве ти пример следи

правам свадба ми приоѓа Поп и ми вика кумот 2000 ден старосватицата 1500 ден на што личи тоа дали тоа е православно христијанство, пеење на погрев 1000 ден, осветување куќа 500 ден...па послем поповине имам еден во маало вози BMW 5 епа ќе вози со тарифата што предходно ја кажав кој нема да вози..
порано знам и имам прочитано дека црквите парите што ги собирале од луѓето оние правилните верници парите иделе кај оние кој што најповеќе им требаат најсиромашните сега кажи ми кај одат а ?
се е до парите, и заради тоа мора да има перење мозок бидејќи ако го нема нема да има како да се соберат парите сфаќаш.

" БЛАГОСЛОВЕН СИ ОЧЕ ГОСПОДИ НА НЕБОТО И НА ЗЕМЈАТА ШТО СИ ГО СКРИЛ ОВА ОД МУДРИТЕ А СИ ИМ ГО ОТКРИЛ НА ПРОСТИТЕ И НА СИРОМАШНИТЕ' Што разбирате бре вие ?!Многу сте" мудри" за да верувате во ова? Сепак ако некогаш се спуштите на ниво на ПРОСТИТЕ побарајте помош од нив тие ке ве упатат во вистинската вера и во спасението !!!

ова мислењево ти е најако болдираниот дел да ти кажам нешто во што сакам Јас ќе верувам ниту ти ниту пак некој друг ќе ме научи на она што е правилно јас најдобро си знам за мене а таквите како тебе и покрај тоа што ќе знаат што е "правилно" никогаш нема да можат да ја откријат вистината

whenURdown

увезена пломба за петтка доле десно
Член од
6 март 2012
Мислења
56
Поени од реакции
24
" БЛАГОСЛОВЕН СИ ОЧЕ ГОСПОДИ НА НЕБОТО И НА ЗЕМЈАТА ШТО СИ ГО СКРИЛ ОВА ОД МУДРИТЕ А СИ ИМ ГО ОТКРИЛ НА ПРОСТИТЕ И НА СИРОМАШНИТЕ' Што разбирате бре вие ?!Многу сте" мудри" за да верувате во ова? Сепак ако некогаш се спуштите на ниво на ПРОСТИТЕ побарајте помош од нив тие ке ве упатат во вистинската вера и во спасението !!!
ех според тебе простите се безгрешни и тие се благословени муахахаха... каква вера какво спасение? сите че гнииме 2 метра под земја и то е то нема да одиме во рај или пекол. ако нешо ме асоцира на пекол е воа шо го живееме во моментот а рај . епа нема. зејтин 100 ,млеко 60,леб 50,јајца 60, плата нема.. простите нека ве водат ако можат.. тие нека ве упатат у спасение бла бла

Kajgana Shop

На врв Bottom