Dzish
unlike any other...
- Член од
- 15 февруари 2007
- Мислења
- 13.994
- Поени од реакции
- 2.689
Освен шо фабриката на 19 декември 2011 прогласи банкрот... друго ништо посебно.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Нити прогласиле, нити клале катанец на производството како швеѓаните... Џенерал Моторс беше потпомаган од американската влада (патем и СААБ беше дел од него), додека Опел беше потпомаган од Германската. СААБ имаше неколку шанси да го превземе друг сопственик, ама сите обиди пропаднаа...Па и Џенерал Моторс (Опел, Шевролет) прогласија банкрот, или беа блиску до банкрот не се сеќавам, па никој неможе да го оспори квалитетот на моделите на Опел од пред 5-6 години, исто како што е и моделот на СААБ за кој размислува ELSE
ЈТД мотор прави Фијат, не Германец.
Уствари се мотаме во круг... тој е моторот ебаго, развиен е заедно измеѓу Опел и Фиат да заштедат на време/пари... Мада и не се покажа нешто многу многу.Овој 1.9 TTiD моторот мислам дека е од JTD моторот.
а каков антифриз стави т.е. го мешаше? што ознака имаше 40 или 100?Јас прашањево по грешка во плински уреди темата сум го ставил па го изменив еве тука.Во ноември ставив антифриз со дестилирана вода едно друго што треба и вчера во возење снема снага и изгасна и несакаше да запали ни на бензин ни на плин и замириса нешто на изгорено.После запали некако на бензин ама гасеше кога ке ја тргнев ногата од гас,и по некое време се направи скроз.Префрлив на плин исто така нормално и сабајлето на татко ми на бензин му ја оставив дека беше ладно.На татко ми сабајле му запалила и кога стигнал на работа отворил разгледал и цела вода со антифриз се потрошила.Никогаш волку бргу не ми се потрошила па можела да ми пробие блок на моторот.Прашањето ми е зашто волку бргу ми потроши водата и антифризот????Додека беше прашањево во таа тема и некој друг имал ваков проблем,мислам торте? па ако знае некој да објасни.
Јас прашањево по грешка во плински уреди темата сум го ставил па го изменив еве тука.Во ноември ставив антифриз со дестилирана вода едно друго што треба и вчера во возење снема снага и изгасна и несакаше да запали ни на бензин ни на плин и замириса нешто на изгорено.После запали некако на бензин ама гасеше кога ке ја тргнев ногата од гас,и по некое време се направи скроз.Префрлив на плин исто така нормално и сабајлето на татко ми на бензин му ја оставив дека беше ладно.На татко ми сабајле му запалила и кога стигнал на работа отворил разгледал и цела вода со антифриз се потрошила.Никогаш волку бргу не ми се потрошила па можела да ми пробие блок на моторот.Прашањето ми е зашто волку бргу ми потроши водата и антифризот????Додека беше прашањево во таа тема и некој друг имал ваков проблем,мислам торте? па ако знае некој да објасни.