Work and travel USA

Член од
27 јануари 2012
Мислења
15
Поени од реакции
14
не ви рекол родени сме за аргати а на запад такви има колку сакаш реков ја ако одам ќе инвестирам ........
ама незнам што уште чекаш и што си го трошиш времето на кајгана
оди инвестирај и прати ни работни понуди на сите за да одиме на селф и да не плаќаме толку многу

плус ако имаш пари сигурно ќе не плаќаш 20 на час нема да се заебаваме по 7 нели???

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.818
не ви рекол родени сме за аргати а на запад такви има колку сакаш реков ја ако одам ќе инвестирам ........
Aма бидејќи Американците не се глупи, а уште помалку ,,слепи,, (како кај нас, на пример) само сонувај дека туку-така ќе добиеш работна дозвола (не, не можеш да добиеш, освен ако не се вработиш од тука, и работодавецот не те пријави) а не пак - да инвестираш.
Ниту туристичка виза не ти даваат туку-така, ние како студенти имаме еден тон услови кои треба да ги исполниме - и само затоа што играат на ,,емотивната,, карта (дома се мама и тато) очекуваат и дека ќе се вратиме - башка имаат контрола над нас 24/7 - не смееме од една држава во друга да одиме, без да ги известиме.
А да те пуштат туку така.... само сонувај.
И ти кога би, ако би.... не знам што бараш на темава.

Член од
20 јануари 2012
Мислења
15
Поени од реакции
2
me interesira dali nekoj ima iskustvo kako server na nekoe pomalo mesto .. i dali e isplatlivo ? :)

Член од
14 јуни 2011
Мислења
16
Поени од реакции
1
Бил некој во Panama Beach да каже како е и што е, дали се наоѓа втора работа лесно?

И ме интересира како отприлика тече интервјуто за работа со работодавецет, од тие што веќе имаат искуство. Во понеделник е саемот на ЗИП па планирам да одам, да си знам што ме очекува.

Член од
27 јануари 2012
Мислења
15
Поени од реакции
14
Бил некој во Panama Beach да каже како е и што е, дали се наоѓа втора работа лесно?

И ме интересира како отприлика тече интервјуто за работа со работодавецет, од тие што веќе имаат искуство. Во понеделник е саемот на ЗИП па планирам да одам, да си знам што ме очекува.
беше братучед ми во дестин флорида и кажа дека многу тешко за втора работа што не мора да значи а панама ама од тоа што барем јас го знам флорида летно време не е сезона и нема доволно работа..ниту сум бил ниту можам да кажам од мое искуство само пренесувам од тие што сум слушнал

ама зошто и мене ме чека такво интервју со работтодавецот за six flags вашингтон каќи како ќе помине и што да очекувам:)

C

cige

Гостин
?
дечо ајде бе олабави за кои затуцани градчиња збориш?? знам дека америквест имаат најскапо платени работни понуди во дакота и сите знаат дека дакота не е њујорк и сите идат за заработка а ако мислиш дека вашингтон е затуцан град извини тогаш
дека ќе добиеш понуда во менхетен се лажеш не само преку нив него преку било кој..не зборам за 7.25 на час него зборам како што нудат америквест по 10 долари на час никоја агенција не нуди
епа извини има студенти кои сакаат да зарабтат и место да одат на аљаска и да чистат риби ќе одат во дакота и ќе платат пониска карта од аљаска и ќе работат во ресторан и ќе заработат повеќе од аљаска (за која како што разбрав им ги укинале сите работни позиции од сите други агенции)
епа сега ти види

А ако тебе твоите имаат да те финансираат да си го прчиш во во њујорк извини немаат сите исти примања
нели?
Абе ти ми го прочита мене постот? Кај го спомнав јас Вашингтон? Човеку сосема трет муабет ми правиш. Реков ли дека во Дакота не плаќаат 10 долари саат? Туку овие за понуда во некое мало гратче ставиле слика на понудата од Атлантик Сити. Знам лични примери за деца кои имаа договори за во Sea Isle City NJ (атрактивно туристичко гратче, убаво урбанизирано, прекрасни плажи, откачен ноќен живот), а ги однесоа во Woodbine NJ (населено место од имигранти од Мексико и Порторико, 30-40 куќи и една продавница), автобус имаа само еднаш во денот, и тоа додека се наработа, сироти немаат ни каде да прошетаат ни каде да одат на плажа.

СтрумичанецО

infinite harmonies...
Член од
21 март 2006
Мислења
506
Поени од реакции
46
Aма бидејќи Американците не се глупи, а уште помалку ,,слепи,, (како кај нас, на пример) само сонувај дека туку-така ќе добиеш работна дозвола (не, не можеш да добиеш, освен ако не се вработиш од тука, и работодавецот не те пријави) а не пак - да инвестираш.
Ниту туристичка виза не ти даваат туку-така, ние како студенти имаме еден тон услови кои треба да ги исполниме - и само затоа што играат на ,,емотивната,, карта (дома се мама и тато) очекуваат и дека ќе се вратиме - башка имаат контрола над нас 24/7 - не смееме од една држава во друга да одиме, без да ги известиме.
А да те пуштат туку така.... само сонувај.
И ти кога би, ако би.... не знам што бараш на темава.
Се сложувам со се' освен со овој дел; минатото лето набив илјадници километри во шетање и возење на релација Connecticut-Rhode Island-Massachusetts-New Hampshire без притоа да му давам отчет на некој кај сум или да ме контролира/сопира полиција да ме прашува кај одам. Башка во гратчето во кое бев јас, Westerly - Rhode Island еден мост не' делеше од Pawcatuck - Connecticut :)

Член од
27 јануари 2012
Мислења
15
Поени од реакции
14
Абе ти ми го прочита мене постот? Кај го спомнав јас Вашингтон? Човеку сосема трет муабет ми правиш. Реков ли дека во Дакота не плаќаат 10 долари саат? Туку овие за понуда во некое мало гратче ставиле слика на понудата од Атлантик Сити. Знам лични примери за деца кои имаа договори за во Sea Isle City NJ (атрактивно туристичко гратче, убаво урбанизирано, прекрасни плажи, откачен ноќен живот), а ги однесоа во Woodbine NJ (населено место од имигранти од Мексико и Порторико, 30-40 куќи и една продавница), автобус имаа само еднаш во денот, и тоа додека се наработа, сироти немаат ни каде да прошетаат ни каде да одат на плажа.
спомнав вашингтон зошто јас ќе работам во six flags и кристално јасно ми е дека паркот не е сред вашингтон него надвор од градот а сместувањето ќе ми биде на последната метро станица од вашингтон.

Е сега ако можев јас да разгледам се и да се ориентирам кое каде е што е да прочитам повеќе за паркот, за местото кај што ќе сум сместен, за вашингтон, за балтимор итн така може секој и никој не е ретардиран да верува на некоја слика така? ти како пристапи као божем убиле човек па сега ќе видат они бла бла...
нивно право е тоа какви слики ќе ставаат на ФБ важно кога ќе отвориш на нивниот сајт си пишува локација на работата на секоја понуда и кога ќе ја ставиш на Google map ќе си видиш точно се што те интересира така?

Затоа секој нека си чита на договорот т..е на понудата локација на работата, локација на смештајот и нека си истражува нека изгуби 1h на нет и ќе дознае се, верувам никој не е ретардиран да верува на слика

Член од
5 февруари 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
Бараат ли потврда за неосудуваност во амбасада !? и има ли некој што бил на Mackinac Island во Michigan или па некој што ќе иде ? :)

C

cige

Гостин
спомнав вашингтон зошто јас ќе работам во six flags и кристално јасно ми е дека паркот не е сред вашингтон него надвор од градот а сместувањето ќе ми биде на последната метро станица од вашингтон.

Е сега ако можев јас да разгледам се и да се ориентирам кое каде е што е да прочитам повеќе за паркот, за местото кај што ќе сум сместен, за вашингтон, за балтимор итн така може секој и никој не е ретардиран да верува на некоја слика така? ти како пристапи као божем убиле човек па сега ќе видат они бла бла...
нивно право е тоа какви слики ќе ставаат на ФБ важно кога ќе отвориш на нивниот сајт си пишува локација на работата на секоја понуда и кога ќе ја ставиш на Google map ќе си видиш точно се што те интересира така?

Затоа секој нека си чита на договорот т..е на понудата локација на работата, локација на смештајот и нека си истражува нека изгуби 1h на нет и ќе дознае се, верувам никој не е ретардиран да верува на слика
А зошто тогаш ударна слика на понудата ставиле од град со луксуз и гламур, а се работи за понуда во запустен град?
Абе ти си нивни скаут или некое глупо детиште шо нема попаметна работа па скапува на форумов?
Ние тука треба да делуваме како синдикат и да ги браниме студентите. А и друга работа гледам дека на форумов си 2 недели и така да не мора толку напорен да бидеш, повеќе читај, а помалку пишувај.

Член од
27 јануари 2012
Мислења
15
Поени од реакции
14
А зошто тогаш ударна слика на понудата ставиле од град со луксуз и гламур, а се работи за понуда во запустен град?
Абе ти си нивни скаут или некое глупо детиште шо нема попаметна работа па скапува на форумов?
Ние тука треба да делуваме како синдикат и да ги браниме студентите. А и друга работа гледам дека на форумов си 2 недели и така да не мора толку напорен да бидеш, повеќе читај, а помалку пишувај.
не знаев дека треба да бидеш регистриран од 2008 за да имаш право да напишеш нешто. Како што ти имаш мислење така имам и јас и што си ставил слика од некое детиште што не си ставил твоја слика на форумов штом толку ти сметаат сликите некој што ги постира
И дај те молам престани ако некој е глупо детиште тогаш си ти. Оваа не е синдикат на студенти ова е форум и секој ќе си пише што сака а ти нема да одлучуваш кој да пишува и што да пишува, а ако ти веруваш на слики продолжи и понатака сметам дека овие што ја читаат темата се доволно интелегентни да си проверат кај им се работните понуди. Пишувај што сакаш нема да ти одговарам сметам дека треба да им се даде одговор на луѓево што коментираат паметни неша и имаат паметни прашања. Не заборавај ти почна ако толку си упатен во целиов процес одговарај на прашањата што ги постираат другите а не да ни даваш твои мислења за факинг ФБ

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.818
Бараат ли потврда за неосудуваност во амбасада !? и има ли некој што бил на Mackinac Island во Michigan или па некој што ќе иде ? :)
Бараат потврда за неосудуваност, тоа ти е прв документ што ќе мораш да го извадиш :)
--- надополнето: 21 февруари 2012 во 00:12 ---
Јас сум на форумот 3 години и ти гарантирам дека во случајов, зборуваш глупости.
Сите што ги интересира слики, понуди и слично повелете - Америквест Фејсбук страна и моментално има одлична понуда за на Хаваи ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom