Објасни ми тоа како Лацио има комунистичка игра, жити све?!Удинезе сакам да заврши трето,Лацио има комунистичка игра,тие нека играат ЛЕ.
Веројатно мисли на таа рѓава полу-бункер игра што ја играат екипи што бркаат опстанок или Куп УЕФА.Објасни ми тоа како Лацио има комунистичка игра, жити све?!
секоја чест за постот .. и јас го мислам истото за лацио, само во погруба варијантаВеројатно мисли на таа рѓава полу-бункер игра што ја играат екипи што бркаат опстанок или Куп УЕФА.
Ова сум го заклучил највеќе на утакмици против Милан (откако е Реај тренер) а, и гледајќи ги другите дербиња што Лацио ги игра.
Лани кога се пласираа Удинезе во ЛШ место Лацио се некој пљампаше како биле мала екипа, па џабе ќе влезеле, го продале Санчез итн. а сите заборавија дека Удинезе играше со слонски муда цела сезона и на секое можно дерби. Ланската утакмца меѓу Милан и Удинезе (4-4) беше сигурно утакица на сезоната, па и годинава уште не е наднмината.
Факт е дека Удинезе, Наполи па и Рома играат фудбал со муда, Лацио играат бункери и чекаат контри, за такви екипи Куп УЕФА е местото и многу нормално дека догодина пак таму ќе играат, а храброста на Удинезе ќе се исплати.
во секој случај, кога влеваш во Рим има голема ознака "Benvenuti a Roma", a веднаш на автопатот со бела фарба има напишано "Benvenuti a Roma, merda lazio"Не знам дали мислел на тоа или на нешто друго, али у секој случај нека иде у Рим нека каже дека Лацио има комунистичка игра (баш со тие зборови), да видиме што ќе се деси.
Во центарот на градот... кај што имам видено повеќе црнци, азијати, арапи и цигани него Италијанци И најјакото беше што скоро сите цигани навиваа за Рома, а неколку од нив имаа чкарт тренерки Рома, баш ко од Шутка земениво секој случај, кога влеваш во Рим има голема ознака "Benvenuti a Roma", a веднаш на автопатот со бела фарба има напишано "Benvenuti a Roma, merda lazio"
и дечкото доколку оди во Рим, ќе оди во центарот на градот(да прошета да види нешто, што бара мајка по провинциите) а таму е сосем безбедно и слободно може да вика на цел глас дека лацио имале комунистичка игра .. е сега доколку отиде во некоја си перифериа на градот и ја изговори таа реченица, не му гарантирам дека некој селанец ќе го претепа
центарот на Рим е преполнет со туристи од целиот свет, ќе сретнеш секакви(црни,бели и жолти) .. ама какви и да се слушнале за Рома па купуваат нешто за своите блиски кога веќе биле во Рим ... продавниците со опрема на Рома ги има насекаде во центарот на Рим, а Шутка е далеку од центарот на Скопје, така да те молам не ги бркај поимитеВо центарот на градот... кај што имам видено повеќе црнци, азијати, арапи и цигани него Италијанци И најјакото беше што скоро сите цигани навиваа за Рома, а неколку од нив имаа чкарт тренерки Рома, баш ко од Шутка земени
А иначе еве го најголемиот романиста
Има разлика од туристи до имигранти. Оној погоре на слика што го ставив да не е турист случајно? Па онака туристички бил во Рим, си купил шал Рома и отишол на утакмица.центарот на Рим е преполнет со туристи од целиот свет, ќе сретнеш секакви(црни,бели и жолти) .. ама какви и да се слушнале за Рома па купуваат нешто за своите блиски кога веќе биле во Рим ... продавниците со опрема на Рома ги има насекаде во центарот на Рим, а Шутка е далеку од центарот на Скопје, така да те молам не ги бркај поимите
Има разлика од туристи до имигранти. Оној погоре на слика што го ставив да не е турист случајно? Па онака туристички бил во Рим, си купил шал Рома и отишол на утакмица.
Иначе за какви продавници збориш? За некои како оваа?
Сум бил таму и сум видел што како е, за разлика од господинот Пупоне кој нешто читал на интернет дека романистите живееле во центар, а Лациалите во периферија на РимФан на Рома и Фан на Лацио кажуваат што како во градот како синкир тие се таму и се родени итаљани