Помош, софтверски проблеми и совети

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.482
Поени од реакции
3.294
Moже ли некој да ми помогне, инсталирав BS Player и одбрав македонски јазик и сега се што гледам се некои хиероглифи наместо букви, како може да го решам ова?

Член од
18 мај 2008
Мислења
945
Поени од реакции
1.196
Moже ли некој да ми помогне, инсталирав BS Player и одбрав македонски јазик и сега се што гледам се некои хиероглифи наместо букви, како може да го решам ова?

Пушти го филмот оди десен клик>> Subtitles >> Primary >> Subtitles properties >> Font и избери т.е пробај со двете или Cyrillic или Western Europian едно мора да "фати" (најверојатно првото) :)

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.482
Поени од реакции
3.294
Пушти го филмот оди десен клик>> Subtitles >> Primary >> Subtitles properties >> Font и избери т.е пробај со двете или Cyrillic или Western Europian едно мора да "фати" (најверојатно првото) :)
Хах фала и ова ми беше проблем, ама сегашниов проблем ми е дека во самата програма буквите се хиероглифи, не титловите :)

Член од
13 февруари 2012
Мислења
14
Поени од реакции
1
Хах фала и ова ми беше проблем, ама сегашниов проблем ми е дека во самата програма буквите се хиероглифи, не титловите :)
Izbrisi go bs playerot i posle pa go instaliraj ama odberi angliski .... nemozes makedonski zosto ne ti ja prepoznava kirilicata :D

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.482
Поени од реакции
3.294
Izbrisi go bs playerot i posle pa go instaliraj ama odberi angliski .... nemozes makedonski zosto ne ti ja prepoznava kirilicata :D
A има начин тоа да се реши да ја препознава? Тоа ми е прашањето, инаку за реинсталација лесна работа :D Untitled.jpg

Член од
18 мај 2008
Мислења
945
Поени од реакции
1.196
Ах извини,погрешно сум го сконтал прашањето.Пробав и кај мене го имам истиот проблем (верзија 2.57) ама незнам што би можел да биде проблемот ако најдам ќе пишам.

Едит:
Еве што најдов на форумот за БСплеер
THe only way you can get those options to bee seen corectly in bulgarian is to do a clean reinstall on Windows. On the first install window you will be asked for regional settings. Under one tab in there you will find unicode support. Enable this for bulgadian language. SOrry, but this is the only way.
Подобро е да не се мачиш,терај си на Англиски или некој друг "некириличен" јазик.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Член од
4 мај 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
564
намести го јазикот Македонски за non-unicode програми
--- надополнето: 14 февруари 2012 во 22:54 ---
во контрол панел, регион, административ и таму долу одбери Македонски

Член од
13 февруари 2012
Мислења
14
Поени од реакции
1

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.482
Поени од реакции
3.294
^ Се` тоа е подесено.
Го оставив BS Player-от да стои отворен подолго време и буквите се наместија. Го изгасив и го пуштив пак, и пак имаше хиероглифи. Не ми е јасно.. Ќе си стаам инглиш и не му ја мислам :)

Член од
13 февруари 2012
Мислења
14
Поени од реакции
1
^ Се` тоа е подесено.
Го оставив BS Player-от да стои отворен подолго време и буквите се наместија. Го изгасив и го пуштив пак, и пак имаше хиероглифи. Не ми е јасно.. Ќе си стаам инглиш и не му ја мислам :)
pametno :D haha
--- надополнето: 14 февруари 2012 во 23:04 ---
^ Се` тоа е подесено.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
^ Се` тоа е подесено.
--- надополнето: 14 февруари 2012 во 23:04 ---

Уште попаметно ќе направи ако го деинсталира тоа гомно од плеер.... јбг... некогаш беше број еден плеер, сега е ѓубре...

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Ми заглави еден торент на 99,99 % и така го чекав 5 саата да се симне и копилето заглави на 99,9 % .имали некој начин за тој 0,1% да го симнам :D

Kajgana Shop

На врв Bottom