haCk0r
Customization Windows OS
- Член од
- 8 јануари 2009
- Мислења
- 4.291
- Поени од реакции
- 1.583
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Може ли да ми го посочиш законот што ја гарантира анонимноста на нет?Друже, ако се ратификува ACTA ни торент, ни слики на FB нема да можеш да ставаш, ...и плус губиш секаква анонимност на нет (загарантирана со закон!).
![]()
Пошто живееме во капиталистичко општество и сите си гледаме за себе(и да живеевме во комунистичко општество пак ќе си гледавме сите за себе), со плати од 15000 денари а сметка за струја 6000 денари, вода 1000 денари(иди не к'пен/не бањат) многу јасно и логички е да сме против овој договор пошто ај да ве видам мангупи едни со вашите плати обезбедете си задоволство од 2 филма месечно(по 50 еур од филм) и еден албум за да разбиете тишина по дома.
Бидете реални дека на никој во Македонија не му одговара законот. Јас не реков дека и ќе се спроведе и испочитува кај нас(фала богу). али ако гледаме од субјективна страна за наши услови законот би бил хаос. Ако ви се даваат и последните пари за да гледате некој филм или за некое албумче слободно можете тоа да го правите и без законот.
И мене кога ми се допаѓа некој бенд си го порачувам оригинал преку нет, али 90 проценти од работите ми се пиратски. Да не беше пиратеријата никогаш во Македонија немаше да има Windows 3.1.1 на 7 дискети и ќе бевме уште назад. Што ќе имавме воопшто да не беше пиратеријата?
Да имавме плати како во Германија ајде де, ама во оваа црна рупа уште пиратерија да ни забранат и отидовме јабана!
П.С
Денеска во Германија илјадници физички лица добија прекршочни и кривични пријави поради спуштање на филмови и музика преку торенти. Казната е 700 евра за секој спуштен филм и 700 евра адвокатски трошоци, и од 200-400 евра за секоја нелегално спуштена песна од интернет. Ова беше ударна вест вечерва по Њемачкиве телевизии.
![]()
Не тропај глупости. Јас на пример сум против пиратерија, но и контра АКТА. АКТА е неверојатно лошо и брутално решение за борба против пиратеријата.Уште никој не сфати дека е џабе ? Ако ова не успее ќе има друго после него, па друго па друго...
Ја само чекам да почнат нашиве „сајтови“ да почнат да пишуваат како они се против тоа а се бунат на секое украдено зборче додека цел портал им е со преведени вести...
epa da ne e piraterijata nikoj nema da znae za tebe i ke si ostanes na tie 20 a mozebi i pomalku cedinja, a komu mu treba tvojot album?? nikomu,И јас сум против гласањето на овие шит закони...
Али, замислете дека сте музичар, имате нов албум, сите ги имаат вашите песни, а само 20 цедиња се продадени... а така, нема пиратерија, кому му треба твојот албум. ке си го купи...
BRAVO, da ne bese piraterijata 99% od muzicarite nemase da znaeme deka postojatНемој молимте. Ако не беше "пиратскиот“ youtube, да му овозможи на пример некој како Pitbull да биди гледан преку 500 000 000 пати, не знам сега дали еден настап ќе му вредеше стотици иљади евра. Истото со Слаткар пример. Да немаше youtube, да немаше пиратерија, што му овозможи сите да му ги слушнат песните негови (на радио не ги даваат пошо кара), не знам дали че кошташе сега 1600 евра од настап, или че си пееше во визба во Ново Лисиче.
Едит:
Не гледајте на Anonymous како на група од луѓе, гледајте како на ИДЕА!
Каква поддршка... Што ќе направат ќе ја срушат влада.мк? Македонија нема никаков ама баш никаков удел во целата приказна, најдобро од се е јавноста да биде информирана но уделот на Македонија е нула, како прво нема да се бара да се потпише ACTA поради тоа што не сме дел од ЕУ, односно со други зборови како ќе ни биде наредено така и ќе слушаме... Ова се некои дечишта што во овој случај се обидуваат да се скријат под фамозните и славни вистински анонимуси...
Го оправдуваш тоа што вечер зима слики од кајгана ? Зошто мислиш дека некој сака да му се зима цела содржина беспари кога потрошил толку труд на неа.Не тропај глупости. Јас на пример сум против пиратерија, но и контра АКТА. АКТА е неверојатно лошо и брутално решение за борба против пиратеријата.
И научи се да направиш разлика помеѓу агенциски вести и „преведени“ вести. Не мешај баби и жаби во темава. Никој разумен човек не би ја поддржал АКТА.
Еве ви уште една порака од нив)))
Следете го тексто и зборувањето.....Тие се никој и ништо, не објаснуваат, кој последен магарац
За кој какoСлабо им оди хуморот и тоа да бидат интересни...epic fail е клипов,направен од некој ретардиран морон.