Аватаров ти е од Олдбој, не?Оваа недела очекувам блу реј и двд рилис од Хуго.. драги пирати, немој да ме разочарате!
Штом го препознаваш по аватари, знаеш нешто повеќе? Пример дека е дел од трилогија, ми се мота во глава да прашам, го видов во torrent pack, ама ме мрзеше да читам по имдб и слично. Сикуели, прикуели.. римејци, што е како е? Инаку, го гледав Puss in Boots, фин анимиран, јас како голем фан на боите нели и со овој ми текна дека сериозен филм немам изгледано.. пред.. пред.. 5 филмови!Аватаров ти е од Олдбој, не?
Гледан ми е, затоа прашувам. Ми се допаѓа приказната и би изгледал и друго поврзано.Гледај го бе Oldboy не забушавај. И ко stand-alone функционират перфектно. Прејак филм, сигурно ќе добијат холивудски римејк наскоро.
Од Корејската триологија ги имам сите изгледано, не се поврзани и секој си е посебен филм, а за утре спреми се за ес гуд ес ит гетс глума од Elizabeth Olsen во Марта и Michael Shannon во ШелтерШтом го препознаваш по аватари, знаеш нешто повеќе? Пример дека е дел од трилогија, ми се мота во глава да прашам, го видов во torrent pack, ама ме мрзеше да читам по имдб и слично. Сикуели, прикуели.. римејци, што е како е? Инаку, го гледав Puss in Boots, фин анимиран, јас како голем фан на боите нели и со овој ми текна дека сериозен филм немам изгледано.. пред.. пред.. 5 филмови!
Од утре следни за гледање Martha Marcy May Marlene и Take Shelter, за понатаму ќе рачунаме.
Не биди Psyside!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111111111111Сега тоа што не ми се допаѓа ради кривите очи е друга приказна.
Го немам гледано уште Sympathy for lady vengeance (иако ми е симнат уште летоска) од трилогијата, која иако се води како трилогија заедничко на филмовите им е само моментот со одмазда. Олдбој ми е подобар од Sympathy for Mr. Vengeance, ама не е голема разликата (да речеме у оцени би биле 8 со 7,5). Иначе се што иам глеано од корејциве било маестрално (Memories of murder е исто така must watch). А од режисеров на Олдбој ми го препорачаа Thirst да го изгледам, иако според малото сиже на имдб, некако сум скептик околу приказната.Штом го препознаваш по аватари, знаеш нешто повеќе? Пример дека е дел од трилогија, ми се мота во глава да прашам, го видов во torrent pack, ама ме мрзеше да читам по имдб и слично. Сикуели, прикуели.. римејци, што е како е?
И моментот кога ќе седне онака мафијашки на масата и почнува да го лиже млекотоод пус ин бутс само оооу мачката ми беше смешна
Нео значи ново, neo-nazi се однесува на нацисти од WWII наваму, групи кои ја прифаќаат идеологијата на Хитлер и се обидуваат да го оживеат нацизмот.Фората е, нео наци скинхед, врска неам што значи тоа нео видов на имдб, оди у затвор и се што усвари праел до тогаш, дека правецот на терање на животот му бил тотална утка.
Татко и син глумат татко и син. Како почитувач на ликот и делото на Естевезовци ќе морам да го изгледам ова...The Way (2010)
На филмов налетав сосема случајно... барајќи едно а ми излезе друго, ја видов актерската екипа и режисерот на филмов - Емилио Естевез и го спуштив. Ни малку не се разочарав туку напротив приказната и глумата поткрепени со одличниот избор на музика во клучните сцени е безмалку совршен - барем за мене.
Том (Мартин Шин) е офтамолог од Калифорнија тој има син Даниел (Емилио Естевез) кој заминува во Европа на некакво безначајно патување... или барем така мисли Том се до моментот кога ќе мора да замине во Франција да го идентификува телото на Даниел кој погинал во несреќен случај... реков и погоре приказната на моменти е емотивна а повеќето сцени се со јак емотивен набој поткрепени со одлична музика. Жанрот е Драма - Авантура пропратена со комични елементи кои го комплетираат она што Даниел би го посакал.
Добро е, не било само до менеСега ќе се потрудам малку понашироко да го рецензирам следниов класика филм,за сите што не го гледале еве го за вас
Failing Down(1993)
фановите на foo fighters ќе го препознаете филмов, другиве се надевам дека ќе уживате слатко во ова потценето ремек дело на Џоел Шумахер и самата перфектна глума на Мајкл Даглас исто така џентелментскиот шмек на Господин Роберт Дувал.