- Член од
- 23 јануари 2009
- Мислења
- 10.640
- Поени од реакции
- 2.504
Ако немало доволно полиција требало да го напуштат натпреварот...за судењето на судиите нека си се расправаат со КФМ.
Ете цивилизираниот тренер на Куманово , е згрозен од тоа што на трибините слушнал пцовки.Можам да кажам дека во текот на целиот меч јас немав никаква вербална комуникација со тренерот Луковиќ, но кога по мечот тргнавме да се поздравиме, наместо како секој цивилизиран стратег да ми ја честита победата, тој почна со пцовки на моја адреса“ - изјави Илиевски.
Абе не ми е криво што лаже криво ми е што мисли дека му веруваме да му ебам тоа пичката продаденаСега „клетите Албанци„ ќе им биде изговор до 2020 да се манијачат на секоја утакмица , фудбал, кошарка сеедно. Туку ај Албанците како такви веќе ни се прочитани (не сите се разбира) но неможам да се изначудам на Кошаркарите и Тренерот од кој 99% се Македонци и Срби. Патем тренерот на цел памет застана да го брани манијакалното однесување на публиката. А освен што ги штити и ЛАЖЕ.
Колку неможам да поднесам вакби продадени ГАЗИЈА, знам парата е слатка ама биди ЧОВЕК со ОБРАЗ и пред се биди МАКЕДОНЕЦ.
Илиевски: Кумановци провоцираа, немаше национализам
Стеван Цаневски Прва лига
12.02.2012 18:37
Тренерот на Лирија, Марјан Илиевски, одговори на обвинувањата од таборот на Куманово за случувањата за време на синоќешниот натпревар меѓу овие две екипи. Кумановци се жалеа на постојан притисок од трибините, фрлање на тврди предмети на терен, но и на очајна арбитража што придонесе домаќинот да изведе дури 53 слободни фрлања. Сепак, Илиевски смета дека победата на неговиот тим е наполно заслужена и дека Куманово е тимот што се обидувал да направи инцидент.
„Самиот резултат и големиот број на поени покажува дека во Сарај се играше кошарка, и тоа многу квалитетна и многу ефикасна. Кумановци се жалат на судењето, што не ме зачудува бидејќи тие се мајстори за да создадат притисок врз судиите, како што тоа го прават во текот на целата сезона кога играат на домашен терен. Тие се решија за агресивна одбрана посакувајќи така да не исфрлат од ритам, а откако тоа не им успеа, вината ја бараат кај судиите. Можам да кажам дека во текот на целиот меч јас немав никаква вербална комуникација со тренерот Луковиќ, но кога по мечот тргнавме да се поздравиме, наместо како секој цивилизиран стратег да ми ја честита победата, тој почна со пцовки на моја адреса“ - изјави Илиевски.
Како нема да превземе:Некако се ми се чини дека КФМ ништо нема да превземе поради ова.