Луковиќ: Во Сарај не се играше кошарка

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Ако немало доволно полиција требало да го напуштат натпреварот...за судењето на судиите нека си се расправаат со КФМ.

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.911
Поени од реакции
1.555
Зарем требаше некој да даде ваква изјава за да ви се отворат очите? Јасно е уште од поодамна што се дешава тамо. Јасно е и дека не се преземаат мерки за тоа што се дешава. Не знам зашто се изненадени од државичево. Мене ми е згадено од дамна, среќа во последно време има некој напредок во спортот (колку-толку се бележат некој успеси) па за момент се чуствувам како горд што штркот ме фрлил тука. Да не беа тие можеби на пописот кој ќе се случи некогаш ќе се изјаснев ко чудовиштето од Loch Ness, Avatar или друга враголија која ни ја продаваат јенките у филмовите, а сепак што повеќе гледам што се случува се повеќе ми се врти у глаа дека е попријатно да си тоа него ли Македонец у Македонија.

С

Сибињанин Јанко

Гостин
Интересно на ниедна телевизија на спомнаа за инцидентот, само на овие спортски интернет портали. Бетер од Северна Кореја сме.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Сега „клетите Албанци„ ќе им биде изговор до 2020 да се манијачат на секоја утакмица , фудбал, кошарка сеедно. Туку ај Албанците како такви веќе ни се прочитани (не сите се разбира) но неможам да се изначудам на Кошаркарите и Тренерот од кој 99% се Македонци и Срби. Патем тренерот на цел памет застана да го брани манијакалното однесување на публиката. А освен што ги штити и ЛАЖЕ.
Колку неможам да поднесам вакби продадени ГАЗИЈА, знам парата е слатка ама биди ЧОВЕК со ОБРАЗ и пред се биди МАКЕДОНЕЦ.

Илиевски: Кумановци провоцираа, немаше национализам
Стеван Цаневски Прва лига
12.02.2012 18:37
Тренерот на Лирија, Марјан Илиевски, одговори на обвинувањата од таборот на Куманово за случувањата за време на синоќешниот натпревар меѓу овие две екипи. Кумановци се жалеа на постојан притисок од трибините, фрлање на тврди предмети на терен, но и на очајна арбитража што придонесе домаќинот да изведе дури 53 слободни фрлања. Сепак, Илиевски смета дека победата на неговиот тим е наполно заслужена и дека Куманово е тимот што се обидувал да направи инцидент.

Самиот резултат и големиот број на поени покажува дека во Сарај се играше кошарка, и тоа многу квалитетна и многу ефикасна. Кумановци се жалат на судењето, што не ме зачудува бидејќи тие се мајстори за да создадат притисок врз судиите, како што тоа го прават во текот на целата сезона кога играат на домашен терен. Тие се решија за агресивна одбрана посакувајќи така да не исфрлат од ритам, а откако тоа не им успеа, вината ја бараат кај судиите. Можам да кажам дека во текот на целиот меч јас немав никаква вербална комуникација со тренерот Луковиќ, но кога по мечот тргнавме да се поздравиме, наместо како секој цивилизиран стратег да ми ја честита победата, тој почна со пцовки на моја адреса“ - изјави Илиевски.

O

Orion.

Гостин
Кај се ,,желките,,? Зашто само обични цајкани го ,,обезбедуваат,, натпреварот?

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Можам да кажам дека во текот на целиот меч јас немав никаква вербална комуникација со тренерот Луковиќ, но кога по мечот тргнавме да се поздравиме, наместо како секој цивилизиран стратег да ми ја честита победата, тој почна со пцовки на моја адреса“ - изјави Илиевски.
Ете цивилизираниот тренер на Куманово , е згрозен од тоа што на трибините слушнал пцовки.

Арно ама на него му се дозволува да пцуе.

Досега публиката на Куманово беше позната за испратените навреди и вршење жесток притисок кон гостинските играчи и судии , Куманите исто така се осомничени дека сакале да ја демолираат џамијата во Куманово , истовремено пеејќи навредливи песни.

Јас за настаните во Сарај би се обидел да го цитирам нашиот премиер :

“ Не , не сум слушнал за таков настан , но ако навистина се случил однапред го осудувам“ (прашан за навредите во Ниш и Београд, како и на други настани)

Се додека луѓето одговорни за безбедноста , на овој начин одговараат на вакви случувања , тие нема да прекинат.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.175
Поени од реакции
18.243
Kумановци провоцирале, срам да им е!

Член од
17 август 2011
Мислења
10.358
Поени од реакции
18.471
Белград > Србија > Српска влада/полиција вхат евер.
Сарај > Македонија > Гвујо има ингеренции тука..Гет ит?

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Да да куманите се криви... сакале да палат џамија, среќа тука биле храбрите ЛАВОВИ да го спречат тоа :pos:

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.657
Поени од реакции
1.280
Не се они криви, Кумани први почнале да провоцираат. Само не ми е јасно од каде провоцирале, пошто не беа на утакмицата. Можда од џамијата која што сакале да ја демолираат !? Ништо чудно.

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
Сега „клетите Албанци„ ќе им биде изговор до 2020 да се манијачат на секоја утакмица , фудбал, кошарка сеедно. Туку ај Албанците како такви веќе ни се прочитани (не сите се разбира) но неможам да се изначудам на Кошаркарите и Тренерот од кој 99% се Македонци и Срби. Патем тренерот на цел памет застана да го брани манијакалното однесување на публиката. А освен што ги штити и ЛАЖЕ.
Колку неможам да поднесам вакби продадени ГАЗИЈА, знам парата е слатка ама биди ЧОВЕК со ОБРАЗ и пред се биди МАКЕДОНЕЦ.

Илиевски: Кумановци провоцираа, немаше национализам
Стеван Цаневски Прва лига
12.02.2012 18:37
Тренерот на Лирија, Марјан Илиевски, одговори на обвинувањата од таборот на Куманово за случувањата за време на синоќешниот натпревар меѓу овие две екипи. Кумановци се жалеа на постојан притисок од трибините, фрлање на тврди предмети на терен, но и на очајна арбитража што придонесе домаќинот да изведе дури 53 слободни фрлања. Сепак, Илиевски смета дека победата на неговиот тим е наполно заслужена и дека Куманово е тимот што се обидувал да направи инцидент.

Самиот резултат и големиот број на поени покажува дека во Сарај се играше кошарка, и тоа многу квалитетна и многу ефикасна. Кумановци се жалат на судењето, што не ме зачудува бидејќи тие се мајстори за да создадат притисок врз судиите, како што тоа го прават во текот на целата сезона кога играат на домашен терен. Тие се решија за агресивна одбрана посакувајќи така да не исфрлат од ритам, а откако тоа не им успеа, вината ја бараат кај судиите. Можам да кажам дека во текот на целиот меч јас немав никаква вербална комуникација со тренерот Луковиќ, но кога по мечот тргнавме да се поздравиме, наместо како секој цивилизиран стратег да ми ја честита победата, тој почна со пцовки на моја адреса“ - изјави Илиевски.
Абе не ми е криво што лаже криво ми е што мисли дека му веруваме да му ебам тоа пичката продадена

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
За ваквите дела крива е КФМ и секоја спортска федерација. Ниту една спортска федерација нема храброст да забрани да играат пред празна сала или да ги санкционира парично. Се се сведува на некои квази телефонски повици да се "смират" страстите. Проблемот е далеку поголем а тоа е неможноста и нефункционалноста на службите во вакви ситуации бидејќи постои начелен договор во оваа држава да не се пипкаат обесправените. Секое пипкање значи нарушување на човековите права и дискриминација.

xochipilli

Војвода
Член од
29 јули 2006
Мислења
426
Поени од реакции
116
Некако се ми се чини дека КФМ ништо нема да превземе поради ова.

Член од
9 мај 2009
Мислења
605
Поени од реакции
400
Некако се ми се чини дека КФМ ништо нема да превземе поради ова.
Како нема да превземе:

http://www.basketball.org.mk/WBStorage/Files/Bilten14_Seniorski_Ligi_11_12.pdf

КК Куманово казнето со 32 000, Урош Луковиќ 20 000 и еден натпревар забрана ( против МЗТ кога највеќе ни треба) , а Лирија од друга страна вкупно 10 000.
СРАМОТА!

Kajgana Shop

На врв Bottom