- Член од
- 22 јули 2010
- Мислења
- 32.528
- Поени од реакции
- 81.967
Точно, Кени рече...зошто Суарез му рекол дека ќе се поздрави....во изјавата после натпреварот кажа дека и тој бил изненаден но дека и тој не би се поздравил (за да го Заштити, што е многу јасно) До некаде го оправудвам Суарез, до некаде и не....Види сеа, уште пред да почни натпреваров видов изјава на Кени Далглиш дека Суарез ќе му подадел рака на Евра.Евра подаде рака,но Суарез не му подаде, и Фердинанд виде не виде не подаде,јбг!
Јас мислам со то ептен го накурчи Евра и зато имаше толкава мотивација на крајот. Не дека ова е 100% точно но е мое мислење, пошто знам ако те накурчи некој дупло мотириван си.
Кени нема шо да изјави за Евра ,Евра едноставно си се радуваше кон своите навивачи,и да пред Суарез! Едноставно да си ја исполни душата
Зошто да го критикува бе?Ако се сеќаваш дури беше Патрик Виеира во Арсенал едно 3-5 души од Ман Јунајтед не му се поздравуваја!
Дали тогаш ги критикуваше? НЕ!
Го оправдувам зошто Евра испаднал пи*ка и се жалел после натпреварот, ко којзнае што да му се случило...што не престанаа сите да се поздравуваат со типот што му скрши нога на Едуардо, што не престануваа сите да се поздравуваат со Де Јонг....се случува на терен, останува на терен...не пишано правило.
Не го оправдувам затоа што требаше да му пружи рака и да му докаже дека е поголем човек од него, тој падна на негово ниво. Рио во ниеден случај не го оправдувам.
Радувањето на Евра не го оправдувам, ни во најмала рака....зошто беше премногу злобно и не интелегентно, подмукло....да не речам со наш израз...пе*ерски. Дали Суарез пред играчите на Ман Ју така се радуваше кога ја искина цела одбрана, ги нанижа ко пиперки, не.
И не, да бидам искрен не сум ги критикувал, дури и како низ магла ми е таква случка, зошто воопшто не ме ни занимало, не станувало збор за Ливерпул или негов играч.
--- надополнето: 12 февруари 2012 во 19:06 ---
Па не, зошто ме повтори, затоа и те прашав, не ме сфаќај погрешно. Е сега за титулите...не знам зошто сите зборите немате видено титула...ние имаме видено титула, немаме видено титула во ПЛ. За воља на вистината тоа е болно, по болно е што најлутиот ривал не помина во трофеи и тоа е тоа...Нема ништо да те повторувам, туку очигледна е немоќта на ливерпул и успат фрустрациите што следуваат.
Па и како не би била кога толкав огромен период не се освои ниту една титула, веќе не сте најтрофеен клуб и тоа е тоа. Сте освојувале титули, таму кога никој не знаеле што е фудбал, али нема везе, ова веќе е друг муабет и неќам да се расправам со тебе...
Убаво ве плеснавме вчера, само може да бидете благодарни што не примивте повеќе гола и ништо друго не ви останува освен тоа да плачете и бистрите ум
позз.
За тоа дека сме освоиле кога никој не знаел што е фудбал ти е класично вадење, зошто вие тогаш не сте освојувале и одма ти паѓа во вода, your argument is invalid. Со ова ти ги оспоруваш трофеите на еден Р. Мадрид на пример.
За вчерашната утакмица, не плеснавте..ако сакаш така да кажеш....а за тоа дека ќе ни дадевте уште гола и да бидеме среќни што не е така не би се согласил од проста причина што ни вие не покажавте нешто подрастична агресија, поголема надмоќност што би не убиле а ние имавме среќа и не беше така. Ман Ју излезе на терен за да побед и победи, Ливерпул излезе да се брани и не успеа во тоа. Поздрав
--- надополнето: 12 февруари 2012 во 19:20 ---
Кени Далглиш вели дека Суарез направил добро што се извинил за тоа што не се ракуваше со Евра.
"Да бидам искрен, бев шокиран кога слушнав дека тие не се ракувале затоа што претходно ми беше кажано дека тој ќе се ракува со Евра. Но како што рече Иан Ер претходно, сите имаме одговорност да го претставиме овој клуб на соодветен начин и таа одговорност подеднакво ми припаѓа и на мене како менаџер. Кога вчера бев интервјуиран веднаш по мечот, јас не видов што се случило, и не го спроведов тоа интервју како што треба биде спроведено од еден менаџер на Ливерпул и би сакал да се извинам за тоа".
Со ова сакам да ја завршам дискусијава за ова случување, извинување од Ливерпул и одделно до Суарез и Далглиш, прифатено од Јунајтед како клуб. Не очекувам Евра и Рио да се извинат (според мене треба) но, тоа е тоа.
Да продолжиме со лалаби препукувања на останати теми