Да ок, и Кени е еден од виновнците. Ама сакам да кажам ако играчите повторно продолжат со лоши или подобро кажано никакви центаршутеви, со никакви пасови, и ако пак не знаат да ја шутнат топката како што треба, џабе е промената на менаџерот. Може да го обвинуваме Кени за изборот на тимот, ама играчите си се сами одговрни за тоа како ќе изиграат.
Значи денес толку неспретно делуваа сите, срам да ти е да ги гледаш. Изгубени у просторот. Ќе земе некој топка и не знае што да праи со неа, нема креативност. Манчестер со едноставни акции цело време ни стигнуваа до пред гол, ние мотај-мотај, никако у шеснаесетник да влеземе.
И за Спиринг, ја никад не сум го сакал ликот и не сум го сметал ни за некој иден талент, затоа ми е чудно коа сите го фалат, како што беше на прошлите утакмици. Дечкото ќе освои топка, ама коа ќе напраи пас некој невиден, директ у нозе на противнички играч. Повеќе корист ќе иаме ако игра Шелви место него, бар може некој гол повеќе да дадеме, зашо и така у дефанзива Спиринг не помага многу. Треба да им се поклонуваме на Агер и Шкртел оваа сезона, сеа за сеа се најдобрите играчи во тимот (во поглед на извршување на својата задача).
Кога не игра Белами, нема кој да го повлече нападот, стварно е жалосно што не може да игра редовно во прва постава.
И уште нешто, Кели заслужува да биде прв тим.