Што мислат Прилепчани за зонското паркирање во центарот на градот?

• Креатор на темата Креатор на темата Marko Polo
  • Време на започнување Време на започнување

Дали е скапа услугата? Дали беше неопходно? Дали беше поефикасно страиот начин....и др?

• Вкупно гласачи
    16
Член од
6 февруари 2012
Мислења
10
Поени од реакции
3
ајде Прилепчани да си го кажеме своето мислење..;)

Не сум од Прилеп, ама ова со зонското паркирање е одлична работа. За 30 денари (мислам толку е) имаш сигурно паркинг место и безбедно ти е возилото.

Добро замислено, добро остварено. :)
Браво за градоначалникот на Прилеп ! (y)

Едит: Анкетата не ти чини

Не сум од Прилеп, ама ова со зонското паркирање е одлична работа. За 30 денари (мислам толку е) имаш сигурно паркинг место и безбедно ти е возилото.

Добро замислено, добро остварено. :)
Браво за градоначалникот на Прилеп ! (y)

Едит: Анкетата не ти чини
Кико можеби требаше повеќе да појаснам(инаку нов сум на форумов), мислев на тоа дека се плаќа преку смс и максимално време на користење на паркингот е 2 часа...
поззз!!!

Кико можеби требаше повеќе да појаснам(инаку нов сум на форумов), мислев на тоа дека се плаќа преку смс и максимално време на користење на паркингот е 2 часа...
поззз!!!
Незнам за ова. Јас бев сега брзо Прилеп и колата ни беше остаена од 13h до 19h за само 30 денари.

Колку што ми е познато , во Прилеп нема зонско паркирање , туку се наплаќа по 30 денари за паркинг без разлика дали колата е паркирана 30 минути или 5 часа . Барем така беше до пред месец-два , но мислам дека ништо не е сменето од тогаш .

Колку што ми е познато , во Прилеп нема зонско паркирање , туку се наплаќа по 30 денари за паркинг без разлика дали колата е паркирана 30 минути или 5 часа . Барем така беше до пред месец-два , но мислам дека ништо не е сменето од тогаш .
Прилеп се стреми да го прати чекорот со големите градови:) ..затоа "пази" каде паркираш кога одиш во Прилеп. Прилеп се менува секој ден;)

Како и да е, важно среден е проблемот со паркирањето.

Прилеп се стреми да го прати чекорот со големите градови:) ..затоа "пази" каде паркираш кога одиш во Прилеп. Прилеп се менува секој ден;)

Прилепчанец сум така што знам како е и што е со Прилеп , само што последниве 2-3 години за жал живеам во Охрид , но често доаѓам во Прилеп .

Како и да е, важно среден е проблемот со паркирањето.

Точно така , се надевам така и ќе продолжи .

Прилеп немаше но ќе има зонско ВРЕМЕНСКО паркирање, од градска до македонија зградата... инаку пајакот врти како будала во три смени, ставаат од оние лисицине на бандаши... на општината им треба пари јбг... онај (и сличните на него) со ПPNЛЕП што шетаа и ќе шетаат низ град некој треба да ги плати... и да никој не ти гарантира за колата ако си платиш паркинг а исто и во катната...додај и платен паркинг на болница е...

Ако си од Прилеп ќе најдиш место кај да оставиш, додека не ги покријат и тие неколку како паркинг.... а ако не си од тука а одиш на гости подобро остави колата кај тие што си на гости па слези со такси (ги поскапеа и нив од 40 на 50 старт од пред месец дена)...

друго... па нема друго.. и вака и така прилепчани се учени да бидат напучени на тутун берење па перкашан до немајкаде од кој стигне...

Не знам како е во Прилеп,но јас во Скопје многупати сум се паркирал и иако било зонско не сум платил никогаш до сега.Што е финтава поим немам.

А да се тргне анкетава и Прилепчаните да си кажат што си мислат?
Може да се преправи во

1 катастрофа
2 немам кола
3 не сум од прилеп и не одам со кола таму
4 браво така треба = (имам членска не ми наплаќаат) !

Јас лично сум од Прилеп, и зонското паркирање е перфектно за овој град. Мал е а и овие пари одат за нешто за народот. Барем не се крадат. Сеа ќе имаме и подземен паркинг кој во пролет би требало да биди готово. А некаде понатаму , и другката катна-трговски. И покрај реката исто така мора да се отворат такви паркинг зони.ТАка да супер и доста место ќе има а не предзграда , пред влез да ми се паркираат:)

Арно е ова со зонсково паркирање..
ама на пајакон маме му јебем, ако ја имаш 2 цм на страна од дозволеното паркирано колата одма ти ги става лисиците на бандаши. Баш во летото приметив така му направија на еден човек, а немаше ни 10 цм настрана, ама мерцедесите пред леоне никако не ги фаќа..е тоа е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom