Што мислат Прилепчани за зонското паркирање во центарот на градот?

• Креатор на темата Креатор на темата Marko Polo
  • Време на започнување Време на започнување

Дали е скапа услугата? Дали беше неопходно? Дали беше поефикасно страиот начин....и др?

• Вкупно гласачи
    16
Од 1-ви и зонски конзерви со воздух ќе се продаваат. Така најчисто се диши а и решен е проблемот со загадувањето..... Ах бе до кај стигнавме :eek:

Ааа, не сум јас педериште да паркирам пред врати. :)
Така и треба...за овие следниот пат не му простувам што ќе ги видам. Имам стара жена (баба) дома, која покрај ѕидот оди до продавница ...од таму е исчистен патот. Не само таа, и сите други станари. А некој кретени ќе фати ќе ти се паркира и тоа пред влез. Да можи да влези внатре, внатре ќе влези. Да рипаш преки кола, или пак ќе ти се паркира кај што има патче. Сеа токав пат се гледа дека тука луѓе поминуваат, тој ти се паркирал до ѕид. А секаде мраз и толкаво место за коли, тој тука нашол. Следниот пат ќе ми извини кој и да е, чисто ради култура да се научи. нема да излези од тука дур не се тргни снегот. На бандажи ќе биди
--- надополнето: 11 февруари 2012 во 01:45 ---
Од 1-ви и зонски конзерви со воздух ќе се продаваат. Така најчисто се диши а и решен е проблемот со загадувањето..... Ах бе до кај стигнавме :eek:
Шо до кај стигнавме бе таман си е работата, што ти смета тебе?

Друже замисли живеам центар, и секој ден слушам секакви глупости. Знаеш колкави сељачишта има од градов? :)Идат се паркираат , и му викаат друже 20 денари и цел ден нека ти стој. Братов се нервира зема вика, и најтрагично што е ..си заминува. :)
И ќе потроши уште 100-ка гориво додека изврти и најде место кај не се плаќа. Види, моето мислење е субјективно, не возам, е сега поради сета таа карагуница што ја има/ше до некоја мера е оправдано воведувањето на регулиран паркинг но пак од друга страна мислам дека е непотребно да има 100+ паркинг редари низ градов од кои некои благо речено се понашаат како паркинг местото да им го оставил таткоим со тапија. Немаме ние култура за некој да ни наплаќа. Сметам дека она што сме го гледале по филмовине со парички и наплаќање на време е супер но уште еднаш ние ја немаме таа култура. Бројот на коли кои се влезени во градов е огромен и паркинг местата се злато вредни но прво треба да се обезбедат да бидат средени и брзо функционални.Тротоарите не треба да се паркинзи. Ок да улиците имаа дополнителна лента со обележани места за паркирање по должината но да наплаќаат на место под дрво каде ивичњакот е 30 сантиметри , чавки серат вкрај. секоја будала може да ти се потпира (гребе) кола и ред други работи какко што реков никој не гарантира за неа.Да не заборавиме деак најмалку 30 годни се слуша низ град за покривање на лајнарка на стубови и правење на покривот како паркинг по цела должин, ова никако да се направи а на негова сметка улици од 5 метра ширина се прават однолентни а едната половина с екористи за платено паркирање на возила во коса поставенсот (околу малиот мост кај пазарот). Премалиот простор , немањет на тротоар, неможност да с едружат луќето од страна на реката наведува на движење дирекно по тоа два метра кои се оставени за колите. Замисли одат две жени со торбите од пазар една до друга и од спротива иди кола. каде да одат жениве побрзо, во плековите од градежното, во колите од спротива , в река или на хауба од колата.... плус ги заборавив и сите бандери и стубови за осветлувања на тој простор помеѓу сите тие други наброени работи...

Така и треба...за овие следниот пат не му простувам што ќе ги видам. Имам стара жена (баба) дома, која покрај ѕидот оди до продавница ...од таму е исчистен патот. Не само таа, и сите други станари. А некој кретени ќе фати ќе ти се паркира и тоа пред влез. Да можи да влези внатре, внатре ќе влези. Да рипаш преки кола, или пак ќе ти се паркира кај што има патче. Сеа токав пат се гледа дека тука луѓе поминуваат, тој ти се паркирал до ѕид. А секаде мраз и толкаво место за коли, тој тука нашол. Следниот пат ќе ми извини кој и да е, чисто ради култура да се научи. нема да излези од тука дур не се тргни снегот. На бандажи ќе биди
Јас знам една будала шо буши гуми и крши ретровизори ако му паркираш пред врата... :) а и знам колку пречи на некој да му го затвориш просторот.... така да најдобро е некој да го крка, па ќе му текни уште еднаш да се паркира пред врати или сред улица.

Инаку, кога имам работа нешто в центар кога сум со кола, секогаш земам некој со мене да седи в кола дури да завршам работа. И слободно си паркирам пред Комерцијална, или кај и да е на главната улица... :)

Шо до кај стигнавме бе таман си е работата, што ти смета тебе?
Ако те вработиле да зимаш пари по паркинзи супер ти е работата. Ама Прилеп не е Скопје че попие некој бокс. :D

Многу поскапо е сега бе, 50 ден 2 сати да ти стој во зона А и то од ко че завршат тие 2 сати, дури по 2 сати можиш пак таму да паркираш .Зона Б ти е максимум 4 сати и е 20 ден сатот и исто 4рите сати од ко че ти завршат можиш да паркираш по 4 сати, а третата зона ти е 15 денари сат неограничено.Ќе се продаваат картички по трафикине ако немаш кредит на телефон, ко грепки че бида.
Има на прсти да се бројат коли паркирани в центар, уличкиве преполни че бида.Не сме ние за оваа работа, реално.

Многу поскапо е сега бе, 50 ден 2 сати да ти стој во зона А и то од ко че завршат тие 2 сати, дури по 2 сати можиш пак таму да паркираш .Зона Б ти е максимум 4 сати и е 20 ден сатот и исто 4рите сати од ко че ти завршат можиш да паркираш по 4 сати, а третата зона ти е 15 денари сат неограничено.Ќе се продаваат картички по трафикине ако немаш кредит на телефон, ко грепки че бида.
Има на прсти да се бројат коли паркирани в центар, уличкиве преполни че бида.Не сме ние за оваа работа, реално.
Чекај малце. Значи сега јас в центар можам да ја паркирам колат само 2 сати? :eek:
Ако е така овие не се нормални дефинитивно. :tapp:

Значи се паркираш 2 саати, завршуваат тие и ти морш да го ослободиш паркинг просторот.Поминуваат 2 саати од кога си заминал и можиш повторно да се паркираш во зона А.Многу е јебано, кога читав во онај глупион весник зенит :facepalm: и се чудев

Ц ц цц, тешки глупости. Значи, ако сум со кола, имам - немам работа, морам колата под мене и дома. Море море море кој кретени се нека си еби мајката. Кај се живо и диво паркинг напраеја, па сега уште и два сати да паркираш можело. Цц цц, се опраеја во државава до зонски паркинг стасавме.

Ако те вработиле да зимаш пари по паркинзи супер ти е работата. Ама Прилеп не е Скопје че попие некој бокс. :D

Имаше еден ропак, ги собрал пред реклами 4-5 вработени по паркинзиве и ги "пееше", е то ме нервира најмногу, да возиш скапа кола а да не плаќаш 30 ден паркинг ццц.

А за место без пари има ама не во среда и сабота а нема и на платен паркинг.Па мој совет во среда и сабота не излегувајте со коли .

Прв пат слушам за зонско паркирање во Прилеп
Не ги знам сите детали и молам некој од Прилеп, да ги опише.
Ме интересира:
Дали сите плаќаат подеднакво или има повластици за станари, вработени, кој каде живее и работи или кој колку возила има?
Дали се врши казнување на тие што не платиле и колкави се тие казни?
Кој наплатува, дали е општината, некое јавно претпријатие или наплатуваат поединци или приватни претпријатија?
Дали има интернет страница каде може да се погледа ценовник и слично?

Јас сум за да се воведе ова зонсково паркирање од причина што се натрупаа коли во центарот и не можи чоек да помини никако. Седи во Димо Нареднико и се закренал со кола среде лето да пија кафе на булевар. :tapp: Плус катнана џабе е напраена само од други градој се паркираа таму, нашиве ги мрзи да поодат од автобуска до Леоне и Табу.
Арно праат во Скандинавија, ако си со точак бесплатно, со кола ако се курчиш низ центар репни го 20 евра сато, па нека пија кафина после.
--- надополнето: 11 февруари 2012 во 08:39 ---
Ме интересира:
Дали сите плаќаат подеднакво или има повластици за станари, вработени, кој каде живее и работи или кој колку возила има?
Кој наплатува, дали е општината, некое јавно претпријатие или наплатуваат поединци или приватни претпријатија?

Покажуваш лична карта и не ти наплаќаат, истото се однесува и ако имаш дуќан во тој дел.
Наплатува општината и има вработени кои се плаќаат од општиснкиот буџет.
Казната е кревање со пајак и мислам дека е 1500 денари за да си ја земиш колата.
Цената беше 30 денари за едно паркирање, додека можеше да стои колата неограничено. Сега не знам како се цените, ете имало некои измени.
Веб страница не знам, пробај овде повеќе да најдеш некои информации некои информации http://www.prilep.gov.mk/

Се сложувам со членот над мене, во Среда, Сабота нема теорија да најдиш паркинг место.. Оти? Оти се курчат сите седнати кој во Леоне, кој во Ла Страда, лижат едно кафе 3 саати и сакаат аудито/бемвето/мерцедесот да си го гледаат пред нив. А некој што стварно има работа низ чаршија и седи малку подалеку од центар, неможе да најде паркинг простор (а него можеби му требаат само 30 минути за да се паркира)

Па супер е само што како што кажа ShakaZulu нема култура луѓево за такво нешто кај нас..Али супер е сепак, нека трај.

Ме интересира:

На претходните страни се опишав.

Јас знам една будала шо буши гуми и крши ретровизори ако му паркираш пред врата... :) а и знам колку пречи на некој да му го затвориш просторот.... така да најдобро е некој да го крка, па ќе му текни уште еднаш да се паркира пред врати или сред улица.

Инаку, кога имам работа нешто в центар кога сум со кола, секогаш земам некој со мене да седи в кола дури да завршам работа. И слободно си паркирам пред Комерцијална, или кај и да е на главната улица... :)

Така и треба паметно, и овие што се бунат, нека паркирааат ваму кај нас или каде било, да се најди некој таков, па да видам дали др.пат ќе му смета зонско паркирање. Не е 2 сати, туку цел ден за 20 денари. Срамота да се буниш.

Ц ц цц, тешки глупости. Значи, ако сум со кола, имам - немам работа, морам колата под мене и дома. Море море море кој кретени се нека си еби мајката. Кај се живо и диво паркинг напраеја, па сега уште и два сати да паркираш можело. Цц цц, се опраеја во државава до зонски паркинг стасавме.

Значи не е 2 сати, туку е повеќе време. Затоа е и толку дозволно за да нема глупости или да не биди строго. За 20 денари скоро шо се вика цел ден да ти стој колата, е срамота да се буниш. Епа паркирај друже некаде каде што мислиш дека по чошина е наубо. Али за 20 денари има некој да ти ја напрај колата тука да платиш не 20, 2.000 евра :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom