Телевизиски канали на МПЦ и на ИВЗ ?!

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
ОК, ајде две мислења ми беа избришани од темава. Ние само преку исмејавање ја покажавме реалноста, и тоа што би се случило. А и да уствари кој гледа телевизија?! Јас само гледам вести понекогаш, а филм не памтам од кога сум гледал дека се си имам на интернет. Така да и сите телевизии нека емитуваат програма каква сакаат, а понудата на таа програма генерално им е ср*ње. Ги укинаа странските програми што ги гледав и сега нема потреба од Телевизор. Не би се чудел ако еден ден на телевизорот би му направил нешто вака:

Хип хоп да споредуваш турска серија со верска телевизија ми е...богохулење? :-) се шалам ама стварно не ти држи споредбата христијанството е систем на цивилизациски вредностиа турските и индиските серии се...shit.

Хип хоп да споредуваш турска серија со верска телевизија ми е...богохулење? :) се шалам ама стварно не ти држи споредбата христијанството е систем на цивилизациски вредностиа турските и индиските серии се...shit.

Не само кажував дека на сите им е мака од Турски серии и заради тоа не ми се пушта ич телевизор. Избришан е тој дел за да не дојде до недоразбирање.
Иначе немам ништо против таква телевизија, само ако се користи за верско образование, а не за бизнис.

Темава е повеќе за во ЧДА зошто таму ќе има поголема заинтересираност отколку тука... Ок, гледам оти мораме да бидеме мртви сериозни за ваква комична идеја, па во склад на сериозноста ме интересира дали телевизијата ќе биде финансирана од приватниот сектор (МПЦ), ќе се одвојуваат пари од буџет или пак ќе се молам добрите христијани да дадат финансиска подршка?

Од една страна избришаа многу квалитетни телевизии па затоа не ни гледам многу тв.
Иако се нарекувам верник сепак...постојат цркви, џамии и други верски објекти за верски практики. Зарем не научија ништо од религиските поделби од јануари?

Не гледам што е проблемот под услов да не се финансира од државата. Ова е најнормална работа низ целиот свет. Мислам смешно е некој да биде против кога на ТВ се даваат порки, турски глупости и дебилни емисии и сега верски канали биле страшна работа.
Кои се тие најнормални земји во светот кои имаат канал со религија, ме интересира ?

Se dodeka ne davame pari za ova ke se soglasam da ima vakvi dve tv programi! Kao prvo ne( a se nadevam edno dobri 85% od mladite) gleam TV, kao vtoro edno 80% od domakinstvata kaj so TV e pusten 12+ saati nema da gledaat ovaa programa poso turskiov s*it mora nekoj da go glea, 10% sigurno nema ni da go imaat memorirano ovoj/ovie program/i taka da 10% sto preostanuvaat ili ke go pregledaat kanalot popratno(uz menjavanje kanali) ili starcive sto se 70+ ke gledaat nasabajle molitvi ke gi budat site komsii so Amin. Taka da ova i niso ne menja!

Има секаде религиозни телевизиски и радио станици. Не сум сигурен дека се во сопственост на верските организации, ма да тоа ништо не менува, програмата ќе биде иста. За жал никој не е заинтересиран да финансира во научни програми, образовни/детски програми, за ова секогаш има пари. Brainwashing extended. Не го оспорувам правото, сметам дека е погрешно.

Sekade ima religiozni kanali, eve eden ima i od Bugarija... Se vika Vjara tv.
gledav malce online, i nemase nesto posebno... crkvi samo i liturgii

Вјарата е алтернатива на бездуховността, отчуждението и отричането на ценностите. Историјата и традициите са благодатната почва за запазване на народността. Предназначението на човека като Божие творение трјабва да е в основата на всичките ни земни дела. Това са малка част от водештите мотиви за с'здаването на телевизија „Вјара”. Утв'рждаване на б'лгарската толерантност к'м различијата, уважение к'м другостта и стремеж да живеем заедно с разбиране за традициите, религијата и миналото са част от мисијата на целија екип на телевизија „Вјара”. Зад телевизија „Вјара” не се крие политическа сила, организација или институција. Тја т'рси подкрепата на официалните представители на всички вероизповеданија, които спазват законите и Конституцијата на Република Б'лгарија.

http://www.predavatel.com/bg/tv/vyara

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom