Ај нема по ред да одговорам туку нафрлано за побрзо да го склопам постов.
Додека играв кошарка ширум нашава држава, на терен се плукавме и теравме у ПМ и мајки и шајки и што ти ен, а после тоа сите заедно бркавме жени и пиевме
Воопшто не се устручавај да го сториш тоа у жар на "борбата". Бидејќи те знам лично веруј ќе нема значение што и да се случи тука на форумов
ЈАс веќе имам оформено лично мислење за тебе (позитивно е секако
) како и за многу други што ги познавам лино. Нема да го промени тоа пцуење на форум. Слободно. Ќе добие на динамика и сеир дискусијава
Заклучувам дека километарските постови не си ги прочитал. ПА ЈАС СЕКАДЕ НАПОМЕНАВ ДЕКА ВИСТИНСКИОТ ЗБОР Е ПЛАУСИБЛЕ, ТОКМУ ОНОЈ ШТО ТИ ГО ПРЕПОРАЧА. И СЕКАДЕ НАПОМЕНАВ ДЕКА ТИ СИ ГО КАЖАЛ ТОЈ ЗБОР.
Но тој збор не значи точност, туку претпоставена и очекувана точност.
И НАПОМЕНАВ СЕ СЛОЖУВАМ СО ТОА. МИСЛАМ ДЕКА ГИ РАСЧИСТИВМЕ ТИЕ ДИЛЕМИ МНОГУ СТРАНИЦИ НАНАЗАД, ОКОЛУ МОИЈАТА СКЕПТИЧНОСТ.
Мојата дискусија е со Антитеист пред се кој тврдоглаво се колне во абиогенезата и ТЕ. Ти самиот имаш потврдено дека ако се појави друга теорија која ќе го опише постанокот и развојот на живиот свет оберучке ќе ја прифатиш. Се разбира со исто толку научни докази како и ТЕ.
Јас го мислам истото, само што сум поскептичен од тебе или помалку скептичен од некој друг.
КАКО ШТО КАЖА СУКИ СИТЕ ИМААТ СКЕПСА, БАРЕМ ЗА АБИОГЕНЕЗАТА.
Велиш дека некои зборови немаат научна тежина, претпоставувам ги имаш во предвид и зборовите СЕ ПОЈАВИЛА ПРВАТА МАЧКА. Жити се кажи како ова се уклапа у наука. Ама ај.
Понатака ми велиш дека без основа барам математичка егзактност?????!!!!??
Не ме заебавај барам било каква егзактност, иста како онаа што ја нуди ЕВОЛУЦИЈАТА ВО РАМКИТЕ НА ЕДЕН ВИД.
Со твојов муабет ти ми велиш со други зборови заеби егзактност, веруј ми дека навистина има еволуција помеѓу видови и абиогенеза.
Ја велам не бива така.
Велиш дека сум ноторен скептик кој се сомнева догматски. КАде во моите скепси виде догма. Цело време се повикувам на егзактни науки.
Тоа е исто како да ти кажам дека си НОТОРЕН ВЕРНИК КОЈ ДОГМАТСКИ ЈА ПРИФАЌА ТЕ И АБИОГЕНЕЗАТА.
Зашто сметаш дека она што го пишувам не содржи доволно критичност? Сметаш ли теоријата на веројатност не содржи доволно елементи за критичност, а спротивно на тоа пак сликичките од делфини, риби со нозе, претставуваат доволно добар научен темел да се прифати однапред претпоставен точен факт?
Јас не мислам така.
Велиш дека се обидувам да релативизирам факти. И тоа не држи вода.
Ќе повторам ако сум ги релативизирал, тогаш тие не се точни.
Ајде да пробаме да релативизираме нешто од математиката. Избери некој факт кој можеш да го релтивизираш до таа мера, да побуди скепса кај еден куп луѓе.
Не оди тоа баш така.