Помош, софтверски проблеми и совети

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.990
Поени од реакции
7.133
Ме интересира дали во PowerPoint е можно да се направи презентација како плејлиста со песни и со клик на секоја да се пушта? Како на двд да е и сето тоа да се зачува на крај во еден фајл и да се префрли на друг компјутер и да работи?

Член од
24 декември 2011
Мислења
150
Поени од реакции
24
Имам 3Д телевизор што поддржува Real D 3D. Каков програм да симнам на копмјутер за да го чита ЦД-то со филмот ? ЦД-то е Blu Ray 3D и компјутерот има Blu Ray читач ама немам програма на која што треба да го пуштам. Планот ми е да го поврзам компјутерот со телевизор и да го пуштам филмот.

M

Mr.InF3ction

Гостин
Ме интересира дали во PowerPoint е можно да се направи презентација како плејлиста со песни и со клик на секоја да се пушта? Како на двд да е и сето тоа да се зачува на крај во еден фајл и да се префрли на друг компјутер и да работи?
Ѕирни ова. Мислам дека е тоа што ти треба. Ако не гуглај како да направиш копчиња со ПП и би требало да најдеш тоа што сакаш.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Имам 3Д телевизор што поддржува Real D 3D. Каков програм да симнам на копмјутер за да го чита ЦД-то со филмот ? ЦД-то е Blu Ray 3D и компјутерот има Blu Ray читач ама немам програма на која што треба да го пуштам. Планот ми е да го поврзам компјутерот со телевизор и да го пуштам филмот.
http://www.cyberlink.com/index_en_US.html?r=1

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Aj да ми одговори некој кој е запознаен со торенти и тракери и слични тракатанци :)

Правам торент во уторент, ставам едно 5-6 тракери..и после торентот го аплоудирам на една страна за симнување.. и се тоа,ама после кога се вади торентов нејќе да мрдне од 0.0 % ..што е финтава со ова неможам да сватам ?

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Не знам дали е за тука и дали ама не најде ништо соодветно.Значи да ми препорача некој програм за звук/тон менења на глас дотерување чистење (разбирате ме нели) .Одговрите ми по пп ако нешо не смеете тука или шо знам(мада линкови не тражам.Данкешен.

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
Ај некој ако знае што е проблемот со мојот РС, вака на тие игрите што се на Фејсбук ми сецка како улаво, како Слајд Шоу е!
Компјутерот мислам дека не е проблем, лаптоп е со Интел и3 процесор, 3 гига РАМ, итн. Исто така Гугл Хром користам.
Што може да е да сецка до толку многу?

fenomen

Сезнајко
Член од
17 јули 2008
Мислења
387
Поени од реакции
51
Проблем со прикажувањето на минимизирани икони на Таскбарот.
Ги преинсталирав драјверите од графичката.
Ми се појавуваат во целост минимизираните икони како мали прозори, (кога ќе ја поставев стрелката од маусот на минимизираните икони на таскбарот се покажуваа, сега не) Дали знај некој до што може да биде.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Ми се појавуваат во целост минимизираните икони како мали прозори, (кога ќе ја поставев стрелката од маусот на минимизираните икони на таскбарот се покажуваа, сега не) Дали знај некој до што може да биде.
Вака или вака сакаш да ти бидат иконите ? :)
--- надополнето: 6 февруари 2012 во 20:27 ---
Постои бесплатен клуч за revo uninstaller?
ПП
--- надополнето: 6 февруари 2012 во 20:31 ---
Ај некој ако знае што е проблемот со мојот РС, вака на тие игрите што се на Фејсбук ми сецка како улаво, како Слајд Шоу е!
Компјутерот мислам дека не е проблем, лаптоп е со Интел и3 процесор, 3 гига РАМ, итн. Исто така Гугл Хром користам.
Што може да е да сецка до толку многу?
Имаш пробано преку друг пребарувач :) ?

fenomen

Сезнајко
Член од
17 јули 2008
Мислења
387
Поени од реакции
51
Вака или вака сакаш да ти бидат иконите ? :)
Како второта вака. Така и ми изгледаат иконите но кога ќе се лоцирам со маусот на некоја од иконите нели се појавуваше како минијатурен прозорец. Е сега се појавува само текст од апликацијата за која се однесува.
П.С. Незнам зошто неможам да направам и скриншот, така само една слика ќе објасни што сакам да кажам. :) Се надевам дека сега бев појасен за проблемот!

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Пробај со оваја постапка http://www.mydigitallife.info/how-to-turn-on-and-enable-aero-in-windows-7-enable-aero-peek/

H

HoT IcE

Гостин
Откако ќе направиш divx фајл на компјутерот, го режеш како Data Disc vo nero i sl. програми, така? После на двд плеер бираш subtitle и ќе ти ги појави сите преводи кои си ги вградил. Ако двдплеерот не ти го препознава фајлот, тогаш ќе треба да му ја смениш екстензијата на .divx fajlot vo .avi. Ако и после тоа не сака, тури му и вегета:pos:
Друже, се снајдов на поновата верзија од AddXSub, на 9ката.
Сега имам проблем, гласовите се намалени на глумците додека зборуваат, како да го средам тоа?
И како на пример да го подесам малку погоре преводот, телевизорот ми е 82, и на некои филмвои, се наоѓа многу долу, како да го средам, и отприлика, која големина е добра за 82ка телевизор.
Те пишувам тебе зошто ми го препорача програмов, па сигурно имаш највеќе познавање.
Но доколку има некој што знае како да го средам ова, нека пише, има пиво од мене ако ми помогне, едвај ги средив преводите да функционираат.
tv_panasonic_24582570_1_F.jpg
Еве за каков телевизор се работи, 28" е најверојатно.
Па според вас, која големина би била најдобра за телевизоров, и како да га позиционирам.
Фала однапред.

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Па има во упатството за кое ти дадов линк http://forum.kajgana.com/threads/Софтвер-за-лепење-на-титлови.54512/#post-4561860, имаш опција тест, и кога ке го пуштиш фајлот на тв ќе видиш на која вредност, пример 480 дали е премногу долу, ако е премногу, тогаш идеш на 470, или 460 ако сакаш повисоко да е.
Ако ти е пиши бриши цд-то, тогаш имаш можност да пробуваш колку сакаш. Имаш и примери и во истиот пост. Но не заборавај, откако ќе откриеш на која висина ти е идеален преводот, ОТштиклирај го она за Тест, бидејќи нема да ти вметне превод него ќе си иде тоа тест по екранот. Тест е само да дознаеш на која висина ти треба преводот.
Како што веќе пишав таму за хдтв епизоди од 350мб сум испитал и за плазма 42 и за таков 29инчен телевизор и сум ставил вертикална вредност. За други епизоди 480p исто имаш информации па и за некој двдрип правев тест. Барем немаш многу чекање, за 1мин добиваш дивикс фајл со вграден превод каков сакаш и големина на фонт каква сакаш.

H

HoT IcE

Гостин
Па има во упатството за кое ти дадов линк http://forum.kajgana.com/threads/Софтвер-за-лепење-на-титлови.54512/#post-4561860, имаш опција тест, и кога ке го пуштиш фајлот на тв ќе видиш на која вредност, пример 480 дали е премногу долу, ако е премногу, тогаш идеш на 470, или 460 ако сакаш повисоко да е.
Ако ти е пиши бриши цд-то, тогаш имаш можност да пробуваш колку сакаш. Имаш и примери и во истиот пост. Но не заборавај, откако ќе откриеш на која висина ти е идеален преводот, ОТштиклирај го она за Тест, бидејќи нема да ти вметне превод него ќе си иде тоа тест по екранот. Тест е само да дознаеш на која висина ти треба преводот.
Како што веќе пишав таму за хдтв епизоди од 350мб сум испитал и за плазма 42 и за таков 29инчен телевизор и сум ставил вертикална вредност. За други епизоди 480p исто имаш информации па и за некој двдрип правев тест. Барем немаш многу чекање, за 1мин добиваш дивикс фајл со вграден превод каков сакаш и големина на фонт каква сакаш.
Добро, ајде тоа те разбрав, но што е со гласот на глумците?
Едноставно, премногу тивко зборуваат.
Заборавив да ти пишам, на пример на The Expendables, на 480 vertical, преводот е океј, а на Killer Elite, на 480 vertical е премногу долу.
Мислам дека 460-465, би било таман.
Но ова со гласовите ме страшно нервира.

Kajgana Shop

На врв Bottom