Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Толку кила со која комбинација качи?

Ај ако можеш поопширно што креатин и што друго те качи на 76?

Whey со креатин?
После Loading фазата , пред тренинг Whey со Креатин Монохидрат (од Optimum Nutrition, макар да мислам нема врска која фирма е сите микронизирани се исти) и мед (2-3 лажички ) .
После тренинг милкшејк со Whey и банана (понекогаш и 1-2 јајца) .
Внес на вода преку денот ми беше околу 5-6 литри.
Што се однесува до вежбањето, единствена разлика што ја направив беше тоа што почнав 1 неделно да правам мртво кревање за разлика од претходно еднаш во 2 недели кога правев.
А што се однесува до планот на исхрана, претпоставувам знаеш за pre-workout внесување на повеќе јаглехидрати до протеини a post-workout чист внес на протеини и навечер пред спиење урда (поради количеството казеин).

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Барав вчера сок од грозје но неможев да најдам, во ред ли е ако го пијам со сок бистар сок од јаболко?
Каков сок од грозје??? Најверојатно мислиш на сок од боровница за мешање на креатин и тоа од едноставна причина што има највеќе шеќер во него (60калории наместо 40 кај повеќето сокови)

Член од
21 декември 2011
Мислења
568
Поени од реакции
294
daли ке користиш сок од грозје,боровница,декстроза или суво грзоја не прави баш и некоја разлика..

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
daли ке користиш сок од грозје,боровница,декстроза или суво грзоја не прави баш и некоја разлика..
Освен што сок побргу се апсорбира а сувото грозје треба првин да се свари.

Член од
21 декември 2011
Мислења
568
Поени од реакции
294
Ги дадов како пример резултатот на крај е ист за иста работа се употребуваат....

Член од
18 ноември 2011
Мислења
81
Поени од реакции
25
dali kreatinot moze da se pie sam ili treba da se kombinira so nesto drugi suplementi

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
dali kreatinot moze da se pie sam ili treba da se kombinira so nesto drugi suplementi
Директно НЕ МОРА да се комбинира со ништо. Но обично паралелно се пие и протеин за подобри резултати. Исто така креатинот се конзумира со прости шеќери како декстроза за подобро апсорбирање од клетките.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
a vistina le e toa deka bil steten?
Не. Креатин монохидрат е еден од суплементите за кои има направено највеќе научни студии за неговата безбедност. Над 100 пати е потврдена неговата безбедност кај здрави особи

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
sakam da kacam masa i tuka vo edna prodavnica mi go preporacaa ovoj produkt
http://www.bodyfit.si/si/nutrabolics-massfusion-7260g-i1438.shtml
aj ako nekoj e poprofesionalno upaten go molam da me posovetuva o_O
Станува збор за класичен гејнер збогатен со креатин, но не е наведено во која количина така да можно е да има некоја мизерна бројка само колку да стои на етикетата. Има 20% на протеин во него што е меѓу послабите гејнери но ако тешко качуваш маса тогаш и не е така лош избор, зависно од цената.

Член од
30 август 2011
Мислења
22
Поени од реакции
5
Станува збор за класичен гејнер збогатен со креатин, но не е наведено во која количина така да можно е да има некоја мизерна бројка само колку да стои на етикетата. Има 20% на протеин во него што е меѓу послабите гејнери но ако тешко качуваш маса тогаш и не е така лош избор, зависно од цената.
pa momentalno tuka samo edni se dostapni
na ovaa firma.... http://www.bodyfit.si/

spred tebe sto bi bilo dobro da zemam ?

Член од
4 февруари 2012
Мислења
20
Поени од реакции
8
Imam koristeno prostar proteinceto i muscle juice 2600 gejnerot. Mislam deka bilo koe od tie dve da zemes nema da zgresis.

Kajgana Shop

На врв Bottom