Не јади гомна сеа за луѓево од форумов, и ти си имаш твои бисери па никој не ти пререкуе. до вчера и Цезар беше најбољи у Свет според експертизава тука сеа 8 гола у 3 дена прими па ај сеа и за тоа да се навраќаме кој што рекол, a за Милито да не збора, једини бев на форумов што веруваше у него, па никому ништо ...
После Мурињо кој и да дојдеше ќе важеше оноа од коњ на магаре, било кој, немаше никој кој гарантираше успех, ти се фати за Рајкард тој период а он Галатасарај го упропасти, еден од најбогатите турски тимови каде ја имаше целата слобода да прави што сака, сега лесно е да се каже после неколкуте грешки на управата при избор на тренери дека згрешиле, од денешен аспект и Леонардо делува добро ... Леонардо.
Моја голема замерка имаат за Гасперини и неговиот наследник, тука требаше да повлечат и да се решат за Барези и компанија ( очигледно, моја неостварена желба ќе остане ова, освен ако периодов не го ишутираат и Ранко ), ама пак, од сегашен аспект тоа делува ок, кога го тепаа Милан сите среќни и задоволни бевме тука ( до душа ја не бев, баш умарав за вакво сценарио ама ме заќутуваа за да не кварам атмосфера ), сите чинеа тогаш, сега пак, на старото, критики критики критики, они не знаеле да го водат тимот, ние тука знаеме, незнаев дека од 2010 летото Морати, Бранка и компанија дошле, сигурно оние успеси од претходно биле под водство на некои други луѓе што знаеле да го водат тимов.
Колку Мурињо и само Мурињо значел нешто се виде и во Реал Мадрид кога отиде лани, дебакл на сите фронтови освен Куп.
На крај краева од Милан сигурно немаат полош тим, и од Јуве, ама на тренерската позиција се убедливо најслаби од сите големи клубови во Европа, а и во Свет, веќе 2 години по ред. Sad but true.