Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

SayWhaat!?

олимпион
Член од
11 јуни 2011
Мислења
109
Поени од реакции
34
Ќ
И ова е ептен добра идеја. Ама ептен.
Навистина нема поголема радост од такво изненадување. :)
Може место ова да купи киндер јајце да го отвори полека и таму кај играчката да стави своја порака и да го затвори пак. Јас така имам направено, кое изненадување е тоа немате појма. Еве чекор по чекор!
Да не се повторувам, кажав веќе еднаш погоре, кој прочитал-прочитал, али стварно идејата ми е преубава (иако е крадена од филмовите) :pipi:
Напиши кратка порака на ливче и отиди во рамстор да ти го испечат во колаче. Fortune cookie

Можеш да и купиш фото-албумче и да извадиш слики, вашите најдобри слики, или уште подобро да направиш колаж од истите, така интересно скоцкано. И сето тоа во украсна кутија и со бомбони да и го поклониш.

Можеш на хамер да напраишеш "ниту ова не е доволен простор да напишам колку те сакам" или нешто што ти сакаш, што ви значи на двајцата.

Можеш да и го изрежеш на CD нејзиниот омилен љубовен (со среќен крај) филм и да и го ставиш во поштенско сандаче, со порака дека сакаш тоа да е вашата приказна.

Се можеш, само да сакаш :)
Ќе испробам фала ви многу . Имате интересни идеи :))

Член од
2 февруари 2012
Мислења
3
Поени од реакции
1
Лесна бременост, и не, не е можно! ;)
И каков љубовен проблем е ова, побогу ?! :vozbud:
Како тоа мислиш лесна бременост ??
како и да е благодарам на одговорот.
--- надополнето: 2 февруари 2012 во 17:20 ---
Поверојатно е да личи на гинекологот што ќе те пораѓа, не се секирај, барем ќе има убави прсти детето.
хехехе епа добро да не му ја мислам барем за прстите ако е така :)

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
batec ocigledno deka si tvrdoglav isto ko mene :) ti si imas svoe mislenje jas si imam svoe, ako prodolzime vaka use 5 godini nema da se razberime ;) i zato kraj na diskusijata ;) pozz
Не се обраќа така кога не знаеш кому му се обраќаш. За друг пат да си знаеш:)
Иначе не е проблем за крај на дискусијата. Јас не терам инает, само сакав да ти објаснам некои работи, за да ти е полесно и тебе еден ден. Но бидејќи се умори од пишување без читање, слободно откажи се овде и сега, но немој така секогаш и секаде, за да не останеш цел живот неук. Позз.;)

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Имам едно прашање,знам дека е малку глупаво ама сепак сакам да ве прашам,
пред некој период незнам каде точно прочитав дека детето кое ќе го родиш може да личи на тој што те скинал т.е ти бил прв бидејќи јас сум бремена па ме интересира, дали вие сте прочитале нешто такво и дали е возможно воопшто.
:unsure:
Не....само во очите може да си личат,и минимално во суратот.

^amfibija^

vodozemec
Член од
31 јануари 2012
Мислења
38
Поени од реакции
14
anonimna prasuva nesum zacleneta - kakov sovet bi mi dale ako ve prasam deka posle dvaeset godini brak i toa sreken so dve kerki sakam i me saka zenet covek? raboti so mene se gledame, baknuvame a za drugo nemame kade a sigurna sum koga bi sakala jas i bi imale nekoe skrisno mesto za poveke od baknuvanje i galenje bi sakal i toj da legne so mene.:(
--- надополнето: 31 јануари 2012 во 19:59 ---
anonimna prasuva nesum zacleneta - kakov sovet bi mi dale ako ve prasam deka posle dvaeset godini brak i toa sreken so dve kerki sakam i me saka zenet covek? raboti so mene se gledame, baknuvame a za drugo nemame kade a sigurna sum koga bi sakala jas i bi imale nekoe skrisno mesto za poveke od baknuvanje i galenje bi sakal i toj da legne so mene.:(
е па анонимна, ризик фактор е тоа. 20 год среќен брак, не само брак ради реда не се фрла така лесно на ризик со афера со оженет човек. прашања:
1.дали си го сакаш сопругот и имате односи?
2.дали оженетиот кој го сакате е спремен да напусти семејство за тебе а и ти исто така? тука секако и работното место доаѓа во врска?
ако првото е ДА, седи мирна и авантурирај без ваков ризик, а ако второто ти е ДА, тогаш напред!

Член од
2 август 2011
Мислења
139
Поени од реакции
44
replika avanturiram bez napustanje na brakot i decata a isto i toj. zaedno sme koga mozeme i ne spomnuvame brak deca taka se imame dogovoreno znaci ako jas sum sigurna deka denes mozam da se vidam so nego na eden cas izleguvam a ako ne si sedam mirna doma. neznam kako da vi kazam ama jas navistina go sakam i posakuvam i jas se cudam kako moze srceto tolku drug da saka zatoa sto zeni kako zeni si kazuvame ova se slucilo ili taa spiela so onoj jas sum se cudela kako mozela no ete i mene mi se slucuva istoto toa e toa.:cautious:

^amfibija^

vodozemec
Член од
31 јануари 2012
Мислења
38
Поени од реакции
14
можам да замислам што сакаш да кажеш. ама немој срце во оваа ситуација да си играш со оган. премногу е ризицно иако исто толку посакувано. вашиот договор никој не гарантира дека ќе е вечен. секогаш, ама секогаш еден со тек на време ќе поцни да бара повеќе и со самото тоа идат и проблемчињата. но ти си возрасна и секако секој си е ковач на своја судбина, на тебе е како ке си препуштиш. позз

Член од
26 јануари 2012
Мислења
172
Поени од реакции
430
replika avanturiram bez napustanje na brakot i decata a isto i toj. zaedno sme koga mozeme i ne spomnuvame brak deca taka se imame dogovoreno znaci ako jas sum sigurna deka denes mozam da se vidam so nego na eden cas izleguvam a ako ne si sedam mirna doma. neznam kako da vi kazam ama jas navistina go sakam i posakuvam i jas se cudam kako moze srceto tolku drug da saka zatoa sto zeni kako zeni si kazuvame ova se slucilo ili taa spiela so onoj jas sum se cudela kako mozela no ete i mene mi se slucuva istoto toa e toa.:cautious:
Мене искрено, една работа не ми е јасна. Ти побара совет, во име на другарка, сеедно :confused: за деликатна тема, што подоцна сама си го одговори во овој пост. Ако веќе знаеш што да правиш, и ништо не може да ти ја промени таа одлука, не пишувај бре, не се ставај во ситација да се оправдуваш себе си, колку и да е банална твојата одлука. Само колку да се напишело нешто. ц ц ц...

Со должна почит, чисто дека годините твои не се соодветни со моите, но јас бе жено не те разбирам. Имаш две деца, ќерки. Не ти е обврска да си го гледаш семејството и да се радуваш на постигнатите сопствени успеси, на сопругот, и на децата?!
Да си некоја што рипнала во брак туку така и да си помлада, да разберам, Хеј, свашта се дешава, али ова, после толку време, никако не можам да го разберам, најмалку да го оправдам.
Ем ти иска, ем ти стиска, го сакаш него, но не сакаш да си со него, имаш трошка совест за фамилијата да не си ја растурш, но не сфаќаш дека криејќи им правиш уште полошо.
Климакс ти престои, ти како во пубертет се однесуваш.

И на што ти личи она, или ќе се видам или ќе си седам мирна дома? Ти си се, но најмалку си мирна.
Утре децата ќе ти пораснат, ќе ги советуваш да постапуваат како тебе?! (реторички прашања, не се мачи да ми одговориш)

Љубовта понекогаш е слепа и глува, но не значи дека не може да се заузди, ама штом си решила, дека ти навистина го сакаш, сакај си го бе, само ти ќе си трпиш последици, не некој друг.

Џабе се мачиев да ти одговорам на постот, но некогаш кога ќе прочитам вакво нешто, сум среќна што не размислувам така, на мои дупло помалку години од тебе.

Член од
2 февруари 2012
Мислења
3
Поени од реакции
1
Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
А зошто разводот не е опција за женетиот и мажената кои се во врска?
Ако се сакате толу - објасни му го тоа на сопругот, по мирен пат, без драми дека ти него го почитуваш и го сакаш како татко на твоите деца, но дека среќата си ја нашла на друго место. Истото нека го направи и он со жената.
Каков и да е твојот сопруг и каква и да е неговата согруга, заслужуваат почит и ја заслужуваат вистината.

Само пред да направите било што, треба да бидете сигурни дека тоа што го чувствувате двајцата е љубов, а не е само желба за авантура, бегство од монотонија, тага по младоста кога бевте млади и слободни.

Луѓето во зрелоста често го доживуваат ова, често мислат на тоа што пропуштиле влегувајќи во брак, имаат потреба за адреналин, за авантура, за да си докажат на себе дека и покрај годините - сеуште се пожелни (жените) и способни (мажите).

Размисли за што станува збор. Не те осудувам, ниту него, напротив сметам дека вистинската љубов треба да има предност, сметам дека треба да си го слушаме срцето, дека среќата е најважна, но мислам дека треба да размислите дали е љубов или се само хормони...

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Зависи од ситуација до ситуација, има брачни двојки кои после 10,15,20,25....750 години брак веќе не го гледаат големиот кујнски нож само како прибор за приготвување храна а пиштолот само како наследство или предмет за самоодбрана...потпирањето на брачниот партнер на оградата од балконот на 6-ти кат не им буди романтични мисли туку несвесно навивање во корист на силен ветар или разлабавени спојки...така да ништо страшно, твоето либидо само го игра последното танго (given the marriage span, you`re hardly in the full bloom of youth, perhaps one last chance to feel like a teen)...
Не е до срцето, други органи се криви за ситуацијата...:)
Едино деците или сопругот ако разберат и при евентуална правна разврска по дифолт челадта ќе биде на страната која не изневерила (how could you !)...но тоа е ризикот, како и во се друго така и во вакви ситуации.

M

Moon Child

Гостин
А зошто разводот не е опција за женетиот и мажената кои се во врска?
Ако се сакате толу - објасни му го тоа на сопругот, по мирен пат, без драми дека ти него го почитуваш и го сакаш како татко на твоите деца, но дека среќата си ја нашла на друго место. Истото нека го направи и он со жената.
Каков и да е твојот сопруг и каква и да е неговата согруга, заслужуваат почит и ја заслужуваат вистината.

Само пред да направите било што, треба да бидете сигурни дека тоа што го чувствувате двајцата е љубов, а не е само желба за авантура, бегство од монотонија, тага по младоста кога бевте млади и слободни.

Луѓето во зрелоста често го доживуваат ова, често мислат на тоа што пропуштиле влегувајќи во брак, имаат потреба за адреналин, за авантура, за да си докажат на себе дека и покрај годините - сеуште се пожелни (жените) и способни (мажите).

Размисли за што станува збор. Не те осудувам, ниту него, напротив сметам дека вистинската љубов треба да има предност, сметам дека треба да си го слушаме срцето, дека среќата е најважна, но мислам дека треба да размислите дали е љубов или се само хормони...
Работата е, што не е толку еденоставно да се седне и после 20 години брак да се направи овој разговор, уште и да се признае дека постои некоја друга личност. Можеби во некоја друга земја или на друг полуостров тоа, ама на Балканскиов тешка работа.

Јас како дете на разведени родители после 25 години брак, ќе ти кажам Сабиха, дека ако се дознае она што го правиш, твоите деца никогаш нема да ти простат. И не само тоа, туку за навек ќе ги бележиш, особено ако си од некое помало место. Колку и да звучи примитивно, таа е реалноста овде, и од искуство ја кажувам. Никогаш нема твоите деца да се спасат од злите оговарачки усти и што е најтрагично, изговорените зборови ќе ги болат, и ќе ги боли секогаш кога ќе се чепне темата семејство во друштво. Мене ми претставува тоа огромен проблем, до степен што не ни сакам да се мешам во друштво, поради таа тема и нејзини потпрашања. Несакам да разглабам повеќе и да изнесувам податоци, ама ме боли темава и морав да дадам мал дел од мое искуство. Ако сакаш низ трауми да минат, тогаш, слободно направи го тоа. Макар и разведи се и биди со тој, пак нема да им биде сеедно нив. И нема повеќе муабет околу тоа, секој развод е болен за децата, макар се случил по незнам колку мирен пат.

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Што е работава бе луѓе со мене? Никогаш не сум се заљубил како што вие ја опишувате љубовта. Сум имал 6 долги(над 6 месеци-3 години) врски и неколку кратки(до 3 месеци) и никогаш баш никогаш кога ќе прекинам не сум се чуствувал осамен, тажен да патам по некоја да мислам да ми недостига што и да е. Секогаш кога ќе ме побарале повторно да се видиме сум одел само поради секс, без никакви емоции да сакам да ја видам или како и да е, како го чувствувате тоа? Последниов период се гледам со 2 девојки чисто ради сексот,(многу лесно заводливи со малку шарм и минимален труд и малку кеш уз добар провод, паднаа)-воопшто не ме привлекуваат , тие тоа го знаат дека нема шанси за врска, но доколку дознаат дека се гледам и со двете ќе има расправија обавезно.А и едноставно многу ги игнорирам, ни на роденденот не ги поканав а тие очекуваа и дека ќе ги представам на друштвото.:D Наредниот ден едната ми се јави да ми се покани сама и ми вика: Торта должиш! Не сакав да ја видам тогаш а не знаев што да одговорам и викам: Ја изедоа тортата гостите,немат појќе :facepalm:. И воопшто не ме засегаше дали тоа ќе го свати на шала или сеиозно.
Секогаш сум мислел дека кога имам девојка сум заљубен, но никогаш не ме заболело ни срце ни к*р за нив.
Секогаш сум прекинувал со врските од причини како : монотоност, досадија, ненапредување. Едноставно тој пламен што загорел во мене полека но сигурно се гаснел. Како информација околу се ова ке кажам дека сите девојки сум ги имал ги имам изневерено-дали е тоа причина што се одљубувам? И дали опсесијата во работата и лакомоста за напредок на мојата фирмичка имаат улога во ова, како фактор кој не ми дава да мислам на нив доволно, едноставно си имам работа( кај сака нека оди, и што сака нека прави јас имам побитни обврски од неа). Значи никогаш не ми била љубовта на прво поле.
Единствено ако не си ја видам внука ми 2 дена и морам да одам да ја видам,имам страшна потреба од неа, без неа не можам стварно-тоа е љубов:love:. Верувам во љубовта и сигурен сум дека постои, но интересот и среќата многу ги мешам.

Член од
26 јануари 2012
Мислења
172
Поени од реакции
430
Што е работава бе луѓе со мене?
Па да ти кажам, многу тешка ситуација, не знам дали сум компетентна да зборувам, може ти треба совет од стручно лице. :pos::pos:
Али работава, фали ме усто, да не те расчепам. (шала, де)

Ништо не ти е бе дете, ти си сосема нормален. (Нажалост, таквото однесување од страна на машко, денес се смета за нормално).
Е сега малце претеруваш со двете, али шта је ту је. Чисто, од женска страна вака прочитано, не е на арно, но нејсе, не си ти крив, криви се тие што ти дозволиле така да се однесуваш со нив. :cautious:

Да ти речам дека не чини да вараш, и сам си знаеш, џабе ќе е. Јас не знам што е тоа што сакаш да чуеш?!
A за опишување и доживување на љубовта, тоа е индивидуално, јас не знам ти што очекуваш, сон да не можеш да фатиш? Не читај Ромео и Јулија, таква, никогаш можеби и нема да доживееш.

Совет плус-Не слави роденден, голем си веќе. :cool:

Kajgana Shop

На врв Bottom