Нема да се обидеш, туку ќе се вратиш! Ти посакувам многу повеќе среќа понатаму во животот!fala vi na site za sovetite....mnogu mi znaci sekoj zbor sto go procitav......ke se obidam da se vratam vo normala nekako)))
Бракот ти ја изгубил смислата оддамна, незнам што се мачиш, сигурно нема да живееш 101 годинa...Ако не планирате двајцата да се разведувате, барем смислете начин никој да не дознае, децата не се криви, зошто општеството наложува „брак“ до смрт.anonimna prasuva nesum zacleneta - kakov sovet bi mi dale ako ve prasam deka posle dvaeset godini brak i toa sreken so dve kerki sakam i me saka zenet covek? raboti so mene se gledame, baknuvame a za drugo nemame kade a sigurna sum koga bi sakala jas i bi imale nekoe skrisno mesto za poveke od baknuvanje i galenje bi sakal i toj da legne so mene.
Искрено, не верувам дека личноста е по дефиниција ваква или онаква, т.е. не верувам дека некој/а по дефиниција сака да изневерува или не. Сметам дека се работи за ситуации и мислам дека секој е способен да направи сè ако му е од интерес. А 100% сум убеден дека, ако има солидна комуникација во врската, до неверство нема да дојде, или ќе дојде но нема да донесе болка, бидејќи ќе биде претходно искомуницирано и разработено, па со самото тоа и нема да биде неверство, туку ќе биде раскинување или, во најекстремен случај, свингање (размена на партнери).Не бре брат...зошто оваа реченица си ја ставил во златен пост.
Зар има на светов оправдување за неверство???
Каква сака нека им била врската,битно е дека тој ова што го дознава сега го боли....а треба и да дознае колку пати го има изварано во текот на тие 7години,за да му стане јасно дека,тоа си е до личноста,а не да бара вина во врската дали била добра или лоша.
Го сака бакнувањето, галењето и страста со другиот човек. Ја боли уво за тоа кои се неговите желби, страсти, колку гласно дише кога спие, како му мирисаат чорапите и гаќите, кое е неговото семејство, какви пријатели има, како се облекува, кои хобија ги има... Сето тоа го знае за мажот, но, поради некоја причина, сексуалниот живот со мажот ѝ не функционира. На тоа треба да поработат. Некогаш функционирал, но сега нешто им чкрипи, па изгледа заборавиле.anonimna prasuva nesum zacleneta - kakov sovet bi mi dale ako ve prasam deka posle dvaeset godini brak i toa sreken so dve kerki sakam i me saka zenet covek? raboti so mene se gledame, baknuvame a za drugo nemame kade a sigurna sum koga bi sakala jas i bi imale nekoe skrisno mesto za poveke od baknuvanje i galenje bi sakal i toj da legne so mene.
--- надополнето: 31 јануари 2012 во 19:59 ---
anonimna prasuva nesum zacleneta - kakov sovet bi mi dale ako ve prasam deka posle dvaeset godini brak i toa sreken so dve kerki sakam i me saka zenet covek? raboti so mene se gledame, baknuvame a za drugo nemame kade a sigurna sum koga bi sakala jas i bi imale nekoe skrisno mesto za poveke od baknuvanje i galenje bi sakal i toj da legne so mene.
Во овој твој пост,ама со ниедна реченица не се согласувам.....бидејќи премногу длабоко навлезе да анализираш,за да го исфрлиш на површина одговорот кој го посакуваш...но едноставно пак се изврте на почеток.Искрено, не верувам дека личноста е по дефиниција ваква или онаква, т.е. не верувам дека некој/а по дефиниција сака да изневерува или не. Сметам дека се работи за ситуации и мислам дека секој е способен да направи сè ако му е од интерес. А 100% сум убеден дека, ако има солидна комуникација во врската, до неверство нема да дојде, или ќе дојде но нема да донесе болка, бидејќи ќе биде претходно искомуницирано и разработено, па со самото тоа и нема да биде неверство, туку ќе биде раскинување или, во најекстремен случај, свингање (размена на партнери).
Дечкото апсолутно не треба да го боли уво *зошто* дошло до неверството, туку треба да е фокусира на наоѓање на нова партнерка - ако 7 години врска не биле доволни за тие да почнат да комуницираат и да си ги искажуваат проблемите (коишто довеле до неверство од едната страна), сега па никако нема да доведат до тоа. Голем дел од вината за ова неверство го носи самиот дечко, бидејќи не обрнувал внимание на комуникацијата и желбите на неговата партнерка и си дозволил тие да ѝ останат незадоволени, па таа отишла да ги бара на друга страна. Но тука неговата одговорност престанува. Штом таа *ги побарала* на страна, тој веќе нема никакви одговорности повеќе да се грижи за неа - таа сама може да се грижи за себе.
Со други зборови, ако продолжи со истава типка, мора да биде спремен дека таа ќе може да се грижи за себе и во иднина, т.е. да си ги задоволува сексуалните апетити без него, на страна. Тоа е она што него го боли и што прашува „дали може да помине преку тоа“. Штом го боли - не може.
И, според мене, не треба, туку треба да најде нова партнерка. Важната лекција од оваа 7-годишна неуспешна врска е дека е екстремно важно да се комуницира со партнерката и дека ништо не е здраво за готово и дека врската се развива и одгледува цел живот, додека смртта не ги раздели (не сакам да звучам религиозно, но сметам дека, ако вистински сакаш некого, го сакаш цел живот и се грижиш за него цел живот).
Абе не и се обраќај во трето лице.....sabiha е таа што прашува за совет,само нешто се изглупирала,и почнала да лаже и да вели дека ова се работи за друга.Го сака бакнувањето, галењето и страста со другиот човек. Ја боли уво за тоа кои се неговите желби, страсти, колку гласно дише кога спие, како му мирисаат чорапите и гаќите, кое е неговото семејство, какви пријатели има, како се облекува, кои хобија ги има... Сето тоа го знае за мажот, но, поради некоја причина, сексуалниот живот со мажот ѝ не функционира. На тоа треба да поработат. Некогаш функционирал, но сега нешто им чкрипи, па изгледа заборавиле.
Под итно треба да зборува со мажот ѝ, ако сака да си го спаси бракот. Во спротивно, следи развод (како и да ја врти работата ќе дојде до тоа) и ќе си го поремети својот живот, животот на мажот и на децата, како и на жената и децата на женетиот човек. Ако е спремна да се носи со тоа (и женетиот ако е спремен да се носи со истото), нека повелат. Јас сум лично против тоа, но тоа е нивна работа.
Да не се повторувам, кажав веќе еднаш погоре, кој прочитал-прочитал, али стварно идејата ми е преубава (иако е крадена од филмовите)ај вака..ако сакате да ми кажете некое интересно изненадување за девојката би сакал да и напраам ама по можност да не е материјално (не сака премногу мат. работи ) хелп
Може место ова да купи киндер јајце да го отвори полека и таму кај играчката да стави своја порака и да го затвори пак. Јас така имам направено, кое изненадување е тоа немате појма. Еве чекор по чекор!Напиши кратка порака на ливче и отиди во рамстор да ти го испечат во колаче. Fortune cookie
И ова е ептен добра идеја. Ама ептен.Може место ова да купи киндер јајце да го отвори полека и таму кај играчката да стави своја порака и да го затвори пак. Јас така имам направено, кое изненадување е тоа немате појма. Еве чекор по чекор!
Да и јас мислам дека таа за себе си поставува прашања, само нема храброст да напише - ми треба совет , па затоа пишува (анонимна прашува)Абе не и се обраќај во трето лице.....sabiha е таа што прашува за совет,само нешто се изглупирала,и почнала да лаже и да вели дека ова се работи за друга.
Ако не ми веруваш отвори ги постовите од sabiha и ќе ти стане јасно дека се работи за психички растроена личност.
9gagers...Може место ова да купи киндер јајце да го отвори полека и таму кај играчката да стави своја порака и да го затвори пак. Јас така имам направено, кое изненадување е тоа немате појма. Еве чекор по чекор!
Lad, смешно е да бараш ваков совет од нас кога ти самиот не ја знаеш неа. Не очекуј ништо оттука да упали зашто ние не ја познаваме твојата цура. Упознај ја подобро, види што и` е по ќејф и направи го тоа што мислиш дека ќе упали.ај вака..ако сакате да ми кажете некое интересно изненадување за девојката би сакал да и напраам ама по можност да не е материјално (не сака премногу мат. работи ) хелп