Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

usa

Член од
28 декември 2011
Мислења
6
Поени од реакции
0
fala vi na site za sovetite....mnogu mi znaci sekoj zbor sto go procitav......ke se obidam da se vratam vo normala nekako:))))

Член од
6 септември 2007
Мислења
2.255
Поени од реакции
116
fala vi na site za sovetite....mnogu mi znaci sekoj zbor sto go procitav......ke se obidam da se vratam vo normala nekako:))))
Нема да се обидеш, туку ќе се вратиш! Ти посакувам многу повеќе среќа понатаму во животот!

• Ми се допаѓа
Reactions: usa

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
anonimna prasuva nesum zacleneta - kakov sovet bi mi dale ako ve prasam deka posle dvaeset godini brak i toa sreken so dve kerki sakam i me saka zenet covek? raboti so mene se gledame, baknuvame a za drugo nemame kade a sigurna sum koga bi sakala jas i bi imale nekoe skrisno mesto za poveke od baknuvanje i galenje bi sakal i toj da legne so mene.:(
Бракот ти ја изгубил смислата оддамна, незнам што се мачиш, сигурно нема да живееш 101 годинa...Ако не планирате двајцата да се разведувате, барем смислете начин никој да не дознае, децата не се криви, зошто општеството наложува „брак“ до смрт.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Не бре брат...зошто оваа реченица си ја ставил во златен пост.

Зар има на светов оправдување за неверство???

Каква сака нека им била врската,битно е дека тој ова што го дознава сега го боли....а треба и да дознае колку пати го има изварано во текот на тие 7години,за да му стане јасно дека,тоа си е до личноста,а не да бара вина во врската дали била добра или лоша.:)
Искрено, не верувам дека личноста е по дефиниција ваква или онаква, т.е. не верувам дека некој/а по дефиниција сака да изневерува или не. Сметам дека се работи за ситуации и мислам дека секој е способен да направи сè ако му е од интерес. А 100% сум убеден дека, ако има солидна комуникација во врската, до неверство нема да дојде, или ќе дојде но нема да донесе болка, бидејќи ќе биде претходно искомуницирано и разработено, па со самото тоа и нема да биде неверство, туку ќе биде раскинување или, во најекстремен случај, свингање (размена на партнери).

Дечкото апсолутно не треба да го боли уво *зошто* дошло до неверството, туку треба да е фокусира на наоѓање на нова партнерка - ако 7 години врска не биле доволни за тие да почнат да комуницираат и да си ги искажуваат проблемите (коишто довеле до неверство од едната страна), сега па никако нема да доведат до тоа. Голем дел од вината за ова неверство го носи самиот дечко, бидејќи не обрнувал внимание на комуникацијата и желбите на неговата партнерка и си дозволил тие да ѝ останат незадоволени, па таа отишла да ги бара на друга страна. Но тука неговата одговорност престанува. Штом таа *ги побарала* на страна, тој веќе нема никакви одговорности повеќе да се грижи за неа - таа сама може да се грижи за себе.

Со други зборови, ако продолжи со истава типка, мора да биде спремен дека таа ќе може да се грижи за себе и во иднина, т.е. да си ги задоволува сексуалните апетити без него, на страна. Тоа е она што него го боли и што прашува „дали може да помине преку тоа“. Штом го боли - не може.

И, според мене, не треба, туку треба да најде нова партнерка. Важната лекција од оваа 7-годишна неуспешна врска е дека е екстремно важно да се комуницира со партнерката и дека ништо не е здраво за готово и дека врската се развива и одгледува цел живот, додека смртта не ги раздели (не сакам да звучам религиозно, но сметам дека, ако вистински сакаш некого, го сакаш цел живот и се грижиш за него цел живот).

S

Stef Bachatero

Гостин
Работата е маж колку е емоционално врзан со девојката толку му е пострашно да комуницира со проблемите ;)

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
anonimna prasuva nesum zacleneta - kakov sovet bi mi dale ako ve prasam deka posle dvaeset godini brak i toa sreken so dve kerki sakam i me saka zenet covek? raboti so mene se gledame, baknuvame a za drugo nemame kade a sigurna sum koga bi sakala jas i bi imale nekoe skrisno mesto za poveke od baknuvanje i galenje bi sakal i toj da legne so mene.:(
--- надополнето: 31 јануари 2012 во 19:59 ---
Го сака бакнувањето, галењето и страста со другиот човек. Ја боли уво за тоа кои се неговите желби, страсти, колку гласно дише кога спие, како му мирисаат чорапите и гаќите, кое е неговото семејство, какви пријатели има, како се облекува, кои хобија ги има... Сето тоа го знае за мажот, но, поради некоја причина, сексуалниот живот со мажот ѝ не функционира. На тоа треба да поработат. Некогаш функционирал, но сега нешто им чкрипи, па изгледа заборавиле.

Под итно треба да зборува со мажот ѝ, ако сака да си го спаси бракот. Во спротивно, следи развод (како и да ја врти работата ќе дојде до тоа) и ќе си го поремети својот живот, животот на мажот и на децата, како и на жената и децата на женетиот човек. Ако е спремна да се носи со тоа (и женетиот ако е спремен да се носи со истото), нека повелат. Јас сум лично против тоа, но тоа е нивна работа.

Член од
22 јануари 2012
Мислења
76
Поени од реакции
23
abe lugje ne e sekogas bitna KOMUNIKACIJATA... znaci ne velam deka ne e bitna no velam deka ne e SEKOGAS bitna.. eve primer. Po skoro 3 godini super dobra vrska zenskata na drugar mi mu rece abe demek jas mislam da si dademe malce vreme da se razdelime pa ke prodolzime, i posle to ni p od prodolzvanje ne se vide. Od nigde nikade be lugje se si bese vo red so nivnata vrska non stop se druzevme toj so mene zenskata negova so mojata zenska i naednas ova. A i drugar mi ne e nekoj idiot tuku dete so stvarno znaj da saka bez da bara drugo nesto naokolu, znaj da komunicira, dobar e super dete.. i po necel mesec op ta so nov decko...i aj ke recis cupe da e 15-16-18 godini se glupira..ama devojkava ima 24 godini.. znaci sakam da kazam deka ne e samo do komunikacija.Tuka spagja dosadata od zenska strana, vo smisla dosada pravenje na edno isto nesto so edna ista licnost...vo slucajov ne e bitno koj kogo izneveril ili kolku pati izneveril. Bitno e deckoto da ja otera u tri lepe pichke materine i da si prodolzi so svojot zivot i da si najde druga devojka, a koga ke ja najde onaa VISTNSKATA ovaa bolka lesno ke ja zaboravis.. ;) Sum pominal slicno ko ova, samo vo vrska od godina dena...Kako sto velat "Ednas moras da zgresis, za vtoriot pat da naprajs ko so treba" i zatoa sega ocite otvoreni batec i teraj dalje ;) pozz

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Искрено, не верувам дека личноста е по дефиниција ваква или онаква, т.е. не верувам дека некој/а по дефиниција сака да изневерува или не. Сметам дека се работи за ситуации и мислам дека секој е способен да направи сè ако му е од интерес. А 100% сум убеден дека, ако има солидна комуникација во врската, до неверство нема да дојде, или ќе дојде но нема да донесе болка, бидејќи ќе биде претходно искомуницирано и разработено, па со самото тоа и нема да биде неверство, туку ќе биде раскинување или, во најекстремен случај, свингање (размена на партнери).

Дечкото апсолутно не треба да го боли уво *зошто* дошло до неверството, туку треба да е фокусира на наоѓање на нова партнерка - ако 7 години врска не биле доволни за тие да почнат да комуницираат и да си ги искажуваат проблемите (коишто довеле до неверство од едната страна), сега па никако нема да доведат до тоа. Голем дел од вината за ова неверство го носи самиот дечко, бидејќи не обрнувал внимание на комуникацијата и желбите на неговата партнерка и си дозволил тие да ѝ останат незадоволени, па таа отишла да ги бара на друга страна. Но тука неговата одговорност престанува. Штом таа *ги побарала* на страна, тој веќе нема никакви одговорности повеќе да се грижи за неа - таа сама може да се грижи за себе.

Со други зборови, ако продолжи со истава типка, мора да биде спремен дека таа ќе може да се грижи за себе и во иднина, т.е. да си ги задоволува сексуалните апетити без него, на страна. Тоа е она што него го боли и што прашува „дали може да помине преку тоа“. Штом го боли - не може.

И, според мене, не треба, туку треба да најде нова партнерка. Важната лекција од оваа 7-годишна неуспешна врска е дека е екстремно важно да се комуницира со партнерката и дека ништо не е здраво за готово и дека врската се развива и одгледува цел живот, додека смртта не ги раздели (не сакам да звучам религиозно, но сметам дека, ако вистински сакаш некого, го сакаш цел живот и се грижиш за него цел живот).
Во овој твој пост,ама со ниедна реченица не се согласувам.....бидејќи премногу длабоко навлезе да анализираш,за да го исфрлиш на површина одговорот кој го посакуваш...но едноставно пак се изврте на почеток.

Или јас и ти не сме се разбрале....или ти се залагаш за "либерални врски"(каде што не значи ништо ако некој од партнерите изневерил)?!

Брате....жена/маж еднаш ако изневери....тоа не значи дека врската била катастрофа или сл.....туку дека тоа е нејзин/а животна желба,да проба и друг к*р/пи*ка.....бидејќи во животот-бракот не е можно 24/7 се да биде во ред....нормално е дека ќе имаат и катастрофа периоди....и што треба да се изневеруваат тогаш???

Значи тоа е исто како твојата девојка да не ја пушташ никаде за да не те изневери....а од друга страна значи си свесен дека може да се случи тоа ако ја пуштиш некаде...а уствари само го одложуваш моментот на неверство....кога тогаш таа пак ќе си го исполни зацртаното.:icon_lol:

Затоа и му напишав тогаш....дека таа како личност не е здрава и стабилна.....а не да се запрашува дали врската била добра или не.

Го сака бакнувањето, галењето и страста со другиот човек. Ја боли уво за тоа кои се неговите желби, страсти, колку гласно дише кога спие, како му мирисаат чорапите и гаќите, кое е неговото семејство, какви пријатели има, како се облекува, кои хобија ги има... Сето тоа го знае за мажот, но, поради некоја причина, сексуалниот живот со мажот ѝ не функционира. На тоа треба да поработат. Некогаш функционирал, но сега нешто им чкрипи, па изгледа заборавиле.

Под итно треба да зборува со мажот ѝ, ако сака да си го спаси бракот. Во спротивно, следи развод (како и да ја врти работата ќе дојде до тоа) и ќе си го поремети својот живот, животот на мажот и на децата, како и на жената и децата на женетиот човек. Ако е спремна да се носи со тоа (и женетиот ако е спремен да се носи со истото), нека повелат. Јас сум лично против тоа, но тоа е нивна работа.
Абе не и се обраќај во трето лице.....sabiha е таа што прашува за совет,само нешто се изглупирала,и почнала да лаже и да вели дека ова се работи за друга.

Ако не ми веруваш отвори ги постовите од sabiha и ќе ти стане јасно дека се работи за психички растроена личност.

Инаку тоа што си и го пишал е топ.

SayWhaat!?

олимпион
Член од
11 јуни 2011
Мислења
109
Поени од реакции
34
ај вака..ако сакате да ми кажете некое интересно изненадување за девојката би сакал да и напраам ама по можност да не е материјално (не сака премногу мат. работи ) хелп :D

Член од
26 јануари 2012
Мислења
172
Поени од реакции
430
ај вака..ако сакате да ми кажете некое интересно изненадување за девојката би сакал да и напраам ама по можност да не е материјално (не сака премногу мат. работи ) хелп :D
Да не се повторувам, кажав веќе еднаш погоре, кој прочитал-прочитал, али стварно идејата ми е преубава (иако е крадена од филмовите) :pipi:
Напиши кратка порака на ливче и отиди во рамстор да ти го испечат во колаче. Fortune cookie

Можеш да и купиш фото-албумче и да извадиш слики, вашите најдобри слики, или уште подобро да направиш колаж од истите, така интересно скоцкано. И сето тоа во украсна кутија и со бомбони да и го поклониш.

Можеш на хамер да напраишеш "ниту ова не е доволен простор да напишам колку те сакам" или нешто што ти сакаш, што ви значи на двајцата.

Можеш да и го изрежеш на CD нејзиниот омилен љубовен (со среќен крај) филм и да и го ставиш во поштенско сандаче, со порака дека сакаш тоа да е вашата приказна.

Се можеш, само да сакаш :)

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Напиши кратка порака на ливче и отиди во рамстор да ти го испечат во колаче. Fortune cookie
Може место ова да купи киндер јајце да го отвори полека и таму кај играчката да стави своја порака и да го затвори пак. Јас така имам направено, кое изненадување е тоа немате појма. Еве чекор по чекор!

Член од
26 јануари 2012
Мислења
172
Поени од реакции
430
Може место ова да купи киндер јајце да го отвори полека и таму кај играчката да стави своја порака и да го затвори пак. Јас така имам направено, кое изненадување е тоа немате појма. Еве чекор по чекор!
И ова е ептен добра идеја. Ама ептен.
Навистина нема поголема радост од такво изненадување. :)

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Абе не и се обраќај во трето лице.....sabiha е таа што прашува за совет,само нешто се изглупирала,и почнала да лаже и да вели дека ова се работи за друга.

Ако не ми веруваш отвори ги постовите од sabiha и ќе ти стане јасно дека се работи за психички растроена личност.
Да и јас мислам дека таа за себе си поставува прашања, само нема храброст да напише - ми треба совет , па затоа пишува (анонимна прашува):pos::pos:

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.378
9gagers...

Lad, смешно е да бараш ваков совет од нас кога ти самиот не ја знаеш неа. Не очекуј ништо оттука да упали зашто ние не ја познаваме твојата цура. Упознај ја подобро, види што и` е по ќејф и направи го тоа што мислиш дека ќе упали.

Член од
2 август 2011
Мислења
139
Поени од реакции
44
komentar; da vi kazam na vas pocituvan gospodine ic da ne ve boli uvo dali stanuva zbor za sabiha ili sosema druga licnost nee vazno. prasanjeto bese postaveno i dobieno odgovor. navistina se raboti za druga licnost samo sakase da doznae sto sovet ke dadete a jas sabiha vi kazav kolku ke veruvate vase pravo jas sum srekno omazena imam i dve kerki no dosega nitu jas nitu toj (mazot mi ) se nemame izlazano niti iznevereno, a podatocite se moi a taa nikogas ne pisuva nejzini podatoci zatoa sto site go citaat i moze da dojde do nesakani usi toa e vistinata znaci jas okolu toa nemam problem- svaler svalerka niti sum sakala da imam vrska so nekogo niti sum pomislila.:)

Kajgana Shop

На врв Bottom