НБА Ол-Стар 2012

• Креатор на темата Креатор на темата StarScr3am
  • Време на започнување Време на започнување

StarScr3am

Ѓавол
Член од
22 септември 2009
Мислења
798
Поени од реакции
219
Веб-сајт
twitter.com
НБА синоќа ги објави имињата на првите петорки на Источната и Западната конференција за претстојниот олстар-натпревар во Орландо на 26 февруари. Годинешниот избор на навивачите не помина без поголеми изненадувања, што само уште еднаш покажува дека ова е избор на популарност, а не избор на најдобрите. Ова особено значи за изборот на Кармело Ентони во стартната петорка на Истокот. Кошаркарот на Никс има добар просек од 23,8 поени по натпревар, но останува впечатокот дека можеби Крис Бош повеќе го заслужи своето место во стартната петорка на Истокот. Кошаркарот на Мајами има просек од нешто повеќе 20 поени по натпревар и се покажа како многу важна „алка“ во тимот, покрај Вејд и Џејмс. Со оглед на тоа што Никс имаат скор од 8-14 кажува дека Ентони не е вистински лидер, а исто така факт е дека тимот игра подобро без него. Но, да не се оддалечуваме од темата, еве ги стартерите во двете конференции.

Исток - Дерик Роуз (Чикаго), Двејн Вејд (Мајами), Леброн Џејмс (Мајами), Кармело Ентони (Њујорк) и Двајт Хауард (Орландо).

Резерви - Луол Денг, Ражон Рондо, Пол Пирс, Рајан Андерсон, Тајсон Чендлер, Дарен Колисон, Дени Грејнџер, Лу Вилијамс.

- Двајт Хауард освои 1,6 милиони гласови од фановите, што е најмногу од сите останати кошаркари воопшто.

Запад - Крис Пол (ЛА Клиперс), Коби Брајант (ЛА Лејкерс), Кевин Дурант (Оклахома), Ендрју Бајнам (ЛА Лајкерс), Блејк Грифин (ЛА Клиперс).

Резерви - Стив Неш, Расел Вестбрук, Кајл Лаури, Руди Геј, Данило Галинари, Кевин Лав, Ламаркус Олдриџ, Марк Гасол.

- За Брајант ова е 14-ти олстар-натпревар, со што го мина Мајкл Џордан на листата со најмногу настапи, но сè уште е зад Џабар, кој има 18 настапи. Кошаркарот на Лејкерс воедно доби најмногу гласови на Западот (1,5 милиони).

Бајнам пред Лов :facepalm:

Ке биде борба под кош - технички западот има боље скокачи, подобри шутери односно најдобрите шутери во NBA (Дурант и Коби). Иако на прв поглед истокот има подобри играчи, мислам запад ќе тепаат годинава.

Вејд, и Кармело не се баш во некоја форма, од друга страна па Дурант и Коби се во супер форма, Леброн ќе исчезне во 4та четвртина, така да прогнозирам повторно победа на западот. МВП на Ал Старот Коби/Дурант

Резервите точни ти се? Chris Bosh неможе ич да не биде на ал старот :) Него од кога игра Carmelo power forward o_O

Па ќе мора на олстаров пошо нема кој друг. Иначе победата на западот е сигурна според мене. Во играта на Џејмс нема убавина, само на сила и буткање оди. Вејд е прилично лош шутер ама има добар влез.. Да не збориме Ентони во колку лоша форма, под 40% шутира на утакмициве задњи.. А на Хаурард - како ќе му тргне. Може да има 25 скока и 30 поени како што знае, ама може па и уопште да е незабележителен.

Од другата страна пак, западот, ги имаат Коби (најдобриот шутер со најдобриот footwork во нба), па дурант Кој е во одлична форма, а Хауард незнам колку ќе мрде поред Бајнам и Грифин, а помеѓу Роуз и Пол неможам да коментирам бидејќи сезонава го неам видеоно Пол како игра.

Мислам дека има грешка. наместо Луол Денг е Крис Бош

http://www.nba.com/2012/allstar/2012/02/02/east-reserves/index.html?ls=iref:nbahpt1

и шо џабе дискутирате кога ова е избор на гледачите, нема замарање во играта, нема играње одбрана
муабетов ви паѓа во вода
и веќе кога сте напрајле тема, ставете анкета за типување кој ќе тепа

Само нека биде интересно со многу акробации и многу кошеви.

Резервите не се сеуште објавени, следната недела тренерите ќе гласат.
Незнам од кај си прочитал вака, Андерсон, Чендлер, Колисон, Лу, па и Гренџер, Денг е повреден, Рондо и тој а и многу пропушти, тешко да се најдат на ол стар утакмицата.
Од западот не ти се лоши

Според мене вака би требало да изгледат тимовите

На истокот

Хауард/Хиберт
Мело/Бош
Леброн/Пирс/Игудала
Вејд/Џонсон
Роуз/Рондо/Џенингс

Ако не биди Рондо фит, тогаш Ирвинг на негово место.

На западот

Бајнам/Марк Гасол
Грифин/Лов/Олдриџ
Дурант/Милсап
Коби/Вестбрук
Пол/Неш/Лосон или Лори или Харден

Џинобили и Рендолф се повредени

И нема да ме чуди Дирк да го одберат заради репутација

Ти зашто не забиваш годинава бе !? Ланските муабети те уплашија !? :D
Многу сум јак ќе ги остам другите малку да се порадват ;)

Инаку слушнав Џејмс бил заинтересиран за забивките ама тој секоја година така вели...
Би сакал да видам некој од другар ми Деандре Џордан, Пол Џорџ, Џереми Еванс, Расел Вестбрук, Џон Вол, Дерик Фејворс, Терико Вајт, Јан Весели

Тројките и скилс милс челенџи не ме интересират многу ама затоа Руки утакмицата ќе биди интересна

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom