Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

• Креатор на темата Креатор на темата Sephiroth
  • Време на започнување Време на започнување
i poveke od dovolno mozes uste edna graficka da stavis pod uslov i7ta da nema K na krajot ;)
P.S Zosto toa PSU koga mozes za 5-600 den poveke da zemes silentM 600W koe sto ima plus modularen dizajn.
Тие го имаат тоа на залиха а и плус тесен сум премногу со пари..:(
p.s-благодарам на брзиот одговор!

Тие го имаат тоа на залиха а и плус тесен сум премногу со пари..:(
p.s-благодарам на брзиот одговор!
togas nema frka 100% kompatibilno e so sekoja konfiguracija, ti kazuvam zosto os takvo ti pusvam vo momentov ;)

А зошто да не биде со K на крајот?

БТЊ не зимај GX серија, разликата во цена е минимална со silent pro, напајања кои се далеку подобри од GX.

А зошто да не биде со K на крајот?

БТЊ не зимај GX серија, разликата во цена е минимална со silent pro, напајања кои се далеку подобри од GX.
Ја нема со К верзија,знам дека е боље за оверклок.А за напојување,ќе видам најдобри понуди и ќе се одлучам.

nekoj ako moze da pise :) koj procesor moze da go zema za maticnava A8R-MX-Vintage ama najakiot sto go prima :) zaso ovo mi e kanta so e na nea hrci ko nenormalen :) fala odnapred

intel i7 3930k
Asus P9X79
Asus GTX 590
12GB kingston T1 2000Mh
CM SilentPro 1000W
1TB WD HDD 7200Rpm 64Mb
Дали е солидна конфигурацијава за наредни 4 години ?

intel i7 3930k
Asus P9X79
Asus GTX 590
12GB kingston T1 2000Mh
CM SilentPro 1000W
1TB WD HDD 7200Rpm 64Mb
Дали е солидна конфигурацијава за наредни 4 години ?

Глупости, процесор од 600$ во комбинација со механички диск, GTX590... не, не е добро.
Кажи буџет ќе ти кажам што делови да земеш, а за графичка ќе почекаш кај нас да дојде Amd 7970.

Некаде околу 2500 Евра. Да ќе купам и SSD тоа само заборавив да го пишам. Главното што ме интересира е матичната плоча дали е доволно добра.
--- надополнето: 2 февруари 2012 во 20:28 ---
Глупости, процесор од 600$ во комбинација со механички диск, GTX590... не, не е добро.
Кажи буџет ќе ти кажам што делови да земеш, а за графичка ќе почекаш кај нас да дојде Amd 7970.
http://webshop.ddcom.com.mk/products/AMD-Radeon-HD7970-PCI-EX3.0-3072MB-GDDR5-384bit-925-5500MHz-DVI-HDMI-2-x-mini-display-port-Dual-Slot-Fan-Cooler-AMD-HD3D-Crossfire-Discrete-Digital-Multi-Point-Audio-AMD-Eyefinity-AMD-PowerTune™-Technology-Full-Retail/pid/704595#.TyrjqcXOW70 Еве ја 7970 кај нас, али AMD користев многу одамна и кога се префрлив на Nvidia некако подобро е, и не ги сакам многу AMD.

Монитор, до 200 евра, 21/22инчи, full hd... или многу барам?

Amd 7970 ќе земеш, точка. Не сум Amd фан, секогаш сум објективен дури бев и Nvidia фан пред 4xxx серијта на Amd/Ati. 7970 е најдобрата карта во хај енд сегментот во моментов, да не споменувам колку може да се клока. Кога веќе дојде 7970 не вреди да се земе ниту GTX590 ниту 6990 поради големата потрошувачка и микростатеринг, повремени проблеми со перформанси во нови игри поради недоволна поддршка за Crossfire/SLI итн.

Вака сега, буџетот е огромен, може многу јака машина да се склопи. Да не ти треба и монитор? Anyway, еве без монитор:

CPU: i7 2600K (немаш потреба од i7-3xxx освен ако не рендерираш, а и да рендерираш 2600K одлично си ја врши работата) од Анхоч
MB: Asus Maximus IV Extreme (ќе нарачаш во Вортекс, околу 300 евра е)
RAM: 16GB DDR3 Kingston HyperX (4x4) од Анхоч
GPU: Asus 7970 од СЕТ
SSD: Crucual M4 128GB (нарачај од quietpc, шипингот е ефтин неколку долари)
HDD: 2x1TB WD Caviar Black или Samsung Spinpoint F3, можеш и WD Green ако ставаш само филмови и музика, види во СЕТ/Вортекс
PSU: Seasonic SS-850KM 850W од Вортекс
Case: CM HAF X од СЕТ

Мислам дека ќе имаш уште 500 евра останато, па земи си Dell U2410 монитор, за целосна уживанција :)
--- надополнето: 2 февруари 2012 во 21:38 ---
Монитор, до 200 евра, 21/22инчи, full hd... или многу барам?

Или додади уште 50 евра и земи Dell U2312HM, или за ~10500 ден. земи LG IPS235V.

Amd 7970 ќе земеш, точка. Не сум Amd фан, секогаш сум објективен дури бев и Nvidia фан пред 4xxx серијта на Amd/Ati. 7970 е најдобрата карта во хај енд сегментот во моментов, да не споменувам колку може да се клока. Кога веќе дојде 7970 не вреди да се земе ниту GTX590 ниту 6990 поради големата потрошувачка и микростатеринг, повремени проблеми со перформанси во нови игри поради недоволна поддршка за Crossfire/SLI итн.

Вака сега, буџетот е огромен, може многу јака машина да се склопи. Да не ти треба и монитор? Anyway, еве без монитор:

CPU: i7 2600K (немаш потреба од i7-3xxx освен ако не рендерираш, а и да рендерираш 2600K одлично си ја врши работата) од Анхоч
MB: Asus Maximus IV Extreme (ќе нарачаш во Вортекс, околу 300 евра е)
RAM: 16GB DDR3 Kingston HyperX (4x4) од Анхоч
GPU: Asus 7970 од СЕТ
SSD: Crucual M4 128GB (нарачај од quietpc, шипингот е ефтин неколку долари)
HDD: 2x1TB WD Caviar Black или Samsung Spinpoint F3, можеш и WD Green ако ставаш само филмови и музика, види во СЕТ/Вортекс
PSU: Seasonic SS-850KM 850W од Вортекс
Case: CM HAF X од СЕТ

Мислам дека ќе имаш уште 500 евра останато, па земи си Dell U2410 монитор, за целосна уживанција :)
--- надополнето: 2 февруари 2012 во 21:38 ---

Или додади уште 50 евра и земи Dell U2312HM, или за ~10500 ден. земи LG IPS235V.
За монитор имам многу добар од Асус 200 евра го платив пред 8 месеци MS 228H, одлична слика имам и 2ms. Вака сега сакам да земам intel 3930k, супер е АМД графичката само ме интересира сега дали има многу врска матичната плоча, планирам ASUS P9x79, не про или делукс верзијата, таа обичната што е најобичната, мислам дека е сосема доволна за дури и понатаму со Crossfire да направам. Дали може вака ?

За монитор имам многу добар од Асус 200 евра го платив пред 8 месеци MS 228H, одлична слика имам и 2ms. Вака сега сакам да земам intel 3930k, супер е АМД графичката само ме интересира сега дали има многу врска матичната плоча, планирам ASUS P9x79, не про или делукс верзијата, таа обичната што е најобичната, мислам дека е сосема доволна за дури и понатаму со Crossfire да направам. Дали може вака ?

Да добра е матичната, можеш со нејзе да идеш.

Стварно мислиш дека и покрај HD7970 би идел со crossfire? o_O

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom