3D во кино Милениум

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Има неколку вида на 3Д технологија ми има кажана дечко кој бил во барцелона и таму гледал и три различни цени се според квлаитетот на 3Д технологијата. Дали некој знае каква 3Д технологија ќе има ставено во кино милениум?

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Има неколку вида на 3Д технологија ми има кажана дечко кој бил во барцелона и таму гледал и три различни цени се според квлаитетот на 3Д технологијата. Дали некој знае каква 3Д технологија ќе има ставено во кино милениум?
Во светот постојат 4 системи на прикажување 3Д слики, а овој што го поседуваме (Dolby 3D) е со најдобар квалитет на слика.
Нема подобар во светот денес.
Проектор: Имаме комбинација KINOTON-BARCO проектор – најдобриот модел – LX
Платно: HARKNESS (нема подобро во светот)
Сервер: Најновиот Dolby DSS200 – синоним за долготрајност и сигурност
Звук: 7.1 Dolby Digital со најновиот процесор на Dolby CP750

така пишуваат милениум:)

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Како може да го отвараат 3дето во македонија со филм кој има вакви критики. Па не можеа ли да го земат Аватар на некаков рерилиз мајке му.
The film was not screened in advance for critics and was widely panned. Based on 50 reviews collected by Rotten Tomatoes, the film received a 12% overall approval rating.[8]
The film was criticized for having "flatlining screenplay and the absence of even a single compelling character"[9] and for being "a depressing failure of imagination".

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Во светот постојат 4 системи на прикажување 3Д слики, а овој што го поседуваме (Dolby 3D) е со најдобар квалитет на слика.

Не знам каков квлаитет е тоа во милениум, но едно знам имах е најпозната марка за 3Д. Еве и во софија и во барцелона е имах

софиа
http://www.mtelimax.com/

барцелона

http://www.barcelona.com/barcelona_directory/attractions_in_barcelona/imax_cinema_in_barcelona

Сигурно тие што биле во имах 3Д кино и ќе отидат и во милениум и ќе кажат дали вреди и дали е квалитетно.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.736
Како може да го отвараат 3дето во македонија со филм кој има вакви критики. Па не можеа ли да го земат Аватар на некаков рерилиз мајке му.
The film was not screened in advance for critics and was widely panned. Based on 50 reviews collected by Rotten Tomatoes, the film received a 12% overall approval rating.[8]
The film was criticized for having "flatlining screenplay and the absence of even a single compelling character"[9] and for being "a depressing failure of imagination".
Значи да нема забуни, типацов горе збори за The Darkest Hour.
И тоа не е филмот со кој ќе биде отворено 3D киното, Pina ќе биде филмот со кој ќе биде отворено.
The Darkest Hour ќе биде втор.

И ќе прашам повторно, нема никој информации за продажба на карти???????
Телефонот не им работи.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.757
Поени од реакции
52.724
Не знам каков квлаитет е тоа во милениум, но едно знам имах е најпозната марка за 3Д. Еве и во софија и во барцелона е имах

софиа
http://www.mtelimax.com/

барцелона

http://www.barcelona.com/barcelona_directory/attractions_in_barcelona/imax_cinema_in_barcelona

Сигурно тие што биле во имах 3Д кино и ќе отидат и во милениум и ќе кажат дали вреди и дали е квалитетно.
IMAX е нешто што мора да се доживее. Јас прв пат на Аватар отидов, и останав со отворена уста. Само кога ќе ја видиш големината на платното остануваш без зборови.

Во Милениум планирам на The Darkest Hour да одам, да видам како ќе им функционира новава опрема. :)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Јас ќе чекам некој филм што стварно ќе ми привлече внимание. На Пина и на Најмрачниот час не одам.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461

Ја гуглав опремава и добра им е стварно, земајќи за основ шо пишуваат по странските форуми како рецензии...

Ја никад не сум бил у 3Д кино, а у недела на Најмрачниот час дефинитивно идам...

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Ја гуглав опремава и добра им е стварно, земајќи за основ шо пишуваат по странските форуми како рецензии...

Ја никад не сум бил у 3Д кино, а у недела на Најмрачниот час дефинитивно идам...
Јас сум бил како мал во 3D ама какво 3D беше тоа ни самиот не знам :) Деца Шпиони се сеќавам го гледавме, ни дадоа едни наочари никакви :) и ништо не се гледаше. Оваа опрема на Милениум стварно многу ја фалат, па ќе видиме што ќе испадне, но чекам некој подобар филм :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
http://kavadar4e.com/index.php?option=com_content&view=article&id=7604:vopetokseotvara3dkinotovokavadarci&catid=65:tikvesija6&Itemid=80

Сепак од утре вечер со емитување на Аватар започнува првото 3Д кино во Кавадарци. :)
ги заебаа, први се ЧД
--- надополнето: 2 февруари 2012 во 19:06 ---
Јас сум бил како мал во 3D ама какво 3D беше тоа ни самиот не знам :) Деца Шпиони се сеќавам го гледавме, ни дадоа едни наочари никакви :) и ништо не се гледаше. Оваа опрема на Милениум стварно многу ја фалат, па ќе видиме што ќе испадне, но чекам некој подобар филм :)
друг тип на 3д е тоа бе изгубен

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Нема една најдобра технологија зашто сите имаат предности и мани инаку една веќе ќе ги истиснеше другите. Кината бираат една од овие: Real D 3D, Dolby 3D, XpanD 3D, MasterImage 3D и IMAX 3D.

Нормално е киното да тврди дека ја зело најдобрата но во суштина и цената како и лиценцата играла битна улога при изборот (како и секаде).

Аватар го гледав во XpanD 3D и беше феноменално, како ќе биде кај нас ќе видиме, од Долби секако очекувам добар квалитет.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
a 3d naocarite se hartieni ili kako onie od LG televizorite sto gi davaaat :)
--- надополнето: 30 јануари 2012 во 20:45 ---
mislam deka ke bide guzva mnogu da idam utre da vidam dali ima karti
Какви хартиени бе боже сачувај.. Тие самите вредат 50 денари, а ние ќе плаќаме да ги изнајмуваме, а? Добра логика.

Член од
6 август 2011
Мислења
2.067
Поени од реакции
2.344
Momentalno za najdobra 3D tehnologia se smeta IMAX.
Pri Dolby3D ,Real3D i XpanD 3D triizmernoto izobrajenie e navutre vo ekrana , pri IMAX izibrajenieto izliza od ekrana kon zritelite.
Sum gledal filmi na site tii tehnologii i smetam isto deka IMAX e najdobro

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
IMAX е нешто сосема друго, ван конкуренција, а од овие другиве од она што го имав читано и слушано, Real 3D е некако најраспространето.

Не дека премногу се интересирам на оваа тема, ама од Милениум првпат слушам за Dolby 3D. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom