- Член од
- 27 јуни 2008
- Мислења
- 151
- Поени од реакции
- 179
Извини ама постовите на Муслиманите по темава, велат дека има оправдување за двете запалени цркви, двете вандализирани, палењето знаме, извикувањето смрт за каури и се друго.
Никој не кажа дека сето тоа е претеран одговор, кој се праќа на погрешно место.
Јас уште одма се изјаснив (глеам мене лично ме прозивате).
Инаку, ако е вољата на Алах да горат каурските храмови, тогаш ќе горат.
Ти пошо си поблизу до неговата воља од мене (каур), што мислиш ќе имаме ли вечер трета црква што свети?
Би било тоа повеќе симболична порака, у стилу - "гори светото тројство на каурите" или "eвe ви го вашето свето тројство". Ако не сакате да испаднете недоветни во очите на Боко Харам, Ал Каида и Хезболах, онда би требало и да вечер да ја заокружите приказната. Три им е свет број на каурите. Плус, сеуште никој не се извини, нели? Нека горат црквите, дур паганите не се извинат.
OK veruvam deka i tebe mnogu te navreduvaat no ete toa e toa ima razni luge na forumive pa i vo drzavava. Eve jas ne te navreduvam i ne navreduvam nieden hristijanin no gledam deka skoro vo sekoj tvoj komentar zboruvas za al kaeda, za hezbolah i dr. a so toa namerno sakas da gi stavis site muslimani vo eden ist kosh. Zatoa jas uste vo prvite moi tekstovi na temava kazav deka sum protiv palenjeto na hristijanskite svetii i deka sum za mir i sozivot so hristijanite. Sepak koga veke gledam deka ti indirektno i mene no i mnogu drugi muslimani ne stavas vo igra deka sme del do nekoi teroristocki organizacii, e togas i jas imam pravo da ti pojasnam zosto muslimanite se vozbudija tolku poradi toj vevcanski karneval t.e da ti dokazam deka drugata strana ne bese bas naivna kako sto sega se pravi, koga gi izveduvase tie rituali vo centarot na vevcani. Dokolku navistina ja baras vistinata i za tvojata religija, prosetaj malku po youtube i drugite stranici za da vidis kako se organiziraat Hristijanski voeni trupi pa ako sakas i teroristicki organizacii. Jas dobro ja znam hristijanskata religija i znam deka seto toa ne e vo duhot na ucenjeto na Isus no sepak ima mal milion videa na koi popovite gi blagoslovuvaat vojnicite koi odat da se borat protiv muslimani i drugi. Ti samo poglednija daskata vo svoeto oko pred da ja vidis slamkata vo tugoto i nemoj da zaboravis na ona na sto te uci ISus. Za zal toa e mnogu odamna zaboraveno i duri i karnevalot vo Vevcani e nesto od koe sto toj samiot bi se zasramil zatoa sto ziveel skromno, mirno i lugeto gi ucel da se ljubat megu sebe a ne da se pijancat i da se plukaat i omalovazuvaat.
Dokolku sega e pojasno jas ti se izvinuvam sto te prozvav na nekolku pati i smetam deka sega mi e poveke od jasno koi se tvoite stavovi i zosto tie se takvi. Samo edno neka ti bide jasno, ti iako smetas deka si hristijanin i deka si pogolem makedonec od mene, nemas nikakvo pravo na toa zatoa sto jas ja sakam ovaa drzava, jas sum na stranata na Makedonija i nikogas nema da dozvolam nekoj drug da mi go odzeme pravoto da bidam ramnopraven vo ovaa zemja. Pozdrav