Протест во Струга! Запалена црквата во Лабуништа/Мала Речица?

• Креатор на темата Креатор на темата G e G o
  • Време на започнување Време на започнување
Што не ги баравте вие законите туку палите цркви !? Советите чувај си ги за себе ќе ти притребаат .
И христијанството е пред повеќе од два милениума така да малце морген околку фалењето за вашата „ стара вера "
Треба да сфатиш дека карневалот не е подржан од христијаните затоа што потекнува од пагански религии така да што ви се виновни оние во мала речица-лабуништа и општо целиот христијански народ во земјава ?
Ве разбирам и вас неможете да бидите муслимани со сила :tapp:

Изгледа треба да го закачам на ѕид ова :

Палењето на црквите е индивидувален акт - скришум (зошто сакате во ист кош да ги ставите сите муслимани)

Карневалот е групен акт - јавен , финансиран од Мин.за Култура, со присуство на државни преставници , свесно дозволена навреда од државата.

Никој не спори дека палењето на црквите е лошо дело , дека ни МПЦ нема прст во карневалот ...Но не ми е јасно зошто Вевчанци одбиваа да се извинат од почеток , кога немаше сеуште никаква лоша реакција.

За обид за палење на две цркви , знамиња, ангажирана е цела држава да се најдат сторителите и да се казнат.

Кажи ти што да правиме со Вевчанците , ни Власта не сака да осуди , ни полиција да гони , ни суд да казни ... Ни Вевчанци да се извинат ...

Вие не треба ништо да превземете никогаш , глупави ќе испаднете ако се одмаздувате индивидуално... се одмаздува цел државен систем за вас.

Ја сваќаш ли разликата.
Не знам колку години имаш?
Ај ќе претпоставам дека имаш повеќе од 20, исто така ќе претпоставам дека малку од малку барем си паметен (гледам добро го владееш Македонскиот јазик), и ќе ти кажам една работа:

Македонија е секуларна држава ! - Тоа подразбира дека законот е над верата, каква и да е.
Македонија има закони ! - Твое право е дали ќе се придржуваш до нив или не.

Е сега ако ова ти е јасно (стварно се надевам дека ти е, бидејќи попросто не можам), треба да ти биде јасно дека ТИ како индивидуа воден според какви и да е чувства (религиозни, одмазнички итн) не смееш да ја земеш правдата во свои раце ! Значи си има институција за тоа. Ако имаш некој проблем со нешто што се случува во државата си поднесуваш тужба !
Од вас никој тоа не го сторил !

Вевчанци сами си знаат дали треба да се извинат или не, ТИ не смееш да им судиш што треба да направат.

pa napravetego i vie toa vo makedonija pa da vidime koj ke vi go spopika,, glup eden.

Има ред на овој форум, во навреди и такви срања. Не си во планина дечко.

Кажи ти што да правиме со Вевчанците , ни Власта не сака да осуди , ни полиција да гони , ни суд да казни ... Ни Вевчанци да се извинат ...

Што треба да направите? Да удрите по МПЦ?

Ако нешто не ти одговара од Вевчанците, ако си маж, оди таму и пресметај се со нив. Што ме мешаш мене со тоа што палиш црковни објекти, м?

Епа затоа и ќе има такви кои ќе викаат зошто да се казнат тие кои го запалија државното знаме, зошто да се казнат тие кои подметнуваат пожари!

Тие што се прашуваат ова треба да се доста големи кретени за да се прашуваат за ова, ако има такви за секој случај на форумот да појаснам дека има закон т.е Кривичен закон на Р.М во кој пишува добро зошто треба да се казнат... додека ова во вевчани е карневал т.е пагански карневал кој што нема врска со религија или да е организиран од некоја релиозна организација, рецимо мене ми текне да го исмејувам грујо или бранко на карневалот во Струмица, и што као тие треба да ми лепнат тужба за тоа, ширење верска нетрпеливост на карневал...само дебили може да се исправоцираат од ова и да се навредат!!!

Изгледа треба да го закачам на ѕид ова :

Палењето на црквите е индивидувален акт - скришум (зошто сакате во ист кош да ги ставите сите муслимани)

Карневалот е групен акт - јавен , финансиран од Мин.за Култура, со присуство на државни преставници , свесно дозволена навреда од државата.

Никој не спори дека палењето на црквите е лошо дело , дека ни МПЦ нема прст во карневалот ...Но не ми е јасно зошто Вевчанци одбиваа да се извинат од почеток , кога немаше сеуште никаква лоша реакција.

Не сери бе , кој индивидуален акт ..

Јас мислам дека и жените треба да одговараат, или има некои промени во тој дел...? :)
секој што се крие се смета како кукавица. Застани и кажи. јас ја палам црквата зашто Славомакедонците во Вевчани ме навредија со пародија. Мајко му стара и талибанците убиваат па кажуваат ние го направивме тоа

МПЦ се огради од Вевчанскиот карневал...Христијаните и црквата немаат никаква врска со карневалот...Што кур палат цркви?Што кур им е проблемот?!Се гледа каде води ова >(шиптарија етнике)...Мило ми е што им се покажува вистинското лице..
Нас не учеле како христијани..Коа ќе ти залепат шамар заврти го и другиот образ...Ама па цело време шамари и клоци,па преку кур бе!А да не збориме како се ова се случува во НАШАТА ЕДИНСТВЕНА ЗЕМЈА,и каде што по некоја проста логика,нашиот збор треба да биде главен,а не нивниот!Како да ни фрлил некој клетва,саде маки да влечеме..
Воопшто исламот,предводен од група арнаутско племе е лоша,опасна и одвратна работа..Посебно на балканов,каде што менталитетот е во тешка ментална состојба..

А ти албанец,бирај..босна,турција,албанија,косово..Имаш четири гнезда..Да викам автобус или солајна ќе ви вика пак?

Се бунтуваат против дејствија на пагански карневал,
палат знаме и верски објекти.

Е ај да те видам логиката. Пологично ми е да палат пример коледарски маски или да гаснат василичарски огнови. Ама тоа ти е логиката, религиозно навредени од паганско, враќаат на религиозно на другата нација, религија која нема везе со настанот. Значи повеќе од религија е муабетов...

Ако Македонија има закони со кои се казнува тој што пали , гази , плука македонско знаме кое е старо 15 години .... тогаш муслиманите имаат уште повеќе причина да бараат казнување на тие што палат Куран , навредуваат Пророк , Вера .... стара повеке од 14 века.

Ако муслиманите се примитивни , тогаш и Македонија и македонците се такви.

а?
лош пример... на пример ако знамето го наречеш вентилатор (исмевање) никој нема да т исе замара а за куранот несмееш А да кажеш ;)

Се бунтуваат против дејствија на пагански карневал,
палат знаме и верски објекти.

Е ај да те видам логиката. Пологично ми е да палат пример коледарски маски или да гаснат василичарски огнови. Ама тоа ти е логиката, религиозно навредени од паганско, враќаат на религиозно на другата нација, религија која нема везе со настанот. Значи повеќе од религија е муабетов...
Муабетов е сега Христијаните се изнервирани од палење на црквите и ќе земат авион и ќе го бапнат во некој храм во Индија...(притоа убивајќи 15 крави)..

Муабетов е сега Христијаните се изнервирани од палење на црквите и ќе земат авион и ќе го бапнат во некој храм во Индија...(притоа убивајќи 15 крави)..

Не, не. Ќе идат да го убијат Прометеј зашто го покажал огнот на смртниците. Е тоа е логиката.

Jeбење у здрав мозок ти е работава.
МПЦ јавно кажува дека нема никаква врска со карневалот, а они палат цркви.
Па нека кажат дека сакаат да исценираат конфликт и готово, а не да крекаат како палењево на црквите е поради тоа што биле навредени од МАСКА на КАРНЕВАЛ.

Одите на овај со пумпарицава, барајте му да ви се извини. Тоа што вевчанци го направиа не е ништо во споредба со вахабистите.

Порано пцуев све,од прв до последен,но еден ден седнав и размислив...

НЕ се сите муслимани исти,ФАКТ.Исто така и кај сите други вери.

Оние кои што палат цркви,џамии,цртаат графити,се потикнати од некој,најчесто политичари.Сега некој ќе каже како може еден хулиган,или наркоман да е подржан од некој политичар.Просто.Директно он,не,меѓутоа главниот на групата-да.Тој главен,е поврзан со некоја политичка партија,а таа пак е подржана од надвор.Што значи,криви се политичарите.

А оние,НЕ верници,од двете-трите-четирите страни,колку и да се,бел ден да не видат.На плоштад треба да се бесат.

И,оваа случка ќе ја споделам овдека...Кога беше натпреварот во ракомет,незнам дали со србија или словенија,во школо бевме со знамиња.Во школото,има и албанци,но многу помалце,на 4 класа наши,2 се нивни.Кога им беше ден на знамето,директорот ДОЗВОЛИЛ да носат знамиња.Малку од нив имаа знамиња,на тоа доаѓаше до револт кај Македонците,обезбедувањето беше нон стоп раздвижено,односно имаше тензија.А,кога ние земавме знамиња,директорот сереше дека не дозволил,предизвикуваме конфликт,и триста срања.Секој кој што ќе влезееше професор,ни го збореше тоа.Но,што беше најинтересно.Влага една професорка,и почнува да збори за знамињата,дека предизвикуваме конфликт,бла бла бла,при тоа,се нарекува она себеси патриот,бунтовник по природа...но,при крај на часот на една од девојчињата им вели: тргнете ги знамињава,да не јадете ќотек,знаете со кого си имате работа.Ми пукна филмот,ја испоопцув,и и кажав дека од такви како неа пропаѓа државава.

Ете,каква ни е државава,а вие извлечете го она што беше поентата на коментаров.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom