Протест во Струга! Запалена црквата во Лабуништа/Мала Речица?

• Креатор на темата Креатор на темата G e G o
  • Време на започнување Време на започнување
Ми кажале дека Коранот се чита во оригинал, на арапски се чутал/пеел оџата, но после читањето на молитвата оџата не се обраќа на македонски или турски.
Нема верска или меѓуетничка поделба во Македонија, туку сакаат да прикажат дека Македонија не се грижи за муслиманите и дека Македонците муслимани се нова етничка заедница. Тие не се луѓе без корен!!!

Се држат предавања на македонски, Adem Ramadani, албанец и активист за исламот во македонија исто така држи дерс на македонски во неколку џамии, има и снимки за тоа.
Мал пример:

Maло инфо ќе претставам од фб ивентот што го објавија за собир во битола и протест против албанците. Не сите албанци се загрижени за војни и уништување на македонија, се знае кој е крив тука политиката и новодојденците. Еве пример од коментарите:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=162608770517986&id=162112657234264&notif_t=like

Кажаа сите што имаа мислам дека,до овие 100 страници скоро,доста е зборење на нет,да видиме колку ќе излезат на терен,кога ќе дојде до тоа.

Се откажаа Македонците во Струга од протестирање утре.
А од каде информација дека воопшто биле закажани ? еве јас сум од струга и прв пат слушам дека некој организирал протест за утре

Воопшто не ме загрижува „Арапската пролет“, ниту пак „Балканска зима.“
Не може да дојде до „Арапската пролет.“ Нема услови, нема финансии, нема поддршка од поширокото муслиманско население, а и секуларноста на државите игра огромна улога, овде нема Шеријати. За да дојде до „Арапска пролет“ треба незадоволство да се јави кај сите муслимани. Турците немаат никаков проблем на Балканот. Напротив, тие се одлично прифатени од христијаните, практично како свои... Во Македонија овој проблем е посложен. Целта е да се асимилираат Македонците муслимани. Поубаво кажано:
Лабуништа е македонско село, кое се наоѓа во Струшкиот регион, односно горе на планината Јабланица. Поради местоположбата, а и финансиската состојба Македонците почнале да одат на гурбет, главно во Цариград, па таму полека - полека го прифаќаат Исламот.
Е, сега, нова мода, повеќето од Македонците муслимани ги мажат ќерките за Албанци муслимани или пак за Турци, ама Албанците не им даваат ќерки на нашите, процентое е многу мал. Па така бројот на Македонците во Лабуништа се намалува и на пописот само Македонците Христијани се декларираат како Македонци. Во последниов период ПЕИ, партијата на Фијат Цаноски, има намера да направи нов раздор помеѓу Македонците и сака Македонските муслимани да ги претстави како, Торбеши, и да ги направи малцинство во својата држава! Овде не се работи за незадоволство од „режимот“ на владеење, се работи за разнебитување одвнатре. Играта е опасна, асимилацијата неминовна
Ова е чисто игра за асимилација на Македонците, играва е помеѓу Цаноски и Мерко, финансирана со парите кои ги донесе реизот од посетата на Блискиот Исток летоска, а ја води она жгоавото муфтииче од Струга што се шета со шубарчето на глава.

Македонците нема да бидат малцинство во својата држава и нема да се декларираат како Торбеши! Македонците, се` едно која е нивната верска припадност, остануваат мнозинство и конститутивен народ во Република Македонија!
Многу грешиш HITCH.Во Куманово пола од Македонците муслимани имаат жени Албанки., особено тие што се газдите на 3-4 слаткарници на плоштадот во Куманово.Фуујјј, знаеш ли колку Албанки има што се мажени за Турци и Босанци особено за Турци?Таква е и една моја пријателка.Татко и е Турчин, а мајка и е Албанка од Прешево.Се декларираат како Турци.Имам пријател од Куманово.Татко му е Босанец, а мајка му е Албанка од северна Албанија.Не се вртиш во такви кругови, затоа и незнаеш дека и тие се мешани многу.

Исто како што Македонците се мешаат, стапуваат во брак со Срби, Хрвати, Власи , Албанци христијани, така и Албанци(муслимани), Турци, Босанци, Македонци муслимани се мешаат помеѓу себе.на религиска основа.

Незнам, можеби ќе ти е чудно , но има и Албанки мажени за Роми.

На Фиат Цановски жена му е Албанка .

А полицијава наша неспособна зошо уствари не ги уапси тие забрадените никакви створења,да ги спроведе во станица,да ги испраша се по ред од А до Ш.
Не знаат македонски,ама ќе се земе преведувач.
Сигурен сум,гарантирам со глава дека немаат пасоши и дека во Струга се стигнати по илегален пат.
Доволна причина да се уапсат и испрашаат.

Некој на вести,т.е едно дрољиште дебело брбљаше прееска-повикувам на мир и смирување на тензиите.
Какво повикување бе мајке ти,ова ќе биде за кратко време нешто многу поголемо,ама проклети политичари се да ви ебам,тражили сте гледајте !

Кој сака да прикаже? Албанците? На Албанците тоа најмалце им одговара. Фијат Цаноски беше тој што прикажуваше нова етничка заедница. Тој го донесе Вахабизмот во Македонија.

Не е точно! Фиат се кити со туѓи перја. Тој треба прво прочита барем една книга, па после да рече јас знам нешто. Најкрив за доаѓањето на вахабистите во Македонија е сега покојниот, што го покани Алија во Македонија, веднаш по формирањето на СДА. Идеите со кои дојде Алија сега се реализираат. За жал, не се најде јунак да го промени текот. Затоа Македонците се поделија на Христијани и Муслимани. Па, така, Македонците Муслимани преку ноќ станаа „Торбеши“ и почнаа да се претопуваат со Албанците, затоа голем дел од Турците од Струга си заминаа во Турција, затоа бројот на Бошњаците се намали исто како и Македонците Муслимани. На средбата со видни Муслимани кои живеат во Македонија Алија им кажа дека: „бидејќи Исламот не познава етнички поделби, Муслиманите да се припојат/асимилираат во најголемата муслиманска етничка заедница, Албанците, за да можат полесно да ги исполнат своите зацртани муслимански планови.“ Алија го кажа ова и си замина во Босна, па видовме што бидна од „неговата“ Босна. Не се плашам дека Македонија ќе заврши како Босна, никогаш нема да се случи тоа, се плашам дека народот уште повеќе оглупува и ефтино ги прифаќа туѓите идеи. Вахабиите во Македонија дојдоа после 2001 г., дојдоа бидејќи беа вклучени во конфликтот. На Вахабиите им се дава земја, територија, на која ќе можат да си направат куќа, да си живеат и да си го пропагираат нивното толкување на Исламот. Во Струга, па слободно можам да кажам дека во цела Македонија, сега има судир на двете струи дојдените односно радикалните и старите односно оние кои правилно го читаат Исламот.
Фиат воопшто не беше вклучен во ова!

Јас не сум гневна на народот, туку сум гневна на оние кои се обидуваат да ги заведат луѓето и на оние кои, иако знаат со која цел се случуваат работите, не прават ништо за да ги променат. Јас во овој случај не правам разлика помеѓу лево ориентирани и десно ориентирани, правам, разлика помеѓу паметни и малоумни. Мене исто како што ми смета „смрт за Каурите“ ми смета и „смрт за клетите Ш иптари“. Ме иритира што се наоѓа по некоја џукела од двете страни што нема прочитано ниту една книга во животот, ама затоа знае да каже дека ги мрази Ш иптарите... А, знаеш зошто ми смета?! Затоа што не ми се допаѓа што соседните држави не го признаваат мојот народ што живее таму. Не сакам да бидеме како нив! Пеат дека наше ќе биде Солунското поле, ама забораваат дека таму живеат Македонци кои мака мачат со јужниве. Забораваат на протераните Македонци кои се закопани по светов и кои не си ги виделе нивните родители, нивните браќа/сестри затоа што некоја џукела така решила. Ми смета што ме нарекоа Каурка, а истите тие бараат извинување од Вевчанци.

Ме нервираат Албанците кои цело време бараат некакви човекови права, кои цело време викаат дај, само дај.. што да е, дај, па дај... Па, гонете се веќе...!

П.С. Знам какви ќе бидат последиците доколку појдат во Вевчани за да си ја бараат правдата, ама да ти кажам најискрено, немаат храброст да појдат! Сега, за среќа или несреќа нема да коментирам. Само ќе вртаат околу Вевчани, но нема да појдат. Ако така се одеше во Вевчани, тогаш Вевчани немаше да биде она што е денес! Кој како сака нека ме сфати...

Турција е најголем сојузник на Македонија !! Не гледам состојбата на муслиманите да е лоша...пак генерално се гледа !!

Турските медиуми известуваат за карневалот и за навредите , пишувај на гоогле и увери се. Во време кога се бараат инвеститори во Турција , ваков настан не е баш во интерес на таа турнеа , а Вевчанците сеуште тврдоглави.
Муслиманите не се рамноправни со христијаните , тоа е јасно, знаете и вие.

:facepalm:

Кај успеа у видеово да видиш кој што пее жити се !? Единствен што пее е Темелков и тој престанува кога доаѓа делот со...

И за ова ли ги лажете бре !?

Ќе бара објаснување Ердоган сигурно, како да не знае тој што е работата...

Во видеото на се гледа најдобро ... но во вестите на Алсат јасно се гледаше.

Ердоган знае , и ќе му врши мало притисокче или ќе му го пушти Полат на Вевчанците.

zomg.gif

Пример за тоа како се стигнува до 22000 мислења.

Веројатно знаеш колку лесно ова би паднало на суд.

Знам знам , секогаш кога се работи за нас , лесно паѓа на суд.

Само една работа ако може да ми разјасниш. Ама искрено, без терање инает. Дали стварно мислиш дека вахабистите би помогнале во јакнењето на албанската позиција во Македонија и уште поважно во светот? Ги браните затоа што ги сметате за добри или само меѓуетничко препукување е во прашање?

Во овој случај и Вехабистите беа поцивилизирани од Вевчанците. Што лошо направија Вехабистите не ми е јасно , протестираа на плоштад , никого не навредија , не пушеа пениси пред деца.

Или па овој Дарданија кловнов: - У Куманово пред две недели, у џамијата сакала толпа да влезе, покушавале да срушат врата, али ги спречиле двајца-тројца Албанци. И никој медиум не известувал.
Никој? Ни АлСат, ни другите албански медиуми, ни плус инфо. никој?
Колку биле моќни Македонците. Ги контролираат дури и албанските медиуми.

Кд кажу не лажу.
Нека се најде некој македонец од Куманово нека потврди , дали удирале по влезната врата на џамијата , дали неколкумнина албанци се појавиле пред нив , и дали навредиле по етничка и верска основа.
На вратата поставиле две македонски знамиња , тие дечки албанци ги извадиле , и никому ништо , затоа ги нареков лавови.

Сите албански медиуми известија за настанот (Македонија , Косово , Албанија ...) ... но не и македонските , не и полицијата.

Друг пат не прави ОП , пред да скокнеш.

ostaj go Dardanija neka si zivee vo negoviot zamislen svet, sto da praj covekot, tolku alah mu dodelil, i toj ne saka.....

Благодарен сум на тоа што ми го дал Господ ... но не ме терај тебе да те ставам у малиот џеб.

Повели ангажирај го мозокот напиши две три реченици , а не тука слики и смешки да ми постирате.

Хахахахахахахаахахахахахха "И татко ми порано кога излегуваа со мајками наиде на една група од 150 може и 500 луѓе и сакаа да го тепаат таткоми, ама кога ги фати сите до еден ги истепа и еден пушти да му кажи на другите да ги зоберат овие истепаните" - Извадок дел од уличен речник на 4 годишно дете :D

Хахахахахахахааха како ме пресмеал овај.:cuc:

Ако биле македонци тие 150-500 души можеби е вистина ... но ако биле албанци , можел да куртули само ако им понуди нешто за компромис ... разбираш ли ? Важно таткото на 4 годишното дете немал модрици , а мајката можеби малце црвенило и запаление на мускули на горен дел од нозете.

:vozbud:

Него нешто не го спомнувате настанот во Битола .

Него нешто не го спомнувате настанот во Битола .
ЗА ЏАМИЈАТА ЛИ ??? А ПА ТОА СИГУРНО МУСЛИМАНИТЕ САМИ ЈА ИШКРТАЛЕ,НЕМА ШАНСИ ХРИСТИЈАНИ ДА СЕ (СЕГА СЕ ИЗРАЗУВАМ КАКО МЕРКО)
СИГУРНО АЛБАНЦИТЕ (муслиманите)НАМЕРНО ЈА ШКРТАЛЕ И ПИШУВАЛЕ ТАКА,ЗА ДА ПРЕДИЗВИКААТ ТЕНЗИИ...АКО ЗАГЛЕДАШ УБАВОТ,РАКОПИСОТ Е НЕКАКО ЧУДЕН,САМО МУСЛИМАНИТЕ ИМААТ ТАКОВ:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

ЗА ЏАМИЈАТА ЛИ ??? А ПА ТОА СИГУРНО МУСЛИМАНИТЕ САМИ ЈА ИШКРТАЛЕ,НЕМА ШАНСИ ХРИСТИЈАНИ ДА СЕ (СЕГА СЕ ИЗРАЗУВАМ КАКО МЕРКО)
СИГУРНО АЛБАНЦИТЕ (муслиманите)НАМЕРНО ЈА ШКРТАЛЕ И ПИШУВАЛЕ ТАКА,ЗА ДА ПРЕДИЗВИКААТ ТЕНЗИИ...АКО ЗАГЛЕДАШ УБАВОТ,РАКОПИСОТ Е НЕКАКО ЧУДЕН,САМО МУСЛИМАНИТЕ ИМААТ ТАКОВ:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Ако остане како што велиш ти:

Сепак должите за Вевчани ... тука не можеш да речеш дека биле албанци ... излегоа момците на ТВ и признаа дека тие биле под маските.

Во овој случај и Вехабистите беа поцивилизирани од Вевчанците. Што лошо направија Вехабистите не ми е јасно , протестираа на плоштад , никого не навредија , не пушеа пениси пред деца.
.

Никој не го игнорира фактот дека можеби ве навредиле вевчанците со карневалот, но би те запрашал зошто пред нивна општина не протестираа ? зошто мешате вера со карневал ?

Што направија вехабистите ?

Еве јас ги следам настаниве од денот кога почнаа протестите вооедно јас објавив дека се собира поголема група на албанци пред општина ( како што се одвиваа настаните видовме дека се муслимани а не само албанци )

После мирните протести околу пладне беше запалено знаме пред домот на браќа миладиновци и беше симнато македонското знаме пред општина и истото заменето со некое чудно арапско знаме

Не е доволно за навреда ?

Утредента се цртаа графити во црквата во октиси и беше искршен крстот во селото боровец

Не е доволно за навреда ?

Вечерта беше запалена црква во лабуништа и сношти во мала речица

А еве твоите мирни протести како звучеа и изгледаа

Еве повторно ќе постирам исто:
еве линк од снимка од протестот. Послушај внимателно, се збори на Македонски јазик, струшки дијалект. Албанци не зборат така.

Еве ти транскрипција.
00:01 Од Октиси имат таму негде?
00:02 а?
00:02 Од Октиси имат?
00:03 Од сегде имат?
00:04 Убоо
00:05 Немат од кај што немат.
00:08 -00:15 Скандирање, Аплаузи
00:16 Овде Ислам да бидет
00:19 Маме нивно чуприско (ако знае некој што значи ова)
00:21 Им ебам мамето нивно.
И после почињаат скандирањата Алах акбар.

И види ги знамињата. Јас видов само 2-3 Албански знамиња (има некои Албанци дојдени во подршка). Повеќето беа црните знамиња на Џихад и зелените на саудиска Арабија. И 1-2 зелени со ѕвезда и полумесечина.

За вас доволна навреда беше маска од еден карневал , па ве прашувам која е границата за христијанството да е навредено ?

Дечко, те молам навивај си за Шкендија и остани на тоа. Или качувај се на јарболи, за тоа те бива. Демагогија за празно правдање за работите е џабе арчење на тастатура.

Ако остане како што велиш ти:

Сепак должите за Вевчани ... тука не можеш да речеш дека биле албанци ... излегоа момците на ТВ и признаа дека тие биле под маските.
како прво,една работа да ти кажам да ти стане јасна -ТОА СЕ ПАГАНСКИ ОБИЧАИ...НЕ СЕ ХРИСТИЈАНСКИ...и јас него признавам тој карневал ако сакаш да знаеш...и самиот си имав проблем со некои од вевчани,за на крај кога мислев дека се спремни за 1 на 1 ,они да ми се пуштат 15 на 1 ,за после се да доззнаам дека останатите 14 биле браќа на тој едниот...така да бидејки се исти како НЕКОЈ АЛБАНЦИ,ГИ МРАЗАМИ НИВ.... и небарај од мене да ти се извинам те молам...цел живот сум во таква населба каде што сум со албанци секој ден...има стоки од албанци,али има и фини деца....и кај нас и кај вас има и такви и такви....јас се дружев и се дружам со нив,зашто така ми било пишано....оние од вевчани никогаш нема да знаат што е соживот...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom