Турција е најголем сојузник на Македонија !! Не гледам состојбата на муслиманите да е лоша...пак генерално се гледа !!
Турските медиуми известуваат за карневалот и за навредите , пишувај на гоогле и увери се. Во време кога се бараат инвеститори во Турција , ваков настан не е баш во интерес на таа турнеа , а Вевчанците сеуште тврдоглави.
Муслиманите не се рамноправни со христијаните , тоа е јасно, знаете и вие.
Кај успеа у видеово да видиш кој што пее жити се !? Единствен што пее е Темелков и тој престанува кога доаѓа делот со...
И за ова ли ги лажете бре !?
Ќе бара објаснување Ердоган сигурно, како да не знае тој што е работата...
Во видеото на се гледа најдобро ... но во вестите на Алсат јасно се гледаше.
Ердоган знае , и ќе му врши мало притисокче или ќе му го пушти Полат на Вевчанците.
Пример за тоа како се стигнува до 22000 мислења.
Веројатно знаеш колку лесно ова би паднало на суд.
Знам знам , секогаш кога се работи за нас , лесно паѓа на суд.
Само една работа ако може да ми разјасниш. Ама искрено, без терање инает. Дали стварно мислиш дека вахабистите би помогнале во јакнењето на албанската позиција во Македонија и уште поважно во светот? Ги браните затоа што ги сметате за добри или само меѓуетничко препукување е во прашање?
Во овој случај и Вехабистите беа поцивилизирани од Вевчанците. Што лошо направија Вехабистите не ми е јасно , протестираа на плоштад , никого не навредија , не пушеа пениси пред деца.
Или па овој Дарданија кловнов: - У Куманово пред две недели, у џамијата сакала толпа да влезе, покушавале да срушат врата, али ги спречиле двајца-тројца Албанци. И никој медиум не известувал.
Никој? Ни АлСат, ни другите албански медиуми, ни плус инфо. никој?
Колку биле моќни Македонците. Ги контролираат дури и албанските медиуми.
Кд кажу не лажу.
Нека се најде некој македонец од Куманово нека потврди , дали удирале по влезната врата на џамијата , дали неколкумнина албанци се појавиле пред нив , и дали навредиле по етничка и верска основа.
На вратата поставиле две македонски знамиња , тие дечки албанци ги извадиле , и никому ништо , затоа ги нареков лавови.
Сите албански медиуми известија за настанот (Македонија , Косово , Албанија ...) ... но не и македонските , не и полицијата.
Друг пат не прави ОП , пред да скокнеш.
ostaj go Dardanija neka si zivee vo negoviot zamislen svet, sto da praj covekot, tolku alah mu dodelil, i toj ne saka.....
Благодарен сум на тоа што ми го дал Господ ... но не ме терај тебе да те ставам у малиот џеб.
Повели ангажирај го мозокот напиши две три реченици , а не тука слики и смешки да ми постирате.
Хахахахахахахаахахахахахха "И татко ми порано кога излегуваа со мајками наиде на една група од 150 може и 500 луѓе и сакаа да го тепаат таткоми, ама кога ги фати сите до еден ги истепа и еден пушти да му кажи на другите да ги зоберат овие истепаните" - Извадок дел од уличен речник на 4 годишно дете
Хахахахахахахааха како ме пресмеал овај.
Ако биле македонци тие 150-500 души можеби е вистина ... но ако биле албанци , можел да куртули само ако им понуди нешто за компромис ... разбираш ли ? Важно таткото на 4 годишното дете немал модрици , а мајката можеби малце црвенило и запаление на мускули на горен дел од нозете.
Него нешто не го спомнувате настанот во Битола .