па можеше сето ова да се стави на тест ... да не го повикаа Филип, па ќе видевме дали ќе игра Кире или ќе глуми повреда или слично ... а мислам дека има подобри играчи од Филип, пр. Јоноски ... а и мислам дека и Раде треба да игра ...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
па можеше сето ова да се стави на тест ... да не го повикаа Филип, па ќе видевме дали ќе игра Кире или ќе глуми повреда или слично ... а мислам дека има подобри играчи од Филип, пр. Јоноски ... а и мислам дека и Раде треба да игра ...
Пријател се читаш што пишуваш? Подоле имаш слики од две десни крила, и двајцата подобри од Златко Козла, особено Гоце,кој е повеќе класи на Мојсоски. Да бидеме реални,знаеме на кој основ е Козла во репрезентација. А што е лош играч,лош е. Кој на тоа ниво на игра, прави двапати престап од чиста позиција со школски агол?Раде е солиден ракометар и секако дека ќе беше од одлична помош во репрезентацијата посебно во отсуство на Стоилов во одбраната и немањето солуција за лев бек во нападот, но мислам дека сепак Шундовски направи добра одлука (ако ја направи тој,а не Киро) што не го повика од причина што ќе ја нарушеше атмосферата во репрезентацијата. Мислам дека Златко Мојсовски заслужено си е во репрезентацијата од причина што освен Темелков немаме друго десно крило во моментов, само е штета што не беше искористен за седмерци што е негова специјалност.
Се каравме за ситуацијата во мак ракометот, по испаѓањето во квалификациите во Турцијаофффффф.... мене стварно не ми текнува дека некогаш сме се карале на тема Савевски, но нејсе... претпоставувам што сум пишал на таа тема и останувам на моето мислење. Не бранам друже ничии интереси. Моите ставови се неутрални и лично мои, а ако тие коинцидираат или имаат барем неколку допирни точки со ставовите на некоја "струја" во нашиот ракомет, тоа е сосема случајно.Изборот не е голем и што и да мислиш не можеш да промашиш, како и да вртиш, во некои ставови ќе бидеш блиску со едните, во други ќе се најдеш блиску со другите итн. Јас само сакам да уживам во овој спорт и да се радувам на успеси, претпоставувам исто како што се радуваш и ти и останатите. И нема потреба да го тераш муабетот во тој правец. Интереси не се бранат на интернет форуми, ние сме ситна рибаСе слагаш нели?
Не се слагам дека успехот против Исланд е благодарение на головите на Стојановиќ во Скопје. Сите репрезентативци тој ден го одиграа можеби најдобриот меч во репрезентацијата на сите времиња. Се функционираше перфектно и во одбрана и во напад, а Раде Стојановиќ беше само една важна карика од тој колектив. Тоа што беше Раде во Скопје, беше Ацо Јоновски на реваншот во Рејкјавик.
Никој мене не ми мачкал очи за тоа што се случило во Хрватска. И точно знам што се случи, па ако сакаш знам и каде точно се случи, па ако сакаш и во точно колку саат се случино како што велиш ти, тоа не е за во јавност и кој треба да знае си знае. Но, не знам од кои причини ти ги изнесуваш овие работи пред јавност, ако си убеден дека знаеш тајни што треба да се чуваат. Затоа нема да навлагам во детали и тука ќе ја прекинам ова дебата, пред да прејде во караница
Поздрав
Пријател се читаш што пишуваш? Подоле имаш слики од две десни крила, и двајцата подобри од Златко Козла, особено Гоце,кој е повеќе класи на Мојсоски. Да бидеме реални,знаеме на кој основ е Козла во репрезентација. А што е лош играч,лош е. Кој на тоа ниво на игра, прави двапати престап од чиста позиција со школски агол?
А зошто? Кире е поголем од репрезентацијата и државата? Ако е во добра форма Раде треба да биде повикан. Ако пак Кире почни со условувања и глумење можи комотно да оди упм и ќе си го изгуби целиот респект од сите кои барем малку разбираат нешто и имаат барем грам мозок. А ако пак Раде е тој кој ги прави проблемите комотно да го избркаат и да му се забрани да настапува за репрезентација. Значи тука спомнав големо АКО......не викам дека Раде е крив ама не викам и дека Кире е крив. Не критикувам никој и не навредувам никој. Викам само АКО е така како што се зборува тогаш.....гореспоменатото. Не знам кој е крив и што е крив ама би било фино да го викнат Раде па да видиме кој е виновникотНа тест да се стави КИРИЛ ЛАЗАРОВ?
За кого?
За Раде!
па да ... за да се смират страстите (барем на навивачите) и да се дознае вистината ... еве не мораше Раде да се земе, ама и Филип и Златко нека не се земаа ...На тест да се стави КИРИЛ ЛАЗАРОВ?
За кого?
За Раде!
Се каравме за ситуацијата во мак ракометот, по испаѓањето во квалификациите во Турција
Јас го криктував Минчо дека не ги пушташе своите ракометари на тренинзи, Борко капитенски креваше бунтови против Савески, и се изрзиливме на најлош можен начин. Ти викаше дека Михајло е крив пошто не ја давал функцијата во РФМ и така натаму....
Тоа што излезе вест дека Раде се степал со Темелковски по завршувањето на групата во Вараждин, е вистина. Во оваа ситуација раде претера, но имаше право, ама за жал удри по оној кој само фиктивно ја влијаеше во неговото НЕИГРАЊЕ...
Раде не доби ниту една причина поради која магично е седнат на клупа, и заменет со ракометар кој во тие моменти беше бар 2 класи под него, а сигурен сум дека сеуште има разлика меѓу нив двајца иако едниов е пред пензија, а другиот во најдобри играчки години.
Ацо Јоновски може имаше повремен блесок во репрезентацијата, и неколку години по ред играше главна улога во Вардар и во Пелистер, ама сепак е за класа послаб од Стојановиќ. И што има везе воопшто Јоноски со овој муабет?
Во Хрватска шанса во нападот добија разни играчи. Факт е дека Раде е втрр наш најдобар бек шутер, и позади него има разлика една класа зад останатите.
Миркуловски е различен тип, он е за со брзи екипи да изнуди исклучување, да направи некој пробив. Наумче има добар удар ама го јаде висината.
Ќе повторам немаше причина зошто Раде беше тргнат од репрезентацијата...
А притоа му се префрла дека ја напуштил, дека одбил настапи и ред други работи, кои апсолутно не се вистина.
Афект се вика не ЕФЕКТдраг мој Saber Rider, дигање рака на селектор или тренер не е ни најмалце наивна работа и само по себе е многу голема причина еден играч во било кој спорт да грее клупа. Викаш Раде имал право! Добро бе, Saber Rider, ај малце резонирај. А што би се десило доколку Раде во ефект го истурил својот бес врз некој од играчите, со оглед на тоа дека дечкото очигледно во ефект има проблем со самоконтрола. Денес дигнал рака на селектор, утре врз соиграч, задутре врз судија... Ма колку и да бил во право, играч професионалец, згора на тоа и репрезентативец не може така да се однесува. Колку и да мислиш дека тоа се ситници за да им се прогледа низ прсти, сепак тоа се постапки што многу влијаат на тимска атмосфера, расположение и игра.
Јоновски го ставив во контекст на тоа дека Раде Стојановиќ не е незаменлив и не би го ставил на пониско рамниште. Дечкото доби дефанзивни задачи последно време во репрезентација, но сепак мислам дека има голем капацитет како лев бек и се надевам дека веќе во квалификациите ќе добие повеќе можност на таа позиција. Висок, скочен, силен шут, борбен и најбитно добар момак!
Што се однесува на дебатата за Раде....
Богиман, никој неможе да го оспори фактот дека Раде има огромен удел во дробењето на исланд во Скопје. Па човекот ги даде почетните 4-5 гола ако се сеќавам добро и ја фрли публиката во екстаза и невидена еуфорија до крајот на мечот. Дај ве молам не му го маргинализирајте уделот на човекот само заради тоа што Лазаров ни донесе волкава радост на ЕП. Тоа се топ,јас на Кире сум му премногу благодарен за се што прави за Македонија,но тогаш со Раде не беше во ред