Раде Стојановиќ

• Креатор на темата Креатор на темата SanIker
  • Време на започнување Време на започнување
па можеше сето ова да се стави на тест ... да не го повикаа Филип, па ќе видевме дали ќе игра Кире или ќе глуми повреда или слично ... а мислам дека има подобри играчи од Филип, пр. Јоноски ... а и мислам дека и Раде треба да игра ...

па можеше сето ова да се стави на тест ... да не го повикаа Филип, па ќе видевме дали ќе игра Кире или ќе глуми повреда или слично ... а мислам дека има подобри играчи од Филип, пр. Јоноски ... а и мислам дека и Раде треба да игра ...

На тест да се стави КИРИЛ ЛАЗАРОВ?
За кого?
За Раде!

Раде е солиден ракометар и секако дека ќе беше од одлична помош во репрезентацијата посебно во отсуство на Стоилов во одбраната и немањето солуција за лев бек во нападот, но мислам дека сепак Шундовски направи добра одлука (ако ја направи тој,а не Киро) што не го повика од причина што ќе ја нарушеше атмосферата во репрезентацијата. Мислам дека Златко Мојсовски заслужено си е во репрезентацијата од причина што освен Темелков немаме друго десно крило во моментов, само е штета што не беше искористен за седмерци што е негова специјалност.

Раде е солиден ракометар и секако дека ќе беше од одлична помош во репрезентацијата посебно во отсуство на Стоилов во одбраната и немањето солуција за лев бек во нападот, но мислам дека сепак Шундовски направи добра одлука (ако ја направи тој,а не Киро) што не го повика од причина што ќе ја нарушеше атмосферата во репрезентацијата. Мислам дека Златко Мојсовски заслужено си е во репрезентацијата од причина што освен Темелков немаме друго десно крило во моментов, само е штета што не беше искористен за седмерци што е негова специјалност.
Пријател се читаш што пишуваш? Подоле имаш слики од две десни крила, и двајцата подобри од Златко Козла, особено Гоце,кој е повеќе класи на Мојсоски. Да бидеме реални,знаеме на кој основ е Козла во репрезентација. А што е лош играч,лош е. Кој на тоа ниво на игра, прави двапати престап од чиста позиција со школски агол?

P_2011_537408_B.jpg

goce_georgievski_metalurg_nexe_region_051011.jpg

И јас мислам дека ова со Раде се предимензионира,добар беше ама не и незаменлив за да се однесува недолично кон тренерот.Дали било поради Филип или некој друг само можеме да погодуваме.Гледам толку многу се пишува како Филип и Златко се земени затоа што Кире и Наумче условувале нешто,па јас колку што се сеќавам ниту Филип а уште помалку Златко се изнаиграа на ова Европско.Не е важно само да имаш јак шут,треба да бидеш во форма и полна кондиција за да играш во репрезентација а тоа сигурно не било така со Раде.

офффффф.... мене стварно не ми текнува дека некогаш сме се карале на тема Савевски, но нејсе... претпоставувам што сум пишал на таа тема и останувам на моето мислење. Не бранам друже ничии интереси. Моите ставови се неутрални и лично мои, а ако тие коинцидираат или имаат барем неколку допирни точки со ставовите на некоја "струја" во нашиот ракомет, тоа е сосема случајно.Изборот не е голем и што и да мислиш не можеш да промашиш, како и да вртиш, во некои ставови ќе бидеш блиску со едните, во други ќе се најдеш блиску со другите итн. Јас само сакам да уживам во овој спорт и да се радувам на успеси, претпоставувам исто како што се радуваш и ти и останатите. И нема потреба да го тераш муабетот во тој правец. Интереси не се бранат на интернет форуми, ние сме ситна риба :) Се слагаш нели?
Не се слагам дека успехот против Исланд е благодарение на головите на Стојановиќ во Скопје. Сите репрезентативци тој ден го одиграа можеби најдобриот меч во репрезентацијата на сите времиња. Се функционираше перфектно и во одбрана и во напад, а Раде Стојановиќ беше само една важна карика од тој колектив. Тоа што беше Раде во Скопје, беше Ацо Јоновски на реваншот во Рејкјавик.
Никој мене не ми мачкал очи за тоа што се случило во Хрватска. И точно знам што се случи, па ако сакаш знам и каде точно се случи, па ако сакаш и во точно колку саат се случи :) но како што велиш ти, тоа не е за во јавност и кој треба да знае си знае. Но, не знам од кои причини ти ги изнесуваш овие работи пред јавност, ако си убеден дека знаеш тајни што треба да се чуваат. Затоа нема да навлагам во детали и тука ќе ја прекинам ова дебата, пред да прејде во караница :)
Поздрав
Се каравме за ситуацијата во мак ракометот, по испаѓањето во квалификациите во Турција :)
Јас го криктував Минчо дека не ги пушташе своите ракометари на тренинзи, Борко капитенски креваше бунтови против Савески, и се изрзиливме на најлош можен начин. Ти викаше дека Михајло е крив пошто не ја давал функцијата во РФМ и така натаму....:D

Тоа што излезе вест дека Раде се степал со Темелковски по завршувањето на групата во Вараждин, е вистина. Во оваа ситуација раде претера, но имаше право, ама за жал удри по оној кој само фиктивно ја влијаеше во неговото НЕИГРАЊЕ...
Раде не доби ниту една причина поради која магично е седнат на клупа, и заменет со ракометар кој во тие моменти беше бар 2 класи под него, а сигурен сум дека сеуште има разлика меѓу нив двајца иако едниов е пред пензија, а другиот во најдобри играчки години.

Ацо Јоновски може имаше повремен блесок во репрезентацијата, и неколку години по ред играше главна улога во Вардар и во Пелистер, ама сепак е за класа послаб од Стојановиќ. И што има везе воопшто Јоноски со овој муабет?
Во Хрватска шанса во нападот добија разни играчи. Факт е дека Раде е втрр наш најдобар бек шутер, и позади него има разлика една класа зад останатите.
Миркуловски е различен тип, он е за со брзи екипи да изнуди исклучување, да направи некој пробив. Наумче има добар удар ама го јаде висината.

Ќе повторам немаше причина зошто Раде беше тргнат од репрезентацијата...
А притоа му се префрла дека ја напуштил, дека одбил настапи и ред други работи, кои апсолутно не се вистина.

Што се однесува на дебатата за Раде....

Богиман, никој неможе да го оспори фактот дека Раде има огромен удел во дробењето на исланд во Скопје. Па човекот ги даде почетните 4-5 гола ако се сеќавам добро и ја фрли публиката во екстаза и невидена еуфорија до крајот на мечот. Дај ве молам не му го маргинализирајте уделот на човекот само заради тоа што Лазаров ни донесе волкава радост на ЕП. Тоа се топ,јас на Кире сум му премногу благодарен за се што прави за Македонија,но тогаш со Раде не беше во ред.

И многу нормално дека никој нема да излезе во јавност и да проговори за случајот, заради некакви реперкусии врз имиџ на сите. Но сеуште нема одговор или разумно објаснување зошто бомбардер како Раде,кој ни донесе СП против Исланд, не беше стартен десен бек во Вараждин. Па имате очи сите,се гледаше кој и како игра и колку се нервиравме заради Филип( иако тој сега е подобрен многу од тогаш но тоа е друга дебата)

По СП, кажа Сајбер, дојде Раде во Вардар,беше повреден една полусезона и според мене неговото отсуство беше главната причина што ја изгубивме битката тогаш со металург. Се врати во пролетната полусезона и му заби на Металург 8 гола во автокоманда. Тогаш во Вардар играше заедно со Бранче и Пецаковски.

Мое мислење е дека Раде ќе ни беше од огромна помош во србија.Особено поради фактот што од Наум го немаше очекуваниот број на голови(со словенија даде само два). Раде е висок тип,може да шутира преку високи одбрани, со изграден и снажен шут.

Имал 33 години па тоа сметало.Па и Алушот има 38 па еве го пак го зимаат.( иако е тоа сосем друга дебата,јас бев поборник воопшто да не го зимаат за на ЕП алуш, но ете отиде,а како што изгледа ќе се задржи и за ОИ,па не би ме чудело и на СП да сака да оди, еве го Ванчо исто во години, а Ојлески,Маркоски,Георгиевски,Манасков кога ќе прибираат искуство?Овие прашања,иако непопуларни во ова време на историски успех,мора да се покренат,зошто мораме да почнеме со некаква транзиција,иако на бековската линија сме многу тенки,чак и мизерни во младите категории)

Пријател се читаш што пишуваш? Подоле имаш слики од две десни крила, и двајцата подобри од Златко Козла, особено Гоце,кој е повеќе класи на Мојсоски. Да бидеме реални,знаеме на кој основ е Козла во репрезентација. А што е лош играч,лош е. Кој на тоа ниво на игра, прави двапати престап од чиста позиција со школски агол?

Се согласувам дека Георгиевски во Металург имаше предност пред Златко и е покомплетно крило, но во секој случај и тој ќе беше резерва покрај Темелков. Ние ги изгубивме првите две утакмици заради тоа што немаше кој да шутира седмерци, а Златко е специјалист за тоа. Инаку грешки правеа скоро сите, не можеме само него да го обвиниме, да го преформулирам тврдењето мое мислев дека Шундовски направи правилен избор што го повика Златко во репрезентацијата.

За кого?
За Раде!
А зошто? Кире е поголем од репрезентацијата и државата? Ако е во добра форма Раде треба да биде повикан. Ако пак Кире почни со условувања и глумење можи комотно да оди упм и ќе си го изгуби целиот респект од сите кои барем малку разбираат нешто и имаат барем грам мозок. А ако пак Раде е тој кој ги прави проблемите комотно да го избркаат и да му се забрани да настапува за репрезентација. Значи тука спомнав големо АКО......не викам дека Раде е крив ама не викам и дека Кире е крив. Не критикувам никој и не навредувам никој. Викам само АКО е така како што се зборува тогаш.....гореспоменатото. Не знам кој е крив и што е крив ама би било фино да го викнат Раде па да видиме кој е виновникот

За кого?
За Раде!
па да ... за да се смират страстите (барем на навивачите) и да се дознае вистината ... еве не мораше Раде да се земе, ама и Филип и Златко нека не се земаа ...

Се каравме за ситуацијата во мак ракометот, по испаѓањето во квалификациите во Турција :)
Јас го криктував Минчо дека не ги пушташе своите ракометари на тренинзи, Борко капитенски креваше бунтови против Савески, и се изрзиливме на најлош можен начин. Ти викаше дека Михајло е крив пошто не ја давал функцијата во РФМ и така натаму....:D

Тоа што излезе вест дека Раде се степал со Темелковски по завршувањето на групата во Вараждин, е вистина. Во оваа ситуација раде претера, но имаше право, ама за жал удри по оној кој само фиктивно ја влијаеше во неговото НЕИГРАЊЕ...
Раде не доби ниту една причина поради која магично е седнат на клупа, и заменет со ракометар кој во тие моменти беше бар 2 класи под него, а сигурен сум дека сеуште има разлика меѓу нив двајца иако едниов е пред пензија, а другиот во најдобри играчки години.

Ацо Јоновски може имаше повремен блесок во репрезентацијата, и неколку години по ред играше главна улога во Вардар и во Пелистер, ама сепак е за класа послаб од Стојановиќ. И што има везе воопшто Јоноски со овој муабет?
Во Хрватска шанса во нападот добија разни играчи. Факт е дека Раде е втрр наш најдобар бек шутер, и позади него има разлика една класа зад останатите.
Миркуловски е различен тип, он е за со брзи екипи да изнуди исклучување, да направи некој пробив. Наумче има добар удар ама го јаде висината.

Ќе повторам немаше причина зошто Раде беше тргнат од репрезентацијата...
А притоа му се префрла дека ја напуштил, дека одбил настапи и ред други работи, кои апсолутно не се вистина.

драг мој Saber Rider, дигање рака на селектор или тренер не е ни најмалце наивна работа и само по себе е многу голема причина еден играч во било кој спорт да грее клупа. Викаш Раде имал право! Добро бе, Saber Rider, ај малце резонирај. А што би се десило доколку Раде во ефект го истурил својот бес врз некој од играчите, со оглед на тоа дека дечкото очигледно во ефект има проблем со самоконтрола. Денес дигнал рака на селектор, утре врз соиграч, задутре врз судија... Ма колку и да бил во право, играч професионалец, згора на тоа и репрезентативец не може така да се однесува. Колку и да мислиш дека тоа се ситници за да им се прогледа низ прсти, сепак тоа се постапки што многу влијаат на тимска атмосфера, расположение и игра.
Јоновски го ставив во контекст на тоа дека Раде Стојановиќ не е незаменлив и не би го ставил на пониско рамниште. Дечкото доби дефанзивни задачи последно време во репрезентација, но сепак мислам дека има голем капацитет како лев бек и се надевам дека веќе во квалификациите ќе добие повеќе можност на таа позиција. Висок, скочен, силен шут, борбен и најбитно добар момак!

драг мој Saber Rider, дигање рака на селектор или тренер не е ни најмалце наивна работа и само по себе е многу голема причина еден играч во било кој спорт да грее клупа. Викаш Раде имал право! Добро бе, Saber Rider, ај малце резонирај. А што би се десило доколку Раде во ефект го истурил својот бес врз некој од играчите, со оглед на тоа дека дечкото очигледно во ефект има проблем со самоконтрола. Денес дигнал рака на селектор, утре врз соиграч, задутре врз судија... Ма колку и да бил во право, играч професионалец, згора на тоа и репрезентативец не може така да се однесува. Колку и да мислиш дека тоа се ситници за да им се прогледа низ прсти, сепак тоа се постапки што многу влијаат на тимска атмосфера, расположение и игра.
Јоновски го ставив во контекст на тоа дека Раде Стојановиќ не е незаменлив и не би го ставил на пониско рамниште. Дечкото доби дефанзивни задачи последно време во репрезентација, но сепак мислам дека има голем капацитет како лев бек и се надевам дека веќе во квалификациите ќе добие повеќе можност на таа позиција. Висок, скочен, силен шут, борбен и најбитно добар момак!
Афект се вика не ЕФЕКТ :icon_mrgr:

Не е за оправдување, ама не го обвинувам него. Сосема е во право кога барал одговор на прашањето ЗОШТО НЕ Е ВО СОСТАВОТ.
Зошто да крене рака на соиграч? Ти сваќаш ли дека човекот кој беше лидер покрај Кире одеднаш седнува на клупа за да гледа две класи послаби ракометари како играат?
Како би реагирал да си ти на негово место?
Па јас да бев, имаше да го обесам за јајца Темелковски, мада ќе повторам Иле си свиреше како ќе му кажеа.
Ти го тераш муабетот во друга насока, демек нарушувал атмосфера, ќе ги тепал соиграчите :eek:
А не кажуваш што е тоа што предивикало да крене рака врз селекторот (што нема врска со нарушување атмосфера пошто се случувало насамо).
Тоа ти е како ти сда завршиш три факултети, работиш на некое соодветно работно место, и наеднаш ти викаат од утре не доаѓај, и на твое место без објаснувње вработуваат некој што едвај средно завршил. Како ќе реагираш?
И плус ти префрлаат разни работи што се невистинити ;)

Друга работа, Јоноски нема играно напад којзнае колку време. Лини го форсира само во одбраната. Добро е што имаме две постави за ротирање, одбрана-напад, а на Ацо со моменталниот придонес во Металург највеќе му одговара уделот во одбраната :)

Што се однесува на дебатата за Раде....

Богиман, никој неможе да го оспори фактот дека Раде има огромен удел во дробењето на исланд во Скопје. Па човекот ги даде почетните 4-5 гола ако се сеќавам добро и ја фрли публиката во екстаза и невидена еуфорија до крајот на мечот. Дај ве молам не му го маргинализирајте уделот на човекот само заради тоа што Лазаров ни донесе волкава радост на ЕП. Тоа се топ,јас на Кире сум му премногу благодарен за се што прави за Македонија,но тогаш со Раде не беше во ред

Ма, никој не го маргинализира уделот на Стојановиќ во победата над Исланд. Свака част, човекот даде 5 гола и подигна атмосфера, но исто толку даде и Мојсовски, Лазаров 10, Ванчо, Жути и Темелков по 3 итн. Велам, уделот на Стојановиќ беше голем исто каков што беше и уделот на сите други, да не ги забаровиме и Борко и Диви.

Реално гледано подобар лев бек разбивач Македонија нема на лагер....(ни на GOOGLE да бараме нема да најдиме)....
Скок шут,силен удар,робусен играч,пред се играч шо не му ја мисли многу дали ќе шутира,не се плаши од противничките одбрани,значи ИГРАЧ СО ЈАЈЦА,за разлика од Филип...
Таков играч очајно ни треба/ше,разбивач...
Овие дена ги гледав снимките на нет од утакмиците во Ниш(на раат).....
Замислете колку голови ќе дадевме на ЕП,при толку слободен простор шо се отвораше со чувањето на Лазаров...:eek:
Ќе сомелевме се пред себе....
Дали 5,6 вистински гола од лев бек дадовме:eek:...(од можеби најважната позиција во ракометот)....
А ние останавме со Мојсо,со едвај 187 см на лев да ни решава утакмици...:tapp:
Баш тој хендикеп на сантиметри беше одлучувачки фактор шо грото на ударите на Мојсо завршија надвор од голот,за квалитетен и пред се прецизен скок шут од бек треба висина.......
Реков јас и пред ЕП,овде се игра вистинска одбрана,нема милост,се виде дека Мојсо нема да се наигра...го изедоа.....:facepalm:
За вакви одбрани треба МАЖИШТЕ...чоек шо ќе распали од 10,11 метра...а не да шутка во блок,или да го тренира голманот....
Да скратам.....
Очајно ни треба Раде...очајно..
Со оглед дека нема ниту еден лев бек шо би можел да ги задоволи нашите потреби за баражите за ОИ и СП....
Ние сме феномен во модерниот ракомет,:pipi: играме скоро цел меч без класичен лев бек,само кај нас го има ова...:pos:
И другите комбинираат со средни бекови на лев,ама ние нон-стоп така играме:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom