Протест во Струга! Запалена црквата во Лабуништа/Мала Речица?

• Креатор на темата Креатор на темата G e G o
  • Време на започнување Време на започнување
Добро слушнале ли дивјациве за европско право? Ако не, им предлагам да се вратат во Азербејџан од каде што се дојдени.
Во Европа сегде важи правото на пропорционална употреба на сила за одбрана од било каков напад... секој поекстремен метод над употребениот за напад е противзаконски и казнив.
Ако знае некој правник нека ви објасни за да не се брукате вака... ако планирате да живеете во Европа, ако не пакувајте куферите.

Пичкетините дпнеовски и сдсовски нека глумат демократија и еуропејски гзоотварачи,а за земјата ич кур да не ги боли...Им ја глодаат паразити,се е океј..Во сигурни раце...Нема потреба да се притресуваме..

Има ред на овој форум, во навреди и такви срања. Не си во планина дечко.

Што треба да направите? Да удрите по МПЦ?

Ако нешто не ти одговара од Вевчанците, ако си маж, оди таму и пресметај се со нив. Што ме мешаш мене со тоа што палиш црковни објекти, м?

a on sto pravi zarem on se naoga vo alpite on ne navreduva

Изгледа треба да го закачам на ѕид ова :

Палењето на црквите е индивидувален акт - скришум (зошто сакате во ист кош да ги ставите сите муслимани)

Карневалот е групен акт - јавен , финансиран од Мин.за Култура, со присуство на државни преставници , свесно дозволена навреда од државата.

Никој не спори дека палењето на црквите е лошо дело , дека ни МПЦ нема прст во карневалот ...Но не ми е јасно зошто Вевчанци одбиваа да се извинат од почеток , кога немаше сеуште никаква лоша реакција.
Еј, конечно сфати дека црквите и религијата не се криви и дека маскираните не се попови, а најверојатно ниту верници. Ова треба да се прослави.
Уште твоите инцестоидни, мутирани во мозокот сонародници да сфатат и нема потреба од дискусија.
Повторно сакате да ви се извинува некој што не е виновен.
Ако си ти Вевчанец и немаш никаква врска со маската би се чувствувал ли должен да им се извинуваш на сите муслимани? Нека се покрене пријава против тие што се дрзнале да си играат уметност. Сепак, Македонија треба да одлучи дали ќе биде Саудиска Арабија или европска држава.

Политичките партии го осудуваат ова и само толку. Народов е запален максимално - овие осудуваат само. И тоа со писма само, некој главуч да излезе на пресконференција - слабо. Педеришта, само коа треба да се фалат или да нападнат другата партија знаат да отворат уста. Стварно ми смета оваа двојна политика.

Ох па веќе имавме такви, не ти текнуе како викаа:
- Зошто да се казнат тие кои им бутаа стапови во газ на мавровските работници?
- Зошто да се казнат тие кои влечеа живи луѓе со трактори по нивите?
Не ги знаеш тие вака што викаа? Заради кој карневал викаа така?

Ајде сега ние да земеме да се жалиме уште од времето на комунизмот!

Зборуваме за тоа што го направија глупавите вевчанци и пиромани! Не ми мешај овде 2001...

Во овој случај ако се казнат нека се казнат сите...а не само тоа на комшијата да, бидејќи моето боли...епа ќе боли ако си го барал!

Палењето на црквите е индивидувален акт - скришум (зошто сакате во ист кош да ги ставите сите муслимани)

Карневалот е групен акт - јавен , финансиран од Мин.за Култура, со присуство на државни преставници , свесно дозволена навреда од државата.
Па вие ги ставивте во еден ќош сите христијани ... ако нешто ви е прекршено , постојат институции каде треба да ги барате правата ...
Да не мешаме ...
1.Паганството ви ја навреди вашата вера
2.Вашата вера ги навреди христијаните
3. Ги навредивте сите македонци , со палењето на знамето како и симнувањето од општината .
Вие сте таков „народ“ кој незнае воопшто да разликува виновници - невини , да прави разлика помеѓу верник - неверник ...
Тука се покажавте и докажавте колку сте малоумни а мaлоумноста кај вас не е карактеристика на идивидуалноста , туку на целата група !!!

Политичките партии го осудуваат ова и само толку. Народов е запален максимално - овие осудуваат само. И тоа со писма само, некој главуч да излезе на пресконференција - слабо. Педеришта, само коа треба да се фалат или да нападнат другата партија знаат да отворат уста. Стварно ми смета оваа двојна политика.

Заедно со тие што ги запалија црквите,го бутнаа крстот и запалија знамињата на плоштад да се обесат...сериозен сум.
Поголеми педери од политичарите нема.

Слушам дека мечките од Селечка протестирале утрово на патот Прилеп-Битола затоа што Прилепчани на минатата прочка биле облечени во Мечкари. Мечките прво започнаа со повлекување на медот од прилепскиот пазар. Мечките се заканија дека нема да останат на блокади, дека ќе палат се што ќе им падне во шепата

Никој не спори дека палењето на црквите е лошо дело , дека ни МПЦ нема прст во карневалот ...Но не ми е јасно зошто Вевчанци одбиваа да се извинат од почеток , кога немаше сеуште никаква лоша реакција.

Карневалот постоел и кога немало држава, кога немало Општина Вевчани и кога не земал никој пари од никого. И да престанат да им даваат пари, тие пак ќе си прават маски и ќе излегуваат. Немој само да ми кажеш дека ако не земале пари за карневалот, ОК ќе беше навредата. Ќе ја сметавте за индивидуален акт. Шипки варени.

Во принцип, онаа точка која ве навреди е групен акт на група луѓе, за која вие немате појма дали воопшто се христијани. Можеби се атеисти, како мене. Можеби се и пагани, иако не верувам. Дефинитивно се пијани, што нема врска со ништо.

Сега, зошто вие сите христијани ги ставате во ист кош? Зошто за овој акт треба да биде каменуван автобус со патници? Зошто одмаздата треба да падне врз група рандом патници кои исто така може да се христијани, атеисти, муслимани, пагани... можеби исто така сметаат дека онаа точка не била на место? Зошто да му ја скршите главата на некој онака без врска? Зошто да палите храмови на МПЦ која не е ни организатор нити па има нешто со карневалот?

Кој кого става во ист кош? Кој размислува во множина?

според твојата логика:

1 болд.
Црквата е дел од културното наследство, значи „дел“ од Министерството за Култура.
Фактички, го палиш Министерството за култура...
Индивидуален акт, заеби, утре ќе го палиме и МВР!

2 болд.
Министерката за култура кажува виц за нејзиниот колега муслиман.
НЕДОЗВОЛИВО!!!!

Па уште пишува: Палењето на црквите е индивидувален акт - скришум

скришум

скришум

Да не сакате и јавно да ви дозволат да палите сеа !? :pos:

Па до сега и тешко ретардирана личност ќе сватеше. Само не знам во која категорија да ги ставам овие?!o_O

^ Просто. Затоа што скоро 90% од нив се заглавени во 16 век, немаат допир со реалноста. Култура, уметност, спорт се апстракција, нешто невидено и нечуено.

a t
Рабери и ти едно: ХРИСТИЈАНИТЕ се СВЕТСКИ познати верници кои не поднесуваат ПОЖАРИ во нивните светилишта.
Така да црквите да ги оставите надвор од вашите муслимански оганчиња.
Имате политички претставници и преку нив пренесете ги вашите проблеми и ставови. Или служите само како апарат за гласање?
a ti da razberes deka vie prvi pocnavte so provokacii?

^ Просто. Затоа што скоро 90% од нив се заглавени во 16 век, немаат допир со реалноста. Култура, уметност, спорт се апстракција, нешто невидено и нечуено.

Немој така бе навивале они за Македонија кога играла на првенства ама зачуле дека има некоја навредувачка мелодија и оттогаш прекинале да гледаат па сега "наша" била репрезентацијата :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom