Протест во Струга! Запалена црквата во Лабуништа/Мала Речица?

• Креатор на темата Креатор на темата G e G o
  • Време на започнување Време на започнување
Чист пример на кукавичлак. Само кукавици палат знамиња, верски објекти и тепаат луѓе кога се во мнозинство. Тоа важи за сите.

Ај да си ја олеснам душата и да го кажам тоа што ми лежи во срцето, бидејки некои ме обвинија дека сум ширела омраза на форумот.:)

Слушам цело време за Вевчанскиот карневал,како таму се навредиле нешто муслиманите,па сега оние организирале протести, па се запалиле цркви итн, и на почетокот не му обрнив внимание, зошто си реков играат овие пак нешто како и досега, а посебно воопшто неможам да ги поднесам тие од ИВЗ, И МПЦ,
кога ќе излегуваат во ТВ да ми држат лекции за моралот, доброто однесување итн, кога јавна тајна е дека претстедателот на ИВЗ дојде на чело, со помош на калашникови и група на улични копилјаци, Г.Г.Стефан како духовен човек
кој треба да биде пример за ширење на верски вредности, цело време е зафатен со неговите афери за купо продажба на хотели итн.

Ама кога го видов ВИДЕОТО НА ВЕВЧАНСКИОТ КАРНЕВАЛ,стварно се згрозив,околу идиотиве гледаат деца, невино и неразбирајки што ли прават нашите поголеми браќа, каква ли ке е креативност ова,и јас сакам да правам нешто у ваков стил кога ке пораснам, бидејки види, они се во центарот на вниманието.

Но велам,добро, сепак овие ке останат изолиран дел од општеството, зошто верувала сум дека сме созреале до доволно ниво за да знаеме што треба да осудуваме, а што да пофалиме, ама неее, сум згрешила. Бидејки сеуште има такви, кои не само што не се осмелуваат да речат ниеден збор со кој ке го осудуваат случајот, туку и наогаат ОПРАВДУВАЊА за направеното.
Вакви луѓе исполнети со омраза, гнев,и :гомце:, ми е страв само кога ги читам, а тек кога ке помислам дека тие ми се сонародници.... :facepalm:

Немој така бе навивале они за Македонија кога играла на првенства ама зачуле дека има некоја навредувачка мелодија и оттогаш прекинале да гледаат па сега "наша" била репрезентацијата :D
Да бе да, ко денес да беше памтам... кога игравме на европско во кошарка, сите ,,нивни'' Реал ја гледаа :)

a ti da razberes deka vie prvi pocnavte so provokacii?

Ако НИЕ први почнавме да ги навредуваме вашите ‘‘чувства‘‘ со карневалска маска , зошто не си организирате и ВИЕ еден карневал, па маскирајте се како што сакате и на тој начин навредувајте ги нашите чувства.
Карневалот беше пред 2 недели, зар сега ви текна дека сте навредени, се прашувам само кој ви кажа за такво нешто, по што самите не сте толку паметни да размислите.
Со оглед дека ВИЕ први почнавте да палите државен симбол, па пишувате графити на црква, палите цркви, со тоа вие почнувате да ги наредувате нашите чувства.
Зошто во Швајцарија никој не запали швајцарско знаме кога изгласаа референдум за забрана на минариња??? или тогаш не ви беа навредени вашите чувства, или само во Македонија можете да лаете дека сте навредени?

Ova mi lici na Kuce sto lae ne kasa, toj so ima namera da zapali crkva ili dzamija sveedno ce iskrsi penger ce frli molotov koktel i ce zamine, a ova zapalile pomosna prosotorija zapalile vrati u dvoroto od crkvata.

Ајде сега ние да земеме да се жалиме уште од времето на комунизмот!

Зборуваме за тоа што го направија глупавите вевчанци и пиромани! Не ми мешај овде 2001...

Во овој случај ако се казнат нека се казнат сите...а не само тоа на комшијата да, бидејќи моето боли...епа ќе боли ако си го барал!
Земи жали се..Ти брани некој?Чудно е како вие албанците сте секогаш во туѓа држава,и се нешто се жалите..

Да бе да, ко денес да беше памтам... кога игравме на европско во кошарка, сите ,,нивни'' Реал ја гледаа :)

хех па ти...

... да игра за Раљ Мадрид се разбира, го сака тоа... :D

Сеа може ќе ме обвинат за видеово... :нинџ:

Ако НИЕ први почнавме да ги навредуваме вашите ‘‘чувства‘‘ со карневалска маска , зошто не си организирате и ВИЕ еден карневал, па маскирајте се како што сакате и на тој начин навредувајте ги нашите чувства.
Карневалот беше пред 2 недели, зар сега ви текна дека сте навредени, се прашувам само кој ви кажа за такво нешто, по што самите не сте толку паметни да размислите.
Со оглед дека ВИЕ први почнавте да палите државен симбол, па пишувате графити на црква, палите цркви, со тоа вие почнувате да ги наредувате нашите чувства.
Зошто во Швајцарија никој не запали швајцарско знаме кога изгласаа референдум за забрана на минариња??? или тогаш не ви беа навредени вашите чувства, или само во Македонија можете да лаете дека сте навредени?
kako prvo dve nedeli bea dovolni da razmislite da se izvinite i vlasta da prezeme merki toa ne se sluci pa sega ete posledici koi ni jas ne gi podrzuvam ama toa e toa vtoro vo svajcarija nikoj ne mi zabelezal zosto zenami nosi hijab ili zosto imam brada i sl.plus zenami e itajlanka koja prifati islam i nikoj ne i zameri.treto ne ste stasani do svajcarcite zatoa sto ne cekaat dve nedeli za da prezemat merki za nekoe delo ednakvo dejstvuvaat za site ne cekaat da dojde do konflikt pomegu graganite tuku dejstvuvaat pred da se sluci istoto.isto i vo ch mozam da se pozalam dokolku nesto ne e vo red ima i koj da me soslusa sto vo mkd ne e mozno vlastite vo mkd trebase da reagiraat na vreme za da ne dojde do vakvi slucki ama ne im se stanuva od fotejla ubavo im e znaci ne si ja vrsat rabotata kako sto treba vo ch se funkcionira perfektno i za site zakonot e ist e sega koga se sluci sto se sluci e veke kasno vlastite veke ednas neka prezemat merki i neka ne cekaat da padne krv ama na kogo ke kazes

хех па ти...

... да игра за Раљ Мадрид се разбира, го сака тоа... :D

Сеа може ќе ме обвинат за видеово... :нинџ:

Не можел добро да се образува, немал услови. Името на училиштето кое што го посетувал не носело соодветно име. Па така бојкотирал настава...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom