Протест во Струга! Запалена црквата во Лабуништа/Мала Речица?

• Креатор на темата Креатор на темата G e G o
  • Време на започнување Време на започнување
Ах бе М(С)ерко.
Ако он е избеган од Бардовци, не мора да значи дека сите сме луди..

Прекините да мешате партии, не можам да замислам како може толку лесно да паѓате (Alott членот) на вакви смешни политички игри. Сдсм-Вмро, едните направија територијална поделба со која Струга нема македонски градоначалник, другите ги амнестираа злосторствата на УЧК... сфатите дека тоа се политички игри, безразлика која партија е на власт мора да ги донесе овие одлуки...

Како и да е, мора да се смири ситуацијава, пред се да се уапсат сите вахабисти таму, мислам дека време е да се начукаат по затвори, зошто почнуваат и да се радикализираат ванаби вернициве, терористички копилиња. А да, крајно, КРАЈНО време е да се стават на страна политичките бои, сите треба да бидеме заедно... ми се гади кога читам некој Сдсм се криви, Вмро. Ние додека се делиме некој си го тера својот план...

Ситуацијата се смирува со испраќање на Единици за Брзо Распоредување и апсење на вахабистите. Доста разговори со овој провокатор Мерко!
Се надевам не си на некоја раководна функција во државава и дека нема некој таков да ти го послуша советов.
Таа постапка би била најпогрешната од сите можни на цел свет. Со неа кај мене (и останатите Албанци/Муслимани) во земјава само ќе се засили чувството дека владините институции отсекогаш проблемите на Македонците со другите националности/религии кои живеат во земјава ги решавале и ги решаваат со сила, додека пак за проблемите на другите националности/религии кои ги имаат со Македонците ниту чуле, ниту виделе.
Ова е деликатна ситуација која најмалку од се бара ангажирање на ЕБР. Оваа ситуација (според мене) бара апсења од неколку страни (кој за ширење верска/расна/етничка нетрпеливост, кој за палење знаме...) и носење на правдата до крај, со само една цел а тоа е вакви постапки од ниедна страна да не се повторат. Само така ќе бидат и волкот сит и офците на број.

Се надевам не си на некоја раководна функција во државава и дека нема некој таков да ти го послуша советов.
Таа постапка би била најпогрешната од сите можни на цел свет. Со неа кај мене (и останатите Албанци/Муслимани) во земјава само ќе се засили чувството дека владините институции отсекогаш проблемите на Македонците со другите националности/религии кои живеат во земјава ги решавале и ги решаваат со сила, додека пак за проблемите на другите националности/религии кои ги имаат со Македонците ниту чуле, ниту виделе.
Ова е деликатна ситуација која најмалку од се бара ангажирање на ЕБР. Оваа ситуација (според мене) бара апсења од неколку страни (кој за ширење верска/расна/етничка нетрпеливост, кој за палење знаме...) и носење на правдата до крај, со само една цел а тоа е вакви постапки од ниедна страна да не се повторат. Само така ќе бидат и волкот сит и офците на број.
А апсењата кој ќе ги направи, рамковните полицајци со три месеци обука? Затоа ги барам ЕБР, во места во кои постојат исламски екстремисти, кои сред бел ден палат знамиња, спречуваат пожарникари мора да се оди со специјалци ноќе.

Според тебе која би била правилна постапка?

Мора да се уапсат тие што ја запалија црквата, тие што го палеа знамето и тие што извикуваа анти-христијански срања баш под тие обвиненија (ширење на расна/верска/етничка нетрпеливост). Во врска со карневалот, тие што ги направиле маските и што го исмејувале исламот треба да се извинат и крај.

Според мене.

Оваа ситуација (според мене) бара апсења од неколку страни (кој за ширење верска/расна/етничка нетрпеливост, кој за палење знаме...) и носење на правдата до крај, со само една цел а тоа е вакви постапки од ниедна страна да не се повторат.

Точно е треба да има апсења од двете страни....и од страна на албанците кои палеа знамиња на сред град,и од страна на торбешите кој погрешка место цигар,запалиле црква.

Да, рамковните се совршени за таа задача. Апселе и порано, не им е првпат. Во минатото апселе политички неистомисленици, овој пат можат да апсат од страна на правдата односно по некој ракометар и пироман на знаме. Си има уставни правила за тоа, ништо страшно.

Многу е смешно кога ве чита човек од страна.Албанците правеле што сакале, државата ги толерирала , ова -она, дрн -мрн....Ако Албанците прават што сакаат, ако се толку храбри, обединети што не отидоа да се тепаат со Вевчанци, да запалат црква во Вевчани, да ги линчуваат тие што „наводно“ го навредиле исламот, да го линчуваат градоначалникот , затоа што не им се извинил и слично?Неможат на магарето, па ај на самарот што би кажале старите луѓе?

Тие се толку храбри што палат дел од црква во село коешто е 80% муслиманско и село коешто нема никаква допирна точка со Вевчанскиот карневал.Што не отидоа со Вевчанци да се тепаат или да протестираат до Вевчани ако се толку мангупи?Многу е лесно некој да се прави мангуп од другата страна на езероно.

После мечот Македонија-Литванија во Куманово пред џамијата се скандираше „ од Липково до џамију да ви ебу фамилију“, па што не излегоа Албанците да се пресметаат или да тепаат некој.Секој е јак кога е во група, али кога се малцинство никаде ги нема.

И, зашто модераторот не ја затвори темата кога се едно исто се врти во круг?

Да, рамковните се совршени за таа задача. Апселе и порано, не им е првпат. Во минатото апселе политички неистомисленици, овој пат можат да апсат од страна на правдата односно по некој ракометар и пироман на знаме. Си има уставни правила за тоа, ништо страшно.
Што апселе бе,вошки ? Знаеме ако отидат таму рамковни што ќе се случи,ни апс ни бутур.

Да треба единици за брзо распоредување,треба да се уапсат луѓето што го запалија знамето и црквата,итоа треба веднаш да се стори.
Ќе им се засилело чувството на албанците дека не биле пожелни бла бла бла ? No shit ?
Абе држава е ова бе,оди запали знаме во некоја од соседниве држави,нема од затвор да мрднеш бе а камо ли црква !

Всушност,не ви е срам да се правдате едни со други бе ?

чекај бе нешто не ми си јасен или јас нешто имам пропуштено,гледам нешто серите за ракометариве, со што тие ве испровоцираа, дај објасни нешто изгледа сум пропуштил.

Абе држава е ова бе,оди запали знаме во некоја од соседниве држави,нема од затвор да мрднеш бе а камо ли црква !
Е тоа е проблемот, кога мнозинството очекува од државата да биде држава само затоашто на нив така им одговара, и цело време се нешто забораваат дека таа држава треба да биде држава и за малцинството.
Оди во Германија и на заебанција почни да се дереш "Хајл Хитлер!" и ќе видиш што те чека. Или запали го Германското знаме. Во двата случаи ќе лежиш затвор. Е тоа е држава.

По оваа логика и Хитлер имал смисла, тој им враќал на Евреите за навредливото скандирање од страна на двајца Евреи на претходниот натпревар во ватерполо во Врашава 1921 година.

чекај бе нешто не ми си јасен или јас нешто имам пропуштено,гледам нешто серите за ракометариве, со што тие ве испровоцираа, дај објасни нешто изгледа сум пропуштил.
Си пропуштил многу.

Е тоа е проблемот, кога мнозинството очекува од државата да биде држава само затоашто на нив така им одговара, и цело време се нешто забораваат дека таа држава треба да биде држава и за малцинството.
Оди во Германија и на заебанција почни да се дереш "Хајл Хитлер!" и ќе видиш што те чека. Или запали го Германското знаме. Во двата случаи ќе лежиш затвор. Е тоа е држава.

Пробај во истата таа држава со твојте браќа преку војна да бараш ,,права,, да видиш што ке ве снајде...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom