Протест во Струга! Запалена црквата во Лабуништа/Мала Речица?

• Креатор на темата Креатор на темата G e G o
  • Време на започнување Време на започнување
УБК и БЈБ. Имаат и капацитет и сретства да ги разбиат. Фали само политичка волја. Ама веќе работата е отидена предалеку за уште да се калкулира. Мора да реагирааат.

Е, убаво тоа го кажа: Фали само политичка волја. Автоматски значи повторно не зависи од институциите, туку од политичките решенија.
Ти реков, само ќе се вртиме во круг. :)

Кај Скендербег некаде сакале да прават или на Бит Пазар, не знам баш каде.
онака има 69487 у таа близина што ќе им е уште една .. 0.о ко што рече редстар....

а бе пред собрание нека ја опнат,можда Скопје ке се разбуди тогаш од спиење.

Ќе прават,дојде градоначалникот на Тирана кога се фрлаа лопати да го удри каменот на новиот плоштад..:facepalm:

Навреден сум

Навреди се уште повеќе

Вахабисти мои мили,еве ви уште една причина да почнете со дивјаштво.Одете палете американци кои никако немаат намера да ви се извинат и пак ве исмејуваат-со право.Не сте вие криви што убаво ја прикажуваат вашата закржлавеност во 21 век.Ама ај,кај и да е мора да се освестите дека луѓето повеќе не се замараат со лоботомирани идеологии.

онака има 69487 у таа близина што ќе им е уште една .. 0.о ко што рече редстар....
Ќе ти стане појасно прочитај.
http://novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=33011722127&id=9&setIzdanie=22244
Извадок:
- Со изградбата на верските објекти се претпоставува дека тој простор се маркира или обележува. Потребата на луѓето да се препознаат во изградбата на верски објекти нé враќа години наназад
-БРОЈОТ НА ВЕРНИЦИ ЕДНАКОВ СО БРОЈОТ НА ЏАМИИ

Бројот на верниците да биде еднаков со бројот на изградените џамии, зашто така секој муслиман ќе има место за да го изврши својот верски обред. Ова е желба на секој муслиман, особено на застапниците на традиционализмот, вели Рамадан Рамадани, оџа и гласноговорник за изградба на „Бурмали-џамијата“ на плоштадот „Македонија“. .

за ретардоси никад не е доста.. божем толкави верници биле,жими ташациве.

Ne odat zasto imaat vevcani oruzje do gusa i znaat deka ne mozat da se kurcat .

Не создавај лажна слика и надеж , сакав и на една девојка тука да и речам , пред да бараш оружје , гледај дали навистина имаш... за да пукаш.
Вака преку форуми сите испаѓаат војници , а кога вистинските војници бараат помош ги оставате на цедило. (Не сакам да се вратам назад на минати болки , но памтам убаво во Лешок пред да влезе УЧК , селаните на Лешок велеа , сите ќе умреме до еден , но селото нема да падне ... дојде денот кога требаше на дело да ја покажат таа теорија ... но сепак побегнаа сите, селото падна).

Никогаш не ги побарал војна , ако јас не сум тој што би војувал ... никогаш не би барал палење на црква , се додека јас не можам тоа да го направам ... го правам тоа што ме бива.
Мразам патриотишта што подгреваат состојби , бараат војни , но се кријат под женска сукња. Барајте мир , тоа би било за сите најдобро.

Е, убаво тоа го кажа: Фали само политичка волја. Автоматски значи повторно не зависи од институциите, туку од политичките решенија.
Ти реков, само ќе се вртиме во круг. :)
Се согласувам, поентата ми беше дека политичарите имаат избор да делуваат поинаку од смерот на „соживот“ што го форсираат од 2001 наваму. Не се проблемот институциите, туку храброста на политичарите. Инаку кога на ЦИА и ДоД им требаше потврда на Обама за да го убијат Бин Ладен, од македонските институции ни на сон не треба да очекуваме да работат без да ја консултираат политиката.

Ако на ваква омраза ве учи религијат алал да ви е. Абе очите ќе си ги ископате ради замисленото другарче. Колку навинел народ за манипулирање, чудо едно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom