@
IanCurtis Праша дали ќе га сакамо и ќе навивамо за град ако управа не ги "помага кореографие". Провери га
линк од пред 2 године што са утакмице, запази колко кореографие има па сам закључи зашто смо навивале и у другу лигу. Кореографие са кључан дел, али не и услов под кој би или не би навивале.
Некои спомнасва дека кошаркарски академие се водив непрофесионално, што по мене е и тачно. Мислу дека имамо 2, е сга по сваку логику тија академие би требало да ги уединив у едну. Повише деца ќе има што ќе трењирав и ваљда тај чланарина ќе е и пониска. Не знам како најблаго да га кажу овој, али превише ми се работи тој за паре одошто за иднину на клуб... ако се некој увреди жал ми е, што да му кажу друго. Пред 10 године имаше исто младински школе, од тга до сга ниедн играч не искочи од тамо што игра за клуб (можда и ради тој што клуб се распадна). Ја лично што ги познавам играчи што трењирасва тој време, сга или играв у 2ру/3ту македонску лигу или трењирав деца по младински школе.
Друга лоша работа што ме иритира посебно е кд играчи доваѓав у маице/дресови на друг клуб на тренинг (мада овој повише важи за рукометан клуб). Нормално не су они криви, кд нема кој све тој да санкционира. Значи управа обезбеди играчи, направи какв такв конкурентан тим и ред други работе што коштав али не може да обезбеди клубски трењарке, маице и ред другу опрему потребну за тренинг. Е сга кажи ми дали е тој начин на водење на професионалан клуб? Не знам стварно дали хиерарски са лошо успоставени работе тамо. Па ќе кажу не са играчи криви, кд трењер и његов помошник доваѓав у обележја на феникс и ѕвезду, што понатамо. Најбољи пример ги давав.